Вихідні на OPERAFEST TULCHYN! Чим здивує найгучніший open air літа?

Вихідні на OPERAFEST TULCHYN! Чим здивує найгучніший open air літа?

Чекають понад 40 тисяч глядачів!

Ексклюзивні постановки, вражаючі шоу, світові зірки, яскраві селфі-зони, креативні арт-простори та неймовірної краси «подільський Версаль» - з 8 по 10 червня Вінниччина і тульчинський Палац Потоцьких стануть епіцентром фестивального, музичного та арт-візуального життя України.

RIA, як генеральний інформаційний партнер OPERAFEST TULCHYN-2018, цього року працюватиме на фестивалі у режимі мобільної редакції.

Вже у суботу, 9 червня, всі гості фестивалю зможуть прочитати ексклюзиви і найсвіжіші новини про перший фестивальний день, артистів, проект «Леонтович Арт-Квартал» та майбутні концерти решти двох днів.

Зараз же – вашій увазі спецогляд всього найцікавішого, чим буде вражати OPERAFEST TULCHYN-2018. 

Відео дня

У п’ятницю - «Гала-Опера», «Мазепа», «Ісус Христос - Суперзірка» і вогняне шоу

8 червня о 19.00 фестиваль відкриє грандіозний концерт «Гала-Опера», який стане справжнім парадом оперних хітів. У одному концерті прозвучать найкращі арії з легендарних опер: «Севільський цирульник», «Лючія ді Ламмермур», «Макбет», «Чарівна флейта», «Ксеркс», «Набукко», «Лакме», «Снігуронька», «Запорожець за Дунаєм», «Джанні Скіккі», «Казки Гофмана», «Турандот», «Кармен», «Травіата».

Виконавці: найкраща жінка-диригент світу, головний диригент опери і філармонійного оркестру м. Ґрац – Оксана Линів (Австрія), Міжнародний симфонічний оркестр INSO-Львів, Державна академічна хорова капела «Дударик» та 9 кращих солістів, які представляють Україну на європейських сценах: Ігор Онищенко (баритон), Тетяна Журавель (сопрано), Сергій Магера (бас), Віктор Андрійченко (контртенор), Ольга Дядів (сопрано), Юрій Дудар (баритон), Олег Злакоман (тенор), Юлія Терещук (сопрано), Віктор Шевченко (бас).  

О 22.00 у виконанні Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка й головного диригента театру – Дмитра Морозова глядачі побачать україномовну постановку легендарної опери «Мазепа» Петра Чайковського.

Аби відновити історичну справедливість і представити новий погляд на особистість одного з найвидатніших діячів нашої історії, постановники опери «Мазепа» створили власну редакцію тексту і внесли зміни в музичну драматургію опери. Харківська постановка вийшла масштабною та вражаючою! Під час показу будуть використані світлові й музичні спецефекти. Місцями на сцені одночасно будуть грати 120 артистів — хор, балет, солісти й оркестр.

А ще символічно, що «Мазепа» прозвучить на OPERAFEST TULCHYN-2018 у ювілейний рік! Рівно 135 років тому Чайковський дописав партитуру до опери, над якою почав працювати саме під час відпочинку в Україні.

Опівночі глядачів чекає вогняне шоу і культова рок-опера «Ісус Христос — Суперзірка» легендарного Ендрю Ллойд Веббера, що є автором «Привиду опери» й мюзиклу «Кішки».

За 48 років існування рок-опери постановки шоу пройшли на сценах 17 країн світу! Унікальність постановки «Ісус Христос - Суперзірка», яку побачимо на фестивалі, у тому, що англійський текст Тіма Райса вперше перекладений українською мовою, завдяки чому зміст рок-опери буде зрозумілий кожному.

Творці вистави – Вінницький міський палац мистецтв «Зоря», режисер – Ірина Воєнна, переклад – Сергій Аркуша, у головних ролях - артисти студії Ірини Воєнної.

У суботу – «Коза-Дереза», «Паяци», «Дон Жуан», 3D-mapping show і фільм «Амадей»

У суботу, 9 червня, о 16.00 відбудеться прем’єра дитячої музичної вистави «Коза-Дереза» за мотивами однойменної опери Миколи Лисенка, яка вважається найпершою дитячою оперою не лише в українській музиці, а й загалом у світі! На фестивалі OPERAFEST TULCHYN-2018 у спільній постановці Вінницького академічного обласного театру ляльок і хорового колективу та оркестру Вінницького училища культури і мистецтв ім. М. Леонтовича глядачів чекає зустріч не лише з усім відомими героями казки, а й з Пасічником - нащадком козака-характерника, який вразить своїми дивовижними здібностями.

Режисер-постановник  – заслужений артист України Олександр Кузьмин, керівник хору - Ольга Бабошина, диригент - заслужений діяч мистецтв України Геннадій Муращенко, художній керівник проекту - заслужений діяч мистецтв України Олександр Свіньїн.

Вечірні концерти у суботу о 18.00 розпочнуться показом феєричної італійської опери «Паяци» Руджеро  Леонкавалло - цьогорічної прем’єри Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка. Диригент та режисер постановки Вікторія Рацюк повністю переосмислила хрестоматійне трактування опери, вигадала нове місце дії, нові образні характеристики та біографії героїв - створили нестандартне драматургічне і художнє рішення. Відтак – готуйтесь по-новому поглянути на вічну історію кохання, ревнощів та помсти.

Вже о 21.00 відбудеться прем’єра неординарної постановки опери «Дон Жуан» Вольфганга Амадея Моцарта у новому прочитанні!

Саме на OPERAFEST TULCHYN-2018 у виконанні зірок-солістів світових оперних театрів, Міжнародного симфонічного оркестру INSO-Львів, чоловічої хорової капели «Дударик» та диригента Оксани Линів (Австрія) буде представлена новаторська й незвичайна постановка «Дон Жуана», яка за задумом режисера Юлії Журавкової буде овіяна містикою і ореолом таємничості. Дон Жуан вперше виступить як постать, що наділена надлюдськими силами – на зразок Ван Хельсинга! Концепція постановки побудована на проекції легенди про Дон Жуана на інший міфологічний пласт, що споконвіку бентежить людську уяву – легенди про вампірів.

Виконавці головних ролей: Iгор Онищенко (баритон), Сергій Магера (бас), Віктор Шевченко (бас), Олег Злакоман (тенор), Юрій Дудар (баритон), Юлія Терещук (сопрано), Софія Соловій (сопрано, Італія), Тетяна Журавель (сопрано).

Опівночі другий фестивальний день фінішує приголомшливої краси 3D-MAPPING SHOW на фасаді головного корпусу Палацу та кінопоказом легендарного музичного фільму «Амадей» (1984) Мілоша Формана.

У неділю – «Гала-Вагнер» і мюзикл «Чикаго»

10 червня фінальний день OPERAFEST TULCHYN о 18.00 розпочнеться грандіозним концертом «Гала-Вагнер»

У виконанні кращих солістів Німеччини, Австрії та США Петера Свенссона (тенор, Австрія), Стефані Вайс (мецо-сопрано, США/Німеччина), Елізабет-Марії Вахутки (сопрано, Німеччина), Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії, Академічного хору «Глорія» і знаменитого диригента Тараса Криси (США) прозвучать найкращі арії та увертюри найвідоміших опер геніального Ріхарда Вагнера: «Трістан і Ізольда», «Перстень Нібелунга», «Валькірія», «Зігфрід», «Смерть богів», «Золото Рейну».

А вже о 21.00 відбудеться ексклюзивна прем’єра концертної версії всесвітньовідомого мюзиклу Джона Кандера  «Чикаго»!

Від правнука автора фестиваль OPERAFEST TULCHYN отримав право на єдине виконання концертної версії мюзиклу в Україні.

Глядачів чекає стильний і гарний мюзикл із пікантним сюжетом, віртуозними танцями, музикою, що миттю запам'ятовується – справжнім живим джазом! - і відмінним оформленням, що дозволяє відчути всю романтику 20-х років у Чикаго!

Копродакшн за участю найкращих американських солістів та українських митців став можливим завдяки підтримці Посольства США в Україні та Агроіндустріального холдингу МХП.

Виконавці - зірки Бродвею: Ендрю Табак, Мішель Джонсон, Ніколь Каплан, Тод Фітцпатрік, Дрейк Шерман, Стефані Вайс.

- Незалежно від того, чого захочеться глядачам нашого фестивалю: вперше почути легендарний бродвейський мюзикл, побачити сценічну версію, згадати кадри фільму чи знову випробувати на собі магію вистави, наша версія «Чикаго» виправдає очікування всіх, – впевнений головний режисер OPERAFEST TULCHYN-2018, заслужений діяч мистецтв України Павло Третьяков. - Сюжет, який вражає і заворожує одночасно, культові хіти, прекрасна, яскрава музика і феєрична постановка під відкритим небом – ми готуємо чимало сюрпризів!

Селфі-зони, арт-простори та інфраструктура фестивалю.

Під час OPERAFEST TULCHYN-2018 парк Палацу Потоцьких буде перетворений на креативні арт-простори та комфортні зони для відпочинку.

Вражаючі сучасні флюроарт об’єкти та світлові інсталяції, що будуть світитися вночі, займатимуть площу 200 квадратних метрів! Будуть створені цікаві селфі-зони, проведені фото- та мистецькі виставки. Кожен фестивальний день фінішуватиме феєричною нічною програмою: вогняним шоу, надсучасним 3D-mapping show та кінопоказом.

Для забезпечення максимального комфорту та цікавого проведення часу на території тульчинського парку Палацу Потоцьких будуть працювати: партерна зона до 2000 місць, зона майстер-класів, фуд-корт зона до 2000 місць і затишні кав’ярні зі спеціальним «оперним меню».

Для тих, хто приїдуть на фестиваль власним транспортом, будуть облаштовані місця для паркування.

Також на території фестивалю діятиме наметове містечко «Ночівля в палаТці Потоцьких», розміщення у якому дасть змогу відвідувачам зекономити час та гроші й заночувати на території Палацу Потоцьких. Територія наметового містечка буде добре освітлена, охоронятиметься поліцією, а вхід здійснюватиметься лише за браслетами резидентів містечка, які на вході отримають всі, хто попередньо зареєструвалися за телефоном:  (096)882-50-33.

Нагадуємо, вхід на територію фестивалю – вільний для всіх!

Фестивальна територія (парк Палацу Потоцьких) працюватиме за таким графіком:

8 червня - з 17.30 до 3 години ночі наступного дня,

9 червня з 15.00 до 3 години ночі наступного дня,

10 червня з 16.30 до 00 годин.

Тільки цифри

Понад 18 тисяч глядачів у 2017 році відвідали перший OPERAFEST TULCHYN. Цього року організатори очікують удвічі більшу кількість відвідувачів – понад 40 тисяч!

8 ексклюзивних постановок всесвітньовідомих оперних шедеврів протягом трьох днів під відкритим небом 8-10 червня будуть презентовані глядачам.  Кожен концерт – гучна прем’єра, спеціально створена до фестивалю і адаптована під унікальний формат open air’у.

Понад 30 оперних зірок з Австрії, Італії, Німеччини, США та України, які виступають на Бродвеї, у Карнегі-хол, Віденській і Берлінській опері та у інших найпрестижніших оперних театрах світу, цього тижня співатимуть у Тульчині.

Загалом у фестивалі візьмуть участь 300 оркестрантів, 50 танцюристів, 180 учасників хорових колективів та чотири всесвітньовідомих диригенти: Тарас Криса (США), Дмитро Морозов (Україна), Вікторія Рацюк (Україна) і найкраща жінка-диригент світу Оксана Линів (Австрія - Україна).

4 мови виконання! На концертах та виставах OPERAFEST TULCHYN-2018 прозвучать опери українською, італійською, німецькою та англійською мовами.

Глядачі почують найкращі твори 17 геніальних композиторів усіх часів: Вольфганга Амадея Моцарта, Петра Чайковського, Миколи Лисенка, Руджеро Леонкавалло, Ріхарда Вагнера, Ендрю Ллойд Веббера, Джоаккіно Россіні, Гаетано Доніцетті, Джузеппе Верді, Георга Генделя, Лео Деліба, Миколи Римського-Корсакова, Семена Гулака-Артемовського, Джакомо Пуччіні, Жака Оффенбаха, Жоржа Бізе і Джона Кандера.

Площу 200 квадратних метрів цього року займатимуть вражаючі сучасні флюроарт об’єкти та грандіозні світлові інсталяції.

10 вражаючих муралів із зображеннями найвідоміших оперних театрів Європи, 5-метрову музичну просторову інсталяцію, присвячену мелодії «Щедрик», зону публічної освіти та відпочинку «Університет резиденції» та інші арт-об’єкти, створені у рамках проекту «Леонтович Арт-Квартал» побачать всі гості на головних вулицях Тульчина.

Під час фестивалю на території Палацу Потоцьких будуть працювати всі відповідні служби: поліція, охорона, медики, пожежні, працівники МНС, до яких можна буде звернутися у будь-який момент.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Порошок

    Посміховисько, палац відремонтувати навіть не можуть. За то Операфести проводять, клоуни
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up