Маля назвали Джавеліном. Новонароджену козулю врятували в лісі на Вінниччині

Маля назвали Джавеліном. Новонароджену козулю врятували в лісі на Вінниччині
  • На Вінничині врятували і виходили новонароджену козулю.
  • Поранену тварину випадково знайшли місцеві мисливствознавці і назвали її Джавелін.

Новонароджена козуля з Вінниччини стала зіркою новин. Поранена тварина блукала лісом і могла загинути, або стати здобиччю хижаків. Маля випадково знайшли місцеві мисливствознавці. Матері поряд не було, тож дитинча вирішили забрати додому, йдеться в ТСН.

Новонароджене дитя дикої козулі європейської ледь зіп’ялось на ноги, але має жвавий норов і гарний апетит. Поранену тварину у лісі знайшли місцеві і одразу принесли до мисливствознаця Олександра Коперчака. 

Відео дня

Фахівець Тульчинського лісового господарства одразу взявся лікувати маленьку сарну. Тиждень терапії та перев’язок і рана почала загоюватись. Як назвати тварину Олександру підказав син.

«Сказали, що це Джавеліна, але я подивився, сказав — це Байрактар, але ні, нехай буде Джавелін», — пригадує чоловік.

Джавелін майже не відходить від свого господаря, а ще потоваришував із котом та собакою. Їсть тричі на день, переважно  вітамінізовані суміші та манну кашу.  А в якості десерта — трояндові  пелюстки  з клумби.

За два тижні після порятунку Джавелін набрав кілька кілограмів, нога вже майже загоїлась. Гратись із ним збігаються усі сусідські діти, а їхні батьки — серед яких є і мисливці заріклися полювати на таких тварин.  «Мисливці подивляться , то вони не бачили таких маленьких. Кажуть, що все більше в житті стріляти козу не буду», — ділиться Олександр з журналістами ТСН.

Коли Джавелін підросте Олександр планує передати його до заповідника, або державного звіринця. В дикій природі каже, він вижити вже не зможе, адже став надто довірливим і полюбив людей.

 

Читайте також:

«Повернемося після перемоги»: як вінничанка з сімома безпритульними тваринами переїхала до Фінляндії

На Вінниччині прогнозують зменшення урожаю зернових на 20%. Якою буде ціна на хліб?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Світлана Копачинська

    Будемо їсти хліб тепер замість печива.

keyboard_arrow_up