Куди найчастіше ходять туристи у Вінниці? ТОП-5 найпопулярніших об'єктів

Куди найчастіше ходять туристи у Вінниці? ТОП-5 найпопулярніших об'єктів
  • Визначили найпопулярніші туристичні об’єкти Вінниці за перші шість місяців 2022 року. Про це свідчать дані статистики, які отримані завдяки інноваційним елементам туристичної навігації.

Багатомовні інформаційні таблички «Moreinfo» з QR-кодами, аудіогідом та шрифтом Брайля з’явилися у Вінниці у 2019 році. Наразі таких у місті 20: на Вишеньці, Поділлі, в П’ятничанах та історичному середмісті. Увесь список — за посиланням.

Таблички містять NFC-чіпи, що надають можливість безконтактної передачі інформації навіть без доступу до Інтернету. Також вони допомагають збирати туристичну статистику, зокрема дані щодо кількості сканувань і міста чи країни походження користувача ґаджета.

Відео дня

ТОП-5 об’єктів, що сканують найбільше (дані за січень-червень 2022 року):

  1. Національний музей-садиба М. І. Пирогова (213 сканувань).
  2. Вежа Артинова (142 сканування).
  3. Церква-некрополь Миколи Пирогова (115 сканувань).
  4. Фонтан «Сонячна система» (84 сканування).
  5. Спасо-Преображенський кафедральний собор (81 сканування).

— Кількість сканувань свідчить про те, що навіть під час воєнного стану таблички привертають увагу користувачів, — зазначають на сайті vinnytsia.city. — Згідно з даними, за перші пів року 2022 загалом було 1264 сканування QR-кодів, що лише на кілька сотень менше, ніж за аналогічний період минулого року. Серед гостей нашого міста, як і раніше, переважають кияни (315). Однак багато сканувань робили люди з Харкова, Дніпра, Чернігова і Київщини. Помітно багато взаємодій стало від мешканців північних та східних областей України: Авдіївка, Бахмут, Бердичів, Вишгород, Житомир, Запоріжжя, Кременчук, Ніжин, Полтава, Первомайськ, Попасна, Сєвєродонецьк та ін. Очевидно, що йдеться про внутрішньо переміщених осіб.

Засновник проєкту «Moreinfo» Михайло Дьомшин зазначає, що люди почали довше затримуватися на окремих об’єктах, але з одного пристрою сканують меншу їх кількість. Михайло Дьомшин пов’язує це з тим, що приїжджі не планують довгих прогулянок містом, а досліджують те, що є навколо місця їхнього перебування. Про це свідчить ріст статистики сканувань у мікрорайоні Вишенька. Так з об’єктів, що раптово вибився у лідери, став фонтан «Сонячна система».

Туристично-інформаційні таблички були лише першим кроком до вдосконалення туристичної навігації у Вінниці. Наприкінці 2021 року компанія «MoreInfo» розробила нову комплексну концепцію туристичної навігації. Крім табличок вона включатиме нові вказівники, інформаційні пілони з мапами та цілодобовий електронний кіоск. 

 

Читайте також:

«Втому і поганий настрій, як рукою зніме». Зоопарк запрошує на екскурсію

Вінничан запрошують на презентацію першої у світі збірки проповідей українською мовою

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up