«Ми перед ними у боргу»: сотні вінничан зійшлися вшанувати Героїв Небесної Сотні

«Ми перед ними у боргу»: сотні вінничан зійшлися вшанувати Героїв Небесної Сотні
  • Біля Меморіалу пам’яті Героїв Небесної Сотні спільною молитвою та хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто поклав власне життя під час Революції Гідності.

  • Відбувся мітинг-реквієм в пам’ять про Героїв у нашому місті сьогодні, 18 лютого.

 

Цього року вже шоста річниця жорстоких зіткнень в Києві 18-20 лютого, кульмінацією яких став розстріл беззбройних активістів Євромайдану на вулиці Інститутській. Внаслідок цих подій загинуло понад 100 людей, більше тисячі отримали поранення. Кілька десятків людей пропали безвісти.

Вшанувати героїв прийшли приблизно сотні вінничан на однойменну площу у Вінниці. Мітинг-реквієм розпочався о шостій вечора. На площі в цей час встановили екран з проектором, на якому транслювали фрагменти відео з Революції по всій країні.

Відео дня

Люди висловлювали скорботу за полеглими героями, молилися за мир і спокій в Україні. Вінничани поклали свічки біля пам’ятника майданівцям. Кажуть, важливо пам'ятати, для чого вони були на Майдані під час Революції Гідності, та наголошують на продовженні розслідувань злочинів.

— Кожного року ми зустрічаємось, щоб вшанувати пам’ять загиблих, — каже Артем Михайлов, що був одним з наймолодших сотників Майдану. — Потрібно пам’ятати подвиг людей, які загинули за наше краще майбутнє, зміну свідомості та нашу країну. Дякую всім, хто приходить. Вони полягли заради нашої незалежності, а досі ніхто не покараний. Це велика проблема у державі, що за шість років не знайшлось політичної волі, щоб вбивці Небесної Сотні опинились за гратами. 

Люди прибували на Майдан впродовж всього заходу. Переважно приходили старші люди, однак вистачало й молоді, були і сім’ї з маленькими дітьми. 

— Я щороку приходжу на заходи пам’яті Героїв Небесної Сотні, — каже вінничанка Ірина Вітанська. — Потрібно показувати, що ми їх пам’ятаємо, бо це наша історія. Я особисто надіюся, що те, що ми почали шість років тому, скоро закінчиться. Головне, щоб закінчилась війна.

Активісти згадували, як почалася та минула Революція у Вінниці. Після перших промов люди вшанували всіх полеглих на Майдані хвилиною мовчання. 

— Так багато молоді прийшло на цей мітинг — це чудово. Щороку я приходжу на ці заходи і з кожним роком людей стає все більше, — каже Вадим Шкільняк. — Що тут сказати, вже шість років минуло. Віримо, що скоро все завершиться. 

Згодом мітинг перейшов в режим «вільного мікрофону», коли свої спогади про ті часи змогли розповісти усі охочі. Завершилася акція переглядами роликів про події Революції Гідності.  


Читайте також:

Три вінницькі герої Небесної сотні. Пам'ятаймо, за що полягли Шимко, Брезденюк, Полянський

Картини на воді. У Вінниці відкриють виставку пам’яті Героя Небесної Сотні
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • З.А.Глядач

    "з кожним роком людей стає все більше"

    З кожним роком і учасників тих подій стає все більше.
  • Oksi Go

    Герої не вмирають!
  • Елена Вадимовна

    Зачем вообще развязывать было эту войну ????

    logan lol reply Елена Вадимовна

    Одни в Киеве свергали конституционный строй, другие на Донбассе нарушали территориальную целостность. Первые святые , другие сепары. Одним словом -  люди ведомое  стадо, которое не может мыслить критически .

    Vanchope M reply Елена Вадимовна

    запитай у свого х*ула
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Вінничан попереджають про заморозки та сильні дощі 20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up