Майже 450 тисяч гривень витратять на «безкоштовний» транспорт до Дня Європи

Майже 450 тисяч гривень витратять на «безкоштовний» транспорт до Дня Європи
  • На День Європи, 18 травня, влада міста запроваджує безкоштовний проїзд в муніципальному транспорті для гостей та вінничан.
  • Утім, за наш проїзд заплатить транспортникам бюджет Вінниці — 448 тисяч гривень.
  • Зокрема, тільки один маршрут трамвая №4 на добу коштує дорожче, аніж 18 маршрутів автобусів. І лише 514 гривень треба, щоб профінансувати добу роботи автобусу №17.

На виконкомі міськради прийняли рішення зробити безкоштовним проїзд у трамваях, автобусах і тролейбусах 18 травня, на День Європи. Чиновники порахували скільки прибутку від цього втратить КП «Вінницька транспортна компанія». І компенсують ці втрати з бюджету. До рішення додали розрахунок.

Так на компенсацію за проїзд в трамваях витратять 180 тисяч 151 гривня. Найдорожчим є маршрут №4 — 65 тисяч гривень. Найдешевшим — маршрут №3, де заплатять 5 тисяч гривень за добу.

За роботу тролейбусів транспортники просять 209 тисяч 424 гривні. Найбільше витратять на маршрут №5 — 46 тисяч гривень. Найдешевшим є маршрут №2, де компенсують 4 тисячі гривні. Маршрути №1, 8, 13 в цей день не діятимуть.

Відео дня

А за роботу всього автобусного руху заплатять 58 тисяч гривень. Найдорожчим для бюджету є маршрут №19 — 11 тисяч гривень, а найдешевшим є маршрут №17 — всього 514 гривень за добу.

Але яким чином були проведені ці розрахунки? Та чи є вони реалістичними? У таблиці з видатками вказано, що вони обраховувалися згідно з «Плановими доходами на 1 годину». Таким чином, за увесь муніципальний транспорт на добу візьмуть з бюджету 448 тисяч 21 гривню.

Нагадаємо, з появою електронного квитка вінницькі транспортники матимуть актуальні дані про пасажиропотік, а отже — і про прибуток всього транспорту міста. Вас може зацікавити текст про те, як і кому оформлюють електронні квитки.

Опитування

Чи потрібно робити «безкоштовний» транспорт на День Європи?

Читайте також:

Фото: архів «20хвилин»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (90)
  • Ирина Литвинюк

    Не варто!
  • Людмила Бондарь

    Не варто!
  • Тинц

    Зубожіння.

    Час жити по новому.

    Зеленський прийде порядок наведе.

    Думай.
  • Леся Березовська

    Не варто!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Росіяни виклали в YouTube свою версію оскароносного фільму «20 днів у Маріуполі» 20:18 «На щиті» повертається додому Олександр Огороднік, який вісім місяців вважався безвісти зниклим 19:22 До Вінницького технічного ліцею можна вступати після закінчення шостого класу 19:15 Мама здійснила мрію загиблого сина-захисника: в Немирові відкрили студію звукозапису photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 18:36 «50 гривень для ЗСУ — щотижня!»: активіст закликає своїх друзів у Фейсбуці долучитися до челенджу 18:21 Минулої доби бійці ДСНС двічі деблокували водіїв з понівечених авто, один з них помер у лікарні play_circle_filled photo_camera 17:56 На Немирівському і Гніванському шосе зафіксували 1690 порушень швидкості: які штрафи та де є камери? 17:24 До Небесного легіону приєднався Віталій Лукіянчук з Сальника 16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up