«Мене спинили близнята, які чекали хліб». Вінничанка Олеся розповіла про окупацію в Ірпені

«Мене спинили близнята, які чекали хліб». Вінничанка Олеся розповіла про окупацію в Ірпені
  • Вінничанка Олеся залишилась в Ірпені під обстрілами, щоб випікати та безкоштовно роздавати людям хліб.

Інтерв’ю з відважною вінничанкою Олесею виклали на сторінці Територіальної оборони ЗСУ.

— Світло зникло, води вже не було. Ми заховали всю мінеральну воду, яка була в супермаркеті. І на мінеральній воді ми продовжували пекти хліб. Все залежало від дизеля. Чим більше було дизеля, тим більше ми могли випікати хліба, — згадує пані Олеся.

Жінка — пекар у супермаркеті «Novus». Вона у найнебезпечніші дні залишилася в Ірпені, щоб випікати хліб.

Відео дня

У той час місто існувало без світла, без газу, без електрики, без продуктів. «Novus» в Ірпені був тією точкою де місцеві жителі могли безкоштовно отримати хліб та харчі — все завдяки хоробрості працівників супермаркету, які жили прямо в магазині, щоб забезпечувати розподіл продуктів та випікання хліба.

— Запам'яталась жінка з близнятами. Коли вони брали хліб, вони плакали. А в мене вже були складені сумки, мене вже мали вивезти. Я подивилась на цих дітей і сказала, що ні. Ці маленькі діти, які чекали хліба, мене спинили, — розповідає вінничанка. — Ми дивились, скільки в нас є хліба. Якщо достатньо, то давали кожному по одному Якщо менше, то по половині. Якщо ще менше, то ми ділили по три кусочки хліба і клали туди по шматочку сала.

Кілька разів російські диверсійні групи намагалися підірвати ролети на рампі супермаркету, щоб проникнути всередину — і кожного разу, працівникам щастило: вчасно з‘являлися наші військові і накривали ворога.


Читайте також:

Повітряні сили знищили дев'ять цілей орків та інше важливе за 5 червня у Вінниці

Банківська система України: що змінилося за минулий тиждень (31 травня - 5 червня)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Гоша Абрамович

    Чомусь не гинуть на війні - усі родичі Зеленського, родичі влади, олігархи, еліта України і 95 Квартал?? 🤔

    Читач17 reply Гоша Абрамович

    А в якій частині служить ветеран АТО Ольоша Порошенко. З його «бойовим» досвідом він мав би бути на війні з перших днів.
  • Татьяна Коренюк

    Низький уклін такій мужній,надзвичайно милосердній жінці.Це Боженько послав Вас,до людей.Живіть довго  радійте своїм діткам, а те  що Ви так самовіддано працювали,випікали хліб повернеться Вам добром.Заслуготвуєте на нагороду.Велике ,Вам дякую....
  • Маша Приймак

    Леся ти молодчина! Дай Боже здоров'я тобі і всій  твоїй сім'ї.
  • Надежда Добжанская

    ЛЕСЯ ТИ СУПЕР!!!МІЦНОГО ЗДОРОВ'Я, ТОБІ І ВСІЙ ТВОЇ СІМ'Ї!!! БУДЬ ЩАСЛИВА ,НЕХАЙ ТВІЙ АНГЕЛ ОХОРОНЕЦЬ БУДЕ ЗАВЖДИ РЯДОМ !!!

keyboard_arrow_up