Майже 30 пожеж сталися вчора в екосистемі. Горіла суха трава та сміття на площі 18 гектар

Майже 30 пожеж сталися вчора в екосистемі. Горіла суха трава та сміття на площі 18 гектар
  • Минулої доби, 2 квітня, надзвичайники загасили 28 пожеж в екосистемах на площі близько 18 гектарів. В одному випадку, вогонь ледь не перекинувся на житловий будинок.

Горіла суха трава та сміття 2 квітня у Гайсинському, Вінницькому, Жмеринському, Тульчинському, Могилів-Подільському, Хмільницькому  районах області та в м.Вінниці. Вогонь обпалив понад 18 га ґрунту. Про це інформує Головне управління ДСНС України у Вінницькій області.

— Зокрема, одна із пожеж сухої рослинності сталася в с.Оратівка Вінницького району. Завдяки оперативним діям бійців ДСНС, вдалося запобігти поширенню вогню на будинки громадян, — підкреслюють у повідомленні.Таким чином, три оселі залишилися неушкодженими. 

Відео дня

Рятувальники звертаються до громадян та закликають бути свідомими та дбати про правила пожежної безпеки на відкритих територіях. 

Горіння сухої рослинності — процес некерований. Досить швидко незначне займання може перерости у масштабну пожежу. Тож, якщо ви раптом помітили вогонь, не зволікайте та терміново телефонуйте до Служби порятунку за номером «101».

Випалювання сухої трави та сміття карається штрафом від 3 060 до 21 420 гривень. Обернутися може й кримінальною відповідальністю. Все залежить від збитків, завданих екосистемі.

У Могилів-Подільському районі, нагадаємо, під час спалювання сухої трави загинув чоловік.

 

Читайте також:

На вулиці Театральній у Вінниці горіла автівка, водій отримав опіки

Пожежу на складі заводу «Ковбаскофф» ліквідували, обійшлося без жертв

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Марія Шаргородська

    Якісь нелюди живуть і самі спалюють себе і сосідів. Гнати до кацапів нелюдів.
  • Ольга Брига

    Коди почнуть штрафувати не за підпал, а за занедбання території власником?

keyboard_arrow_up