«Мамо, якщо загину, поцілуй у холодні уста»- 19-річного бійця поховають у суботу

«Мамо, якщо загину, поцілуй у холодні уста»- 19-річного бійця поховають у суботу
Сашку Микитюку назавжди залишиться 19 - серце стискається від болю через таку втрату
  • У ці хвилини, 3 травня,14 година, доставляють додому у Хмільницький район тіло бійця  95-ї десантно-штурмової бригади Олександра Микитюка.
  • 19-річний десантник загинув 30 квітня
  • Поховають його у суботу 5 травня
  • «Волонтери Хмільника» зняли про десантника відеоролик

Загинув Саша 30 квітня під Авдіївкою на Донеччині. Про це повідомили волонтери фонду «Повернися живим». – Саша загинув на передовій, захищаючи нас з вами. Дуже боляче, що гинуть молоденькі солдатики, які недовчилися, недолюбили… Йому б ще жити та жити. Співчуття рідним. Вічна пам'ять.

Напередодні Великодніх свят з Олександром зустрічалися його земляки з громадської організації «Волонтери Хмільника». Про це журналісту «20 хвилин» розповів член виконкому Хмільницької міськради Станіслав Найчук.

— Ми возили допомогу на Донбас, — каже пан Станіслав. – У 95-й служить приблизно 20 наших земляків. Саша виділявся серед них тим, що гарно співає під гітару, пише вірші. Тоді ж він попросив передати у рідну школу прапор з автографами побратимів. Ми виконали його прохання. Хто ж знав, що та зустріч буде остання. 30 квітня його не стало.

Відео дня

 

Чи не найдовше спілкувався під час згаданої поїздки волонтер Микола Михальнюк. — Саша справив враження доброї, чуйної людини, — згадує пан Микола. – Видно, що в нього поетична натура і дуже добрі очі. Після загибелі я знайшов в Інтернеті на його сторінці пісню. Саша співав її під гітару. Адресував мамі. Я слухав і витирав сльози: «Мамо, я повернуся живим, а якщо загину, поцілуй мене у холодні уста, бо твій син став  Героєм». Серце крають такі слова…

Олександр Микитюк був із села Білий Рукав Хмільницького району. За словами співрозмовника, у загиблого десантника залишилися мати і сестра. Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким, побратимам відважного захисника країни.

 

Сьогодні, 3 травня, Микола Михальнюк зателефонував знову.  Було це о 14-й годині.

— Сашу уже везуть додому, — каже він. – Похорон відбудеться у суботу. У пам'ять про нього ми змонтували відеоролик.

— Чому так довго не віддавали тіло?

— Подробиць не знаю, чув, що слідчі проводили певні дії, без їх дозволу неможливо було провести експертизу.

За словами співрозмовника, ці дні трагічні для Хмільника. У день загибелі Олександра Микитюка важке поранення дістав ще один їхній земляк – Петро Колодій. Він служив у тій само бригаді, що й Саша. Нині десантник знаходиться у шпиталі на лікування. Земляки бажають йому швидкого одужання. А в селі Скаржинці втопився учасник АТО, який працював охоронником. Похорон за похороном…

Щоб подивитися відеоролик, створений земляками Олександра, переходите за посиланням на сторінку «Волонтери Хмільника» в Facebook

 

Читайте також: 

В зоні АТО загинув 19-річний Олександр Микитюк з Вінниччини

Він загинув за Україну: остання пісня Героя Олександра Микитюка (ВІДЕО)

Розказали подробиці загибелі 19-річного Олександра Микитюка з Вінниччини
 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Юля Миколюк

    Тільки справжня сволоч називає гибель героя,,рекламою,,

    З.А.Глядач reply Юля Миколюк

    Дитинко,спочатку навчися грамотно писати.
  • Татьяна Беженар

    Це наші герої і про це завжди треба пам"ятати нам українцям Героям СЛАВА!!!!!!!
  • Чучундрий Ипполитович

    19 лет, то есть срочник. Это та самая "лучшая в Европе" армия?

    З.А.Глядач reply Чучундрий Ипполитович

    "Срочніки" у нас тепер з 20 років,а це-"контрактнік".
  • З.А.Глядач

    Скільки вже можна рекламити цього "героя"?

    Богдан Пупкин reply З.А.Глядач

    у парня было желание защищать  страну и мотивация, другое дело конечно это то что в 19 нету того склада ума которое позволяет четко и правильно среагировать в сложной обстановке, не говоря уже о боевой. И я считаю что в армию можно идти и в 18  но  принимать участие  в АТО как сейчас это  официально звучит , только  как минимум с 25.   другое дело если это всеобщая мобилизация  в  военное время.  Как по мне  то  наш военком должен пересмотреть  возраст  с которого  можно принимать участие в таких мероприятиях добровольцем или по приказу.  Жаль родителей, родственников...  погиб не просто юноша ,  а продолжитель  рода,  патриот...   ну а  то которое пишет подобное   "Скільки вже можна рекламити цього "героя""   таких нужно просто собирать в кучу  садить в фуру и прямиком  в днр на пмж!

    З.А.Глядач reply Богдан Пупкин

    Перше-відносно "реклами". Рекомендую подивитися,скільки за останні дні про нього написано. Кожен "журналіст" "20 хвилин" вважає за потрібне про це написати. Але НІХТО не пише нічого зрозумілого. Тільки "загинув","герой" і все.... Навіть про обставини загибелі нічого не відомо,лише "знайшли на вулиці з кульовим пораненням". Все... Схожа ситуація була з "героєм" із Зарванець-він і такий ,і ще такіший,і герой,і захисник,який не пошкодував власного життя. А виявилося.що його просто підрізали,коли він поліз в чужу бійку. Здається в Константіновкє.

    Що стосується його віку та "патріотизму. Вам не здається дивним,що хлопцю лише виповнилося 18 років(8 квітня),а він вже через два тижні підписав контракт? Не маючи практично ніякої освіти,спеціальності,нічого...

    А вік учасників повинен переглядати не воєнком,це має робитися на більш високому рівні.

    Олексій reply З.А.Глядач

    От натурка, спочатку наваляє, потім виправдовується.  Невже рештки совісті є?

    Олексій reply З.А.Глядач

    Тому що він віддав життя за Україну, а ти за цей час стілець пропукав, наволоч.

    З.А.Глядач reply Олексій

    Наволоч тебе зробила,дурню.

    Олексій reply З.А.Глядач

    У родини горе, у країні війна. За те, що ти патякнув, можуть просто роздушити ненароком ті хто його знав при житті.  Не пиши свої коменти, експерт диванний.

    З.А.Глядач reply Олексій

    "Знав при житті"? Гадю Сявченко теж багато хто "знає". І вже давно відомо про її "героїчний" вчинок на війні. Тою\бі ще хочеться героїв?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up