Майже 500 тисяч грн з бюджету Вінниці отримає завод, що виробляє холодильники

Майже 500 тисяч грн з бюджету Вінниці отримає завод, що виробляє холодильники
Завод Green Cool планує ще набрати робітників і в подальшому брати участь в муніципальній програмі компенсації / Фото: vmr.gov.ua
  • На заводі «Грін Кул», що на Немирівському шосе, у 2021 році створили 120 нових робочих місць.
  • В рамках міської антикризової програми для таких роботодавців передбачена часткова компенсація сплаченого податку ЄСВ. І до кінця вересня фірмі перерахують 458 тисяч гривень з місцевого бюджету.
  • Більш того, компанія планує розширятися і створити ще 200-300 робочих місць після 2023 року. Наразі на заводі працює близько півтисячі робітників.

Завод «Грін Кул» компанії UBC Group є першим, що побудували на території Індустріального парку, що на околиці міста, на вулиці Немирівське шосе. Про це повідомляють на сайті Вінницької міськради.

— Я пам'ятаю, як президент UBC Group Ігор Гуменний ходив по цій території, коли тут росли бур'яни, і мріяв побудувати завод. А сьогодні маємо таке чудове підприємство, яке стало прикладом для розвитку нашого індустріального парку. Ви знаєте, що поряд будується HEAD, у нас підписаний меморандум ще з двома виробництвами, — каже міський голова Сергій Моргунов.

Відео дня

У червні 2021-го «Грін Кул» долучився до Порядку часткової компенсації витрат за новостворені робочі місця. Цей Порядок передбачає відшкодування у розмірі 22% від мінімальної заробітної плати за кожного нового працівника, прийнятого у 2021 році (1320 грн за працівника щомісяця). 

Підприємство створило 120 нових робочих місць, за які до кінця вересня буде нараховано компенсацію у розмірі 458 тисяч гривень за ІІ квартал 2021 року.

Важливий нюанс — автоматично Порядок не запрацює. Щоб взяти участь в програмі потрібно подати пакет документів, про що є інформація у цьому посиланні.

— У третьому кварталі вже маємо підтвердження тому, що нам компенсують до півмільйона гривень з міського бюджету на додаткові робочі місця. До кінця року плануємо ще збільшити кількість робітників на 150 людей. Також плануємо подати заявку і отримати допомогу з міської ради, — каже директор підприємства «Грін Кул» Валентин Коваленко.

Більш того, підприємство планує розвиватися і приступити до другої черги будівництва заводу.

— В наступному році будуть проектні роботи і далі ми почнемо саме будівництво. Тобто, в 2022-2023 роках ми добудуємо до цієї будівлі ще п’ять тисяч квадратних метрів. Інвестиції складуть понад 10 мільйонів євро. І додатково буде створено близько 200-300 робочих місць, — зазначив Коваленко.

Довідка

Підприємство ТОВ «Грін Кул» входить до складу торгово-промислового холдингу «UBC Group» (Ukrainian Beer Company) — провідного світового лідера з виробництва холодильної техніки для напоїв і продуктів, яке володіє 24% світового ринку виробництва промислового холодильного обладнання.

Наразі у ТОВ «Грін Кул» працює близько 500 людей. Виробнича потужність підприємства — 80 тисяч одиниць продукції на рік. Питома вага експорту в загальному обсязі реалізації складає 60%.

Раніше, нагадаємо, ми розповідали як вінницький бізнес може здешевити залучені кредити.

 

Читайте також:

«Навіть 2000 гривень економії — це добре». Чи діють пільги для підприємців у Вінниці?

Хвороба або відпустка. Коли ФОП може не сплачувати єдиний податок?

«Дожити до зарплати», або як і навіщо вести особистий бюджет

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Galina Panasiuk

    Піздєц інвесторів залучили!!! Інвестори мають нам приносити гроші, а не ми ще маємо на них витрачати наші копійочки!!! Місто має підтримати вітчизняних підприємців, а не заморських багачів!!!

    Аліса Мисловська reply Galina Panasiuk

    Цікаво читати коментарі - а далі заголовку хоч хтось читав матеріал?

    Galina Panasiuk reply Galina Panasiuk

    Олександр Ючинський наступного... наступного... наступного...і так ніколи))

    Galina Panasiuk reply Galina Panasiuk

    Олександр Ючинський хтось просто - гроші!!!

    Олександр Ючинський reply Galina Panasiuk

    Galina Panasiuk Тільки що читав що вони будують другу чергу, а тут вже їх від кризи рятують, щось не вяжеться
  • Валентин Черемисин

    Порох собі грошей виділив, як завжди

    Владимир Рулько reply Валентин Черемисин

    Валентин Черемисин Коли це Порох став білорусом?
    https://ubcgroup.info/

  • Оксана Тищук

    Так виробляє що нема як дальше виробляти нема за що , що аж з бюджету беруть. Кінчайте тургувати бо нема чим здачі дати. Відмивання грошей.
  • Дима Мельник

    У чувака на лице боль 😄

keyboard_arrow_up