Культурна Вінниця в червоній зоні, але не вся. Як міняється афіша вистав та концертів?

Культурна Вінниця в червоній зоні, але не вся. Як міняється афіша вистав та концертів?
  • Незважаючи на важку епідситуацію і червоний рівень небезпеки, на голодному культурному пайку вінничанам сидіти не доведеться.
  • Хіба що театрали мусять трохи зачекати.
  • А все інше культурне життя, якщо не онлайн, то офлайн цілком доступне.

Як буде виглядати афіша міста в грудні, прогнозувати ніхто не береться. Але останній тиждень листопада скорегував всі плани остаточно. Зокрема театралам, і маленьким, і великим.

Обласний театр ляльок «Золотий ключик», вітає малечу міста, як правило, в суботу та неділю. І навіть після оголошення червоної зони, минулої суботи, актори чекали глядачів. Але, як повідомили в театрі, відвідувачів було так мало, що це стало доволі збитковим. Тому цими вихідними (27-28 листопада) — театр ляльок не працює. І коли робота буде поновлена невідомо.

Драмтеатр ім. Садовського теж зачинений для відвідувачів. І хоча на грудень та січень вже готові афіші, в театрі не знають, коли вони знову відчиняться.

Відео дня

Не знають, коли зможуть приймати відвідувачів, і музеї міста. Але вони пропонують альтернативу — онлайн екскурсії. Наприклад на цей період листопада в краєзнавчому музеї проходить дві цікаві виставки, «А зараз вилетить пташка…», яка демонструє виникнення фотографії та фотоапарату, та «Зброя та військове спорядження: від давнини до сучасності» присвячена до 30-річчя Незалежності.

— Якщо ви зайдете до нас на сторінку в фейсбуці, ці виставки можна подивитись онлайн, — сказали в музеї.

В онлайн режимі також можна подивитись концерти, зокрема, 26 листопада буде такий виступ Єгора Грушина. На своїй сторінці в Instagram (@grushin.piano), піаніст-віртуоз зіграє онлайн-концерт о 21.00. До речі його альбоми слухають мільйони людей у всіх куточках світу, а концерти гарантовано збирають аншлаги, то чому б не бути онлайн аншлагу.

Концерт обласного симфонічного оркестру «У полоні весільнольного маршу», який мав відбутися цього тижня в філармонії, онлайн не послухати. А сама «Плеяда» закрита, за попередньою інформацією, до середини грудня.

Втім арт-паби міста працюють в звичному режимі, і виступи гуртів та артистів там ніхто не відміняв. Наприклад, в «Beer&Blues» 26 листопада виступить гурт «Табула Раса». Лише потрапити на нього можна буде вакцинованим з сертифікатом,або з негативним тестом чи довідкою про те, що перехворіли.

За такими ж самими правилами можна потрапити на концерти до Будинку офіцерів, наприклад, на концерт Артема Пивоварова, який теж запланований на 26 листопада, або ж послухати «Лісапетний батальйон» 29 листопада, чи відвідати «Вінницьку пісню року» — 2 грудня.

Сходити в кінотеатри теж не проблема. В «Родині» залюбки чекають на відвідувачів і просять при собі мати меддовідку. А в кінотеатр Коцюбинського запрошують навіть без неї.

— Кінотеатру залишилось працювати ще якихось сім днів, 30 листопада, його вже не стане, тож переглянути фільми в останній раз, в червоному чи зеленому залі, буде дуже доречним, — сказали в кінотеатрі. — А стосовно сертифікатів, ніхто нам ніяких доручень чи вказівок перевіряти їх не давав.

Якщо не хочеться ніякої замороки з сертифікатами, культурно відпочити без них запрошує Подільський зоопарк.

— В нас всі працівники вакциновані і ми працюємо, а так як всі тварини знаходяться на відкритому повітрі, обмежень немає, — кажуть в зоопарку. — Хоча до п’ятої години зоопарк потрібно покинути, тому що ми працюємо лише, коли на вулиці світло.

«Вінницяконцерт» перенесла деякі концерти

— Через перехід Вінниці до «червоної карантинної зони» на весну нам довелось перенести концерт Арсена Мірзояна: замість 25 листопада виступ відбудеться 26 березня. Дати всіх наступних анонсованих наших подій залишилися без змін, тому до новорічно-різдвяних свят вінничан чекає багато чудових концертів, які всім подарують незабутні враження, — розповіли у компанії «ВІННИЦЯКОНЦЕРТ». — На щастя, останні новини у Вінницькій області та загалом у країні втішні: у МОЗ констатують, що пік нової хвилі пандемії позаду, темпи вакцинації щодня стрімко зростають, тому багато регіонів вже зараз із «червоних зон» переходять у «жовті». Найближчим часом чекаємо таку радісну новину і для Вінниці, для якої з середини грудня готуємо багато яскравих подій.

У День Святого Миколая, 19 грудня о 20.00 на сцені Будинку офіцерів оживуть українські традиції і легендарна «Ніч перед Різдвом». Наймасштабнішу постановку усіма улюбленої повісті Гоголя представить Чернігівський обласний академічний музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка. На сцені буде більше 30 акторів, шикарні костюми та декорації, яскраві масові сцени, пісні, танці, іскрометний гумор, різдвяний вертеп, гра світла і безліч сюрпризів.

20 грудня о 20.00 у Будинку офіцерів пройде концерт «Frank Sinatra. Вечір різдвяних хітів» за участю відомих українських джазменів.

На Католицьке Різдво улюбленці публіки — «Піккардійська Терція» — подарують Вінниці «Сад ангельських пісень». 25 грудня о 20.00 у театрі імені Садовського нова концертна програма об’єднає в собі все найкраще, що славетний акапельний колектив створив за 29 років: почуємо «Пустельник», «Старенький трамвай», «Берег ріки», «Шаляла» і багато сюрпризів.

Перший день Нового 2022 року Вінниця традиційно зустріне з акторами першого україномовного гумор-шоу «Вар’яти». Першого січня о 20.00 у Будинку офіцерів свою нову концертну програму гумористи представлять під новим брендом «ТеСАМеШоу».

А на завершення різдвяних свят 9 січня, о 19.00, у театрі імені Садовського з великим різдвяним концертом виступить дивовижна Оксана Муха. «Друга Квітка Цісик», чий голос зачаровує феноменальною чистотою, щирістю та потужною енергетикою, у Вінниці заспіває рідкісні колядки і щедрівки з усіх куточків України. Незабутній вечір запам’ятається містерією звуків і образів, кращими українськими традиціями та вражаючою атмосферою.


Читайте також:

«Смачні» вакансії, або ТОП-7 пропозицій для вінницьких кухарів. Скільки пропонують роботодавці?

«Я задихаюся чотири дні». Журналіст 20minut.ua провів день з ковідною бригадою «швидкої»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up