Кожен четвертий торгує… Скільки у Вінниці підприємців і чим вони займаються?

Кожен четвертий торгує… Скільки у Вінниці підприємців і чим вони займаються?
Торік були карантинні обмеження, на ринках також, але ФОПи все одно збільшили продаж на 8,3 відсотка
  • В області нараховується понад 60 тисяч фізичних осіб-підприємців (ФОП).
  • Чим вони займаються?
  • Як початківцям можна отримати гроші для бізнесу?

Загалом у нашій області 70 тисяч суб’єктів господарювання, з яких майже 10 тисяч це діючі підприємства, решта — фізичні особи-підприємці. Такі цифри оприлюднило обласне управління статистики. З уточненням, що це дані за минулий 2020 рік.

Серед суб’єктів господарювання ФОП становлять майже 86 відсотків. Це 3,7% від загальної кількості в Україні.

Понад чверть ФОП займаються торгівлею, оптовою або роздрібною. На другому місці за чисельність підприємці, які працюють у сфері ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів (25,6%). У промисловості підприємницькою діяльністю займаються 25,3%  ФОП, а у сільському господарстві таких 12,7% .

Відео дня

До речі, фізичні особи-підприємці у минулому році збільшили реалізацію товарів і послуг на 8,3% у порівнянні з 2019 роком. Не можна не взяти до уваги той факт, що торік у нас були періоди жорсткого карантину. У такий час суттєво скорочувалася торгівля, крім ліків, зрозуміло. Незважаючи на це, продали більше. Мова не про суми, а про реалізацію товару. Принаймні, такими є цифри статистики.

В області зафіксували тенденцію збільшення кількості сілких жителів, які виявляють бажання розпочати власну справу. Така динаміка має місце упродовж трьох останніх років. Про це говорить голова обласної спілки підприємців «Стіна» Олександр Печалін.

— Для частини підприємців у селі бізнесом ста їхня щоденна справа, — каже Олександр Печалін. — Наприклад, молода сім’я мала у себе декілька кіз, тепер розширила їх поголів’я до невеликої ферми на 36 голів. Інший селянин зайнявся бджільництвом. Ще одна сільська родина почала вирощувати спаржу.

За словами пана Печаліна, значним плюсом для підприємництва на селі є наявність власної  землі. Це суттєво знижує собівартість вирощуваної продукції.

До речі, для початкуючих підприємців третій рік поспіль проводять конкурс на кращий бізнес-план. Переможці отримують кошти на започаткування власної справи. Торік це було 1,4 мільйона гривень, у нинішньому році — 2,2 мільйона. Гроші виділяють з обласного бюджету. Це безповоротна позика. Як доєднатися до такого конкурсу підприємців-початків? Про це можна дізнатися у спілці підприємців «Стіна».

 

Читайте також:

«Чи знає син, що мама пропадає?». Без житла і без пенсії залишилася жінка. Як їй допомогти?

Карантин контролююють мобільні поліцейські рейди. Результати по області

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Елена Савченко

    Все про нові позики в Україні і допомога в підборі на УФГ-банк, всі актуальні поради, відгуки на сайті https://www.vinnitsa.info/news/vse-pro-novi-pozyky-v-ukrayini-i-dopomoha-v-pidbori-na-ufh-bank.html Позичальникам з України розкажуть про новинки на ринку МФО.

  • vik n

    Форма
    Оманливого
    Пидприемця.а ничо что  крупные предприятия кот  ворочают милионами и фопы".фопы придуманы  мусорами как уйти от налогообложения потому что  это фашиское государство-украина   загнало население всех  в криминал.я сам  работаю  в предприятии кот.ворочает милионами но я  оформлен на фопа. наши побратими  с  буркинофасо поймут  о чем я пишу..буркинафасо  наша  держава  побратим.

keyboard_arrow_up