Лаврівка прощатиметься з Героєм Станіславом Побережним: вшануйте коридором Слави

Лаврівка прощатиметься з Героєм Станіславом Побережним: вшануйте коридором Слави
  • Військовий Станіслав Побережний під час бойового завдання отримав важке поранення. Протягом місяця лікарі намагалися врятували Героя. На жаль, вчора його серце зупинилось.

Сумну звістку повідомив голова Стрижавської громади Михайло Демченко.

За словами Демченка, 2 січня 2023 року під час виконання бойового завдання солдат Станіслав Побережний отримав вогнепальне осколкове поранення. Він потрапив під мінометний обстріл поблизу міста Соледар Донецької області. Протягом місяця лікарі боролися за його життя у Слов’янську, Артемівську, Дніпрі, Черкасах, Києві, а 1 лютого його серце зупинилося у військово-медичному клінічному центрі Західного регіону у Львові.

Завтра, 4 лютого, о 10.00 год у селі Лаврівці людей просять вшанувати живим коридором і провести в останню дорогу земляка Станіслава Побережного.

Відео дня

— Шикуємося від дому загиблого (вулиця Богуна, 5). Далі – по вулиці Польовій через вулицю Незалежності до Лаврівського храму. Тут, на території храму, об 11.15 – церемонія прощання з Героєм, — зазначає голова громади.

Станіслав Побережний народився 20 жовтня 1969 року в селі Лаврівка. У 1984-му закінчив місцеву школу, а протягом 1986-1987 рр. навчався на водiя та автокранівника при ДОСААФ. Протягом 1988 та 1989 рр. проходив строкову військову службу в м. Фінстервальде (Німеччина). Після демобілізації у 1989 р. працював у колгоспі «Дружба», потім – у Вінницьких тепломережах. З 1999 року був водієм маршрутного таксі, а протягом 2005-2019 рр. – водієм служби таксі м. Києва. 26 лютого 2022 року мобілізований до лав ЗСУ та проходив службу на півдні України. Був майстром взводу технічного забезпечення танкового батальйону військової частини А3425.

Станіслав Побережний віддав життя за Україну. Це важка втрата для його трьох доньок та онука. Поховають Героя у рідній Лаврівці.

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття рідним загиблого Героя.

Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

На війні біля Бахмута загинув військовий Олександр Волос з Браїлова

«Він був ідеальним прикладом для дітей»: пам'яті Героя Володимира Гаврилюка

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (155)
  • Читач91

    Вічна Пам*ять Герою та уклін доземний родині...
  • Марія Мартинюк

    Вічна пам'ять герою
  • Наталья Ткачук-Корецкая

    Вічна пам'ять
  • Валентина Дм

    Вічна пам'ять, співчуття рідним.

keyboard_arrow_up