Мати загиблого захисника з Вапнярки отримала нагороду сина

Мати загиблого захисника з Вапнярки отримала нагороду сина
  • Загиблого оборонця з Вапнярки, старшого сержанта поліції Сергія Смоляка посмертно нагородили орденом «За мужність» III ступеня.
  • Відзнаку вручили матері полеглого бійця.

Сергій Смоляк народився 30 листопада 1994 року в смт Вапнярка. Загинув 24 липня 2023 року біля населеного пункту Кліщіївка Бахмутського району Донецької області.

Указ про нагороду підписав Президент України Володимир Зеленський 28 вересня 2023 року №603/2023.

Відео дня

Відзнаку вручили матері загиблого захисника Аллі Андріївні, яка втратила єдиного сина.

— Немає таких слів, які б могли вгамувати біль рідних. Ми всі в неоплатному боргу перед вами. Висловлюємо щирі слова подяки за синівський подвиг і велику батьківську жертву. Жодні слова й нагороди не повернуть рідним близьких людей, але наш обов’язок — берегти пам’ять про них, — йдеться в повідомленні Тульчинської райдержадміністрації.

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Робимо ставки, де знову перейдуть дорогу на Соборній». Чому вінничани байдужі до полеглих воїнів?

«Поранені кричать не так від болю, як від травматичного шоку» — лікар повернувся з фронту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Людмила

    Вічна Слава Герою.Нехай з Богом спочиває, а батькам великі співчуття і подяка.
  • Ольга

    Такий гарний. Цвіт нації. Дякую за те, що пішов нас захищати. Дуже шкода, що поклав своє життя за нас.  Слава тобі, Герою, та церство небесне. Співчуття рідним.

keyboard_arrow_up