Карантин контролююють мобільні поліцейські рейди. Результати по області

Карантин контролююють мобільні поліцейські рейди. Результати по області
Правоохоронці контролюють дотримання протиепідемічних вимог
  • Мобільні рейдові групи, які складаються з поліцейських, представників Держпродспоживслужби, Укратрансбезпеки та інших уповноважених осіб, посилено контролюють дотримання карантинних обмежень.

За інформацією Управління превентивної діяльності, щодоби працює 67 груп контролю дотримання карантину.

— За минулий тиждень спільні групи перевірили 2600 суб’єктів господарської діяльності, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області.

Відео дня

Також за цей період поліцейські склали 128 адміністративних протоколів за порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм:

  • 4 — на керівників торгових закладів та установ харчування;
  • 47 — на підприємців, або інших осіб, які здійснювали торгівельну діяльність, або надавали відповідні послуги;
  • 65 — на фізичних осіб,
  • 11 — на перевізників, (3 з яких — за перевезення пасажирів без документів, що посвідчує їх COVID-безпечність);
  • 1 — на громадян за порушення карантинних правил щодо самоізоляції.

За вказаний період винесли 482 постанови про адміністративні правопорушення за перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без захисних масок.

Нагадаємо, що з 21 жовтня 11 жовтня Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови №1236, які передбачають посилення правил для пасажирських перевезень у регіонах зі значним поширенням COVID-19.

Згідно з оновленими правилами перевезень у карантинний період, з 21 жовтня здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах, авіаційним та залізничним транспортом у міжобласному сполученні дозволені за наявності:

  • документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини для регіонів «жовтого» рівня епідемічної небезпеки;
  • міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія);
  • негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

Для пасажирів віком до 18-ти років наявність вищевказаних документів, крім проїзного документа та документа, що підтверджує особу, не вимагається.

Відповідні правила не застосовуються в міських та внутрішньообласних перевезеннях.

 

Читайте також:

Штам Дельта атакує. На Вінниччині карантин контролюватимуть поліцейські рейди

Як Церква ставиться до донорства органів? Запитали у вінницьких священиків різних конфесій

На Вінниччину доставили інноваційні ліки прямої дії на коронавірус. Як розподілять?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Читач21

    Позор!
  • Marianna Konopelnyuk

    Не мають права!  
  • Олег Кириченко

    Вони мають захищати права людей, а не порушувати.
  • Наталья Горошко

    Гм... "Влада" сдрыснет, а "пилиции" здесь придется жить. Среди нас

    vik n reply Наталья Горошко

    они снова   ее перекрасят.как  это  было в  2005 ,и  в 2014  типа  мылыция с нородом но это суче племя  никогда с ним  не  будет  оно служит  олигархам  это  было  даже  при римской империи пока не  будет  расстрелов ничего не  изменится

keyboard_arrow_up