Маленький вінничанин зібрав кошти на авто, тепер збирає на дрон для ЗСУ

Маленький вінничанин зібрав кошти на авто, тепер збирає на дрон для ЗСУ
Раніше малий Андрійко (ліворуч) брав участь у зборі на авто для ЗСУ. Зараз збирає на дрон
  • Маленький школяр з Вінниччини, 8-річний Андрійко, просить небайдужих допомогти зібрати на дрон для захисників. Сума збору —100 тисяч гривень.

Маленький мешканець Липовця, 8-річний Андрій Шайдаюк збирає гроші на наземний дрон для захисників. Загальна сума збору становить 280 тисяч гривень. Андрійко виступив з ініціативою зібрати 100 тисяч, наразі має 70 тис. Хлопчик закликає вінничан долучатися до збору та допомогти нашим Героям наблизити перемогу, щоб жити без війни.

Матір хлопчика Галина Громик розповідає, що син не вперше проводить благодійні заходи. Мотивацією допомогати нашим захисникам став дядько, сапер Юрій Мигун, який загинув влітку минулого року.

Відео дня

Раніше маленький школяр допомагав у зборі на авто, яке передали саперам 30-ї бригади. Захисники подарували малому волонтеру велосипед.

— Після втрати дядька на війні, який служив сапером, Андрійко почав допомагати військовим. Влітку продавав продукти, щоб допомогти купити автомобіль, — розповідає Галина. —Тоді він разом з сестричкою зібрали близько десяти тисяч гривень.

Згодом до його ініціативи Андрійка долучились однокласники. Разом вони плели дідухи та продавали.

— Таким чином син спонукає дрізув та однокласників займатись волонтерством, — каже мама хлопчика. — Андрійку також допомагає сестра Іванка — вона  знімає відео, допомагає у зборах, створює розпалювачі та інші вироби для захисників.

Сьогодні ж головна мета збору — наземний дрон, який дуже полегшує роботу саперів-захисників.

— Андрій не захотів бути осторонь і попросив знову створити банку. Відразу зняли відео, де син закликає долучитися дорослих, — говорить мати хлопця. — Наземний дрон дуже полегшить роботу хлопців — зможе сам мінувати території та вивозити  поранених хлопців. Щоб закрити банку, потрібно ще 30 тисяч гривень.

P.S На наступний день після виходу статті збір було закрито.

 

Читайте також:

Наша честь і гордість. Розповідаємо про захисників з Вінниччини, які нині боронять країну

«Я все життя мріяв про великого білого кота». Офіцер Підлісний розповідає про улюбленця мейн-куна

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Леся

    А "великі" за звичаєм усе в кишеню

keyboard_arrow_up