«Купуйте дрони, а не бруківку». Містянки вийшли на першу акцію протесту й запрошують охочих на другу

«Купуйте дрони, а не бруківку». Містянки вийшли на першу акцію протесту й запрошують охочих на другу
Міла Поворознюк
  • Близько десяти вінничанок зібралися під стінами міської ради з плакатами та вимогою направляти бюджетні кошти на військові потреби, а не на закупівлю бруківки та вживаних автобусів.
  • Ми поговорили з організаторкою про вимоги та наступні акції, які планують проводити у Вінниці.

У Вінниці провели акцію протесту проти нераціонального, на думку присутніх, витрачання коштів з міського бюджету. Організаторкою заходу є вінничанка Міла Поворознюк. Жінка каже, що акцію організувала спонтанно, написавши в соцмережах, щось на кшталт: «Так більше не можна. Завтра вийду на акцію навіть якщо нікого більше не буде». Врешті, прийшло близько десяти людей. 

— Це була наша спроба зібрати небайдужих вінничан, які вважають, що сьогоднішній розподіл бюджетних коштів неактуальний для воєнного часу. Ми вважаємо, що поки хлопцям на позиції постійно потрібне обладнання та амуніція, то не потрібно нам купувати вживаний автобус за сім мільйонів гривень. Не потрібно також витрачати понад двісті тисяч гривень на розробку дизайн-проєкту музею «Вежа Артинова». Бруківку та асфальт здебільшого також можна відкласти на майбутнє, — розповідає Міла Поворознюк. 

Вінничанка обурюється, що міська рада витрачає мільйони гривень на закриття питань не першої необхідності в той час, як пересічні містяни останнє віддають на закупівлю дронів, аптечок та машин нашим військовим на фронт. Міла говорить, що всі присутні хочуть, щоб Вінниця розвивалася і розуміють, що місту потрібні автобуси та нові музеї, але точно не зараз, а після перемоги. 

Відео дня

Наступну акцію планують провести цієї п'ятниці (29 вересня) о 09.00 під стінами міської ради. Запрошують долучитися усіх, кому небайдуже питання розподілу грошей з бюджету. 

— У міській раді якраз будуть депутати. Сподіваємося, побачивши, що ми незадоволені їхніми діями, вони почують нас та змінять своє ставлення до ситуації, — продовжує Міла Поворознюк. — Якщо акція не матиме позитивного результату, ми будемо виходити й надалі, щоб до нас дослухалися та зберегли життя нашим військовим. 

Фото у матеріалі: Міла Поворознюк


Читайте також:

«Звільняти професіоналів — це дно». За керівника лікарні під облрадою другий день пікетують

У Вінниці діє Координаційна рада з питань переселенців. Чим вона займається?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Людмила Сірко

    Приходьте.П'ятниця,29 вересня ( напередодні Дня Захисників та Захисниць) на 9 годину.
  • Людмила Хозьбай

    Підтримуємо
  • Наталія Дорожон

    За ту бруківку і говорити вже набридло , кладуть всюди і ніхто їм не указ , це якесь страхіття, !невже війна закінчилась?ми на донати , а вони відмивають куди хочуть!!!😡
  • Таня Дубривная

    Які молодці.Дякуємо!
    Люди,долучайтеся!Вінниччині на останньому місті по допомозі військовим!!!
    Наші хапуги нічого крім тебе не бачать,знахабніли вкрай.Їм тільки забудови потрібні та видмивання  грошей.Молодь  - не терпіть свавілля зажерливих хапуги!

    Сергій Романов reply Таня Дубривная

    Молодь не терпить..Чемодан-вокзал - Євросоюз. Самостійно. Молодці така молодь.

keyboard_arrow_up