«Лебеді в центральному парку голодні». Вінничани турбуються, а що каже керівництво?

«Лебеді в центральному парку голодні». Вінничани турбуються, а що каже керівництво?
фото з архіву редакції
  • У соцмережах з'явився допис, в якому йшлося про те, що лебеді у Центральному парку постійно підпливають до людей, бо хочуть їсти. Вінничанка навіть пропонує організувати збір коштів, щоб допомогти пернатим. 
  • Дізналися, що про це кажуть працівники парку та чи справді вінницькі лебеді голодують?

У відкритій групі «Животные Винница» у Facebook 7 вересня з'явився допис від містянки Ірини Блидченко. У ньому вона пропонує організувати збір коштів, щоб закупити зерно для лебедів, які живуть в озері біля парку. 

«Гуляли ми в парку біля лебедів, і вони до кожного пливуть, дуже голодні. Я запитала в працівників, то сказали, що мало їм їжі виділяють. До кого звернутись, щоб якось їм допомогти закупити зерна?», — йдеться у дописі. 

Відео дня

Ми написали до цієї небайдужої вінничанки, щоб дізнатися детальніше, як саме вона хоче допомогти птахам. 

— Спочатку я подумала, що просто птахи підпливли до нас тому, що ми прийшли подивитись на них. Але потім я побачила, що вони почали на плитах шукати їжу, — розповідає Ірина. — Також на плитах були палички маленькі сухі з дерев нападали, вони й їх дзьобали. Так хотіли їсти. 

Як розповідає вінничанка, вона підійшла до прибиральниць, які якраз були поряд і запитала про те, чи достатньо годують лебедів, пояснивши, що виглядають вони голодні. Каже, гуляють вони у парку щосуботи і лебеді щотижня так поводяться. 

— Мені відповідали, що годують, але дуже мало. Сказали, що держава не виділяє кошти в достатній кількості на зерно тваринам, — каже містянка. — Я запитала, як я можу їх нагодувати, адже написано, що їх заборонено годувати. Працівниці відповіли, що лебеді люблять білий хліб, зерно і кульбабу. 

За словами жінки, вона купила хліб і лебеді бились за те, хто перший підпливе поїсти. Саме тому вона запропонувала волонтерам організувати збір коштів, щоб закупити зерна тваринам. Проте, каже, волонтери особливої уваги на це не звернули. 

Що каже керівництво парку?

Ми зателефонували до директора парку Юрія Приймака. Коли почали розповідати йому, з якого приводу телефонуємо, то керівник парку одразу ж зрозумів, про що ми. Каже, це все неправда. 

— Аби людей заводити в оману. У нас корму вдосталь. Ми ж його самі не їмо. Заготовлюємо пшеницю, ячмінь, кукурудзу. Все є на складі, — каже Юрій Приймак. — Ми даємо їм вранці їсти о 07.30-08.00, коли у парку ще немає відвідувачів. Якщо ця вінничанка о 12.00, коли гуляє по парку, не бачить, що лебедів годують, то це ж не означає, що вони голодні. 

За словами Юрія Приймака, працівники ж не стоять і весь день не годують птахів. 

— Ви подивіться на них, які ці маленькі вже величезні. Тільки за виглядом можна зробити висновки. Вони вже дорослих лебедів «доганяють», — каже директор парку. — Також ще охоронець ввечері їм завжди кидає на годівницю зерно. А до людей вони підпливають просто, і це зовсім не означає, що лебеді голодні. 

Ми прийшли на власні очі переконатися, як виглядають птахи у Центральному парку. Й справді, на наш погляд, вони не виглядають такими, що голодують.

 

Читайте також:

Новий міст, BOGUN, ремонти вулиць. ТОП-10 проектів, які змінять «обличчя» Вінниці

Дешевий транспорт і маленькі зарплати. Порівнюємо Вінницю з містами-побратимами

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Елена Шишлевская

    Белый хлеб?!! Это уборщица посоветовала?🤦Да его категорически нельзя никаким птицам, уже тысячу раз об это кричалиспециалисты. Что он может забить зоб и птица погибнет. Только зерна и травы!
  • Инна Подоляк

    Лебели подплывают и просят еду потому как привыкли, что все их кормаят. И физиологически они могут съесть очень много, но это может не очень хорошо отразиться на их здоровье.
  • Елена Кравченко

    В прошлом году туда ходила женщина и подкармливала лебедей травой.
  • Жора

    Лебеди не чувствуют  сытости,они  по природе всегда едят.  Но в природе они  живут в на воде и там питание всегда идет мелкими порциями, по этой причине он едят всегда.  
    Для неграмотных кто любит кормить желательно написать инструкцию.Собаки кстати тоже не чувствуют степень сытости, и едят всегда.

keyboard_arrow_up