Літак на Космонавтів буде здійматися в небо. Архітектори показали проект

Літак на Космонавтів буде здійматися в небо. Архітектори показали проект
  • Архітектурний конкурс на кращий варіант постаменту для літака на площі Могилка завершився
  • Постамент символізуватиме собою слід за літаком, який здіймається у небо
  • У соцмережі з’явилися критика цього проекту, бо «площа дуже маленька, постамент не влізе»
  • А вам подобається проект? Опитування

Постамент під МіГ-15, що на площі Могилка кардинально змінять. Для цього був проведений архітектурний конкурс, в якому прийняли участь тільки чотири проектанти.

У мерії показали проект, який виграв конкурс — постамент назвали «слідом», який символізує реактивні струмені, що здіймається вслід за літаком.

Автором проекту є Денис Камінський.

Відео дня

Сама конструкція постаменту буде складатися з трьох металевих елементів, а по центру облаштують невисокий постамент з мармуровим покриттям. На ньому встановлять табличку з інформацією про пам’ятку історії.

Нагадаємо, що був варіант підвісити літак на тросах.

Втім, у соцмережі вже з’явилася критика постаменту для літака на площі Могилка:

«Площа невелика, і на ній задуманий фонтан. І раптом з'явився проект пам'ятника. На виході вийшов досить великий пам'ятник. І ось як тепер головний архітектор пов'яже цього монстра з своїми фонтанами?» — пише адміністратор спільноти «Дизайн міського середовища» Ігор Чепугов.

Але головний архітектор міста Олександр Рекута стверджує, що проблем з розташуванням пам’ятника на площі не буде.

— Було засідання ради архітекторів, на якому це питання також розглядалося. І треба розуміти, що це поки що концепт, ідея. Можливо, габарити постаменту будуть корегуватися, — відповів Рекута.

Нагадаємо, ремонти площі Костянтина Могилка розпочалися з вересня. Тендер на виконання робіт виграла компанія «Олеріт». Уся реконструкція обійдеться міському бюджету у 6,9 мільйонів гривень. У кінці вересня вирішили зайнятися і літаком МіГ-15, який стояв на аварійному постаменті: літак відвезли лише в кінці жовтня на Вінницький авіаційний завод, де відбувається його реконструкція.

Опитування

Вам до вподоби проект постаменту під літак МіГ-15?

Читайте також:

Літак повернуть на Космонавтів. І можуть «повісити» на незвичний постамент

Вінницькі літаки «пенсіонери»: Де доживають віку пам'ятники авіації та скільки їх

Конкурс на «ногу» для літака на Космонавтів оголосили для 4 архітекторів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up