Мережа лабораторій «Сінево» повідомила про ймовірне закриття відділень в регіонах через ДБР

Мережа лабораторій «Сінево» повідомила про ймовірне закриття відділень в регіонах через ДБР
  • Компанія «Сінево Україна» сьогодні, 27 лютого заявила, що змушена зупинити роботу в головному офісі у Києві та в центральній лабораторії через арешт будівель Державним бюро розслідувань.
  • Це може призвести до повної зупинки роботи мережі лабораторій по всій Україні. У Вінниці таких лабораторій кілька. 

Європейська мережа медичних лабораторій «Сінево» заявила про арешт, накладений на будівлю головного офісу і центральної лабораторії компанії, розташованої в Києві на проспекті Академіка Палладіна, 46/2. Про це стало відомо з офіційної заяви «Сінево Україна» від 27 лютого. Компанія повідомляє, що арешт на будівлю наклав Личаківський районний суд Львова за клопотанням Державного бюро розслідувань. 

У «Сінево» називають арешт, накладений ДБР на будівлю головного офісу і центральної лабораторії в Києві, безпідставним та протизаконним.

— Невдовзі компанія буде змушена припинити діяльність в цій будівлі. А це призведе до повної зупинки роботи мережі лабораторій «Сінево» в Україні, — наголосили у компанії.

Відео дня

За їхніми словами, через арешт без послуг залишаться близько 300 тисяч пацієнтів щомісяця, зокрема ті, хто обслуговується мережею «Сінево» на безоплатній основі.

Йдеться про пацієнтів по програмі медгарантій Національної служби здоров’я України (НСЗУ), бійців Сил ТрО ЗСУ, пацієнтів інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова та центру протезування та реабілітації Superhumans Center.

У пресслужбі додають, що в результаті арешту бюджет України втратить сотні мільйонів гривень податків і зборів, більше ніж 2300 співробітників компанії стануть безробітними, а інвестиційному іміджу України буде нанесена непоправна шкода.

— Компанія «Сінево Україна» закликає ДБР та органи влади до якнайшвидшого розв'язання питання у правовому полі та скасування незаконного арешту будівлі лабораторії. Лише прямий і відвертий діалог влади з бізнесом допоможе зупинити беззаконня і знайти рішення на користь країни і добробуту її громадян, — підсумували у мережі лабораторій.

Наразі ДБР офіційно ніяк не коментувало цю ситуацію. Додамо, що у Вінниці є одразу кілька лабораторій «Сінево» і вони, за нашою інформацією на момент публікації, працюють. 

Довідка:

  • Мережа лабораторій «Сінево Україна» розпочала роботу в Україні у 2007 році й зараз об'єднує понад 340 відділень у 139 містах країни. За рік вони обслуговують близько 4 млн людей. 
  • У 2021 році «Сінево» стала номером один серед усіх приватних лабораторій у діагностиці ковіду. У Вінниці знаходиться п'ять лабораторій компанії.

 

Читайте також:

Донорське серце, яке трансплантували у «пироговці», доставили за 53 хвилини

Вінницька «Пироговка» ввійшла в десятку кращих за кількістю проведених трансплантацій в Україні

У «Пироговці» врятували молоду жінку з важким ураженням легенів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up