«Культура може заробляти, а Операфест - це наш айфон». Гройсман та інші чиновники про силу культури на місцях

«Культура може заробляти, а Операфест - це наш айфон». Гройсман та інші чиновники про силу культури на місцях
  • Культура позитивно впливає на економіку та покращує настрої місцевих жителів.
  • Про це перед початком “OPERAFEST TULCHYN” казали місцеві посадовці та топ-чиновники України.
  • Прем'єр Гройсман казав, що культура дає силу, а голова ОДА Валерій Коровій порівняв цей фест з «айфоном».

Перед початком оперного фестивалю в Тульчині у приміщенні райради говорили про роль культури в розвитку малої території. На дискусійній панелі крім місцевих посадовців були присутні голова Уряду Володимир Гройсман, міністр культури Євген Нищук, голова ОДА Валерій Коровій та нардеп Микола Кучер.

Володимир Гройсман.

-Я дуже радий бути разом з дружиною в цьому гарному місті Тульчин. Раніше, коли я був мером Вінниці, ми збиралися на конференції Асоціації міст та жалілися, що всі гроші є тільки в Києві. Але зараз ця ситуація змінилася. Гроші надходять на місця. В умовах децентралізації ми можемо накопичувати фінансовий ресурс. Наша культура має надзвичайне значення. Ми недооцінюємо економічний ефект від креативної індустрії, але це може надати малим містам додану вартість. Українське кіно розвивається. Один мільярд гривень ми направляємо на розвиток нашого кіно.  Культура має надзвичайно важливе значення та надає нам силу.

Відео дня

Один з посадовців зазначив, що з 2016 року культура принесла Україні 4% ВВП і цей показник зростає. Для прикладу, у Великобританії -8%.

Євген Ніщук

-Два роки тому Володимир Борисович сказав, що культуру та міністра культури буду курувати сам. Це я вважаю гарним знаком, що перша людина в Уряді цікавиться культурою. На всі мистецькі проекти нині дають 207 мільйонів гривень(у 2016-му було тільки 11 млн.грн!)створили Український інститут книги, є можливість отримати гранти від ЄС на розвиток культурних проектів. Прошу, щоб ми продовжили підтримку проекту ”Малі міста-великі враження”.

-Заплановано 50 мільйонів, -сказав Гройсман. І після цих слів лунали оплески.

-Я вчора провів день в Тульчині та відчув, що завдяки реставрації Палацу Потоцьких, Леонтович Арт Квартал -змінюється настрій місцевих жителів, з'являються нові можливості для Тульчина, -завершив свій виступ міністр культури Євген Ніщук.

Меценат та нардеп Микола Кучер зазначив, що Тульчин змінюється на краще.

-Пройде кілька років та ми зрозуміємо, що реформа децентралізації є, мабуть, найкращою реформою в Україні. Вона дає ресурс для змін на місцях. Сьогоднішній фест є прикладом як влада та соціально-активний бізнес об'єднюється заради розвитку та позитивних змін. Нічого подібного як оперний фест в Тульчині у іних містах України немає.

Голова ОДА Валерій Коровій сказав, що приклад Тульчина - це унікальний стартап.

-Це величезний поштовх для розвитку території, громада і влада об'єдналась. Позитивний приклад надихає. Ми говоримо проте, що Операфест - це подільський стартап, наш айфон. Суспільство має запит на позитивні зміни, бо від негативу вже всі втомилися, — зазначив Коровій.

Читайте також:

Вихідні на OPERAFEST TULCHYN! Чим здивує найгучніший open air літа?

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв українців за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up