Крабовий салат: ТОП-5 найкращих рецептів страви до новорічного столу

Крабовий салат: ТОП-5 найкращих рецептів страви до новорічного столу
  • Салат із крабових паличок смачна та дуже популярна страва.
  • Рецептів та варіантів приготування салату чимало. Ми зібрали найпопулярніші.

Історія виникнення крабового салату має безліч варіацій як і сам салат, але основних гіпотез — дві. Перша пов'язана з французьким королем Людовіком XIV, адже салат спочатку став популярний під назвою крабовий салат Луї. Друга гіпотеза говорить про те, що салат винайшли на початку 20-го століття в США і назвали салатом Луї його на честь Луї Девенпорта.

В обох випадках використовували крабове м'ясо. Згодом його почали замінювати на крабові палички, які в собі не містять ні грами крабового м'яса.

Рецепт 1

Перший рецепт дуже легкий. Є п'ять інгредієнтів, які потрібно з'єднати. Помідор, сир та крабові палички спочатку варто порізати.

Відео дня

Інгредієнти:

  • Крабові палички — 200 г
  • Сир — 100 г
  • Помідор — 2 шт.
  • Зубчик часнику — 2 шт.
  • Майонез — 2 ст. л.

Рецепт 2

Інгредієнти:

  • 1 банка вареної кукурудзи
  • 3 курячих яйця
  • 1/3 склянки рису
  • 250 грам крабових паличок
  • ¼ середньої головки ріпчастої цибулі
  • майонез,
  • сіль,
  • Зелень.

Яйця і рис відварюємо до готовності. Очищаємо яйця від шкаралупи, потім дрібно нарізаємо. Цибулю чистимо і дрібно ріжемо. Викладаємо цибулю у воду на 20-30 хвилин. Таким чином цибулю втратить гіркоту. Всі інгредієнти змішуємо, солимо і перчимо, а також заправляємо майонезом.

Рецепт 3

Інгредієнти:

  • 200 гр крабових паличок,
  • 1 огірок,
  • 100 гр сиру твердого,
  • 1/4 качана пекінської капусти,
  • половинка помідора,
  • Соус (майонез, сметана, соєвий соус по 2 ст л і 2 зуб часнику)
  • 4 шматочки тосту для сухариків.

Крабові палички нарізаємо дрібно, огірок і помідор теж потрібніше, все змішуємо. Шаткуємо пекінську капусту додаємо в салат, сир на дрібній тертці. Тост ріжемо на квадратики і підсушують в духовці хв 15 на 180. Соус: змішуємо всі інгредієнти з часником до однорідності і заправляємо салат зверху додаємо сухарики.

Рецепт 4

Інгредієнти:

  • 200 г — крабові палички,
  • 200 г — морква по-корейськи,
  • 100 г — твердий сир,
  • 4 шт — яйця (варені),
  • 3 зубчики часнику,
  • 6 гілочок зелені (будь-яка),
  • Сіль, чорний мелений перець та майонез — за смаком.

У миску викладаю моркву по-корейськи, нарізані крабові палички і яйця. На дрібній тертці тремо сир і додаю до салату. Сюди ж часник, який пропустили через прес. Солимо, перчимо і заправляємо майонезом.

Рецепт 5

Інгредієнти:

  • Крабові палички — 1 пачка (240 г),
  • Ананас консервований — 200 г.
  • Кукурудза консервована — 1 банка (340 г),
  • Сир твердий — 150 г,
  • Яйця курячі — 5-7 шт.
  • Майонез — 100 г,
  • Сіль за смаком.

Яйця почистити від шкаралупи. Нарізати кубиками їх і ананас, сир та крабові палички. Відкрити баночку консервованої кукурудзи, відцідити та додати до інших продуктів.Інгредієнти посолити, заправити майонезом і акуратно перемішати. Охолодити перед подачею.

Довідка

Як вибрати якісні крабові палички:

  • На упаковці обов'язково повинна бути надрукована докладна інформація про виробника, склад, місце і дату виготовлення, термін придатності та умови зберігання;
  • Якщо в складі на першому місці значиться сурімі або рибне філе, значить, риба в ньому становить більшу частину обсягу;
  • Хороші крабові палички акуратні й рівні, соковиті і пружні. Вирізняються вони можуть бути тільки з одного боку, колір — від світло-рожевого до яскраво-червоного. Основна частина палички — біла;
  • Охолоджені крабові палички повинні знаходитися в холодильних вітринах, заморожені — в холодильних шафах.

Уже не один рік традиційним на новорічному столі є також салат олів'є. Ми зібрали п'ять популярних рецептів. Прогляньте їх за цим посиланням.

 

Читайте також:

У Вінниці контролюватимуть продаж та використання піротехніки

Запасайтесь солодощами та грійте какао. ТОП милих фільмів-казок для зимового настрою

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up