«Ковідні» вибори. Як проголосувати, щоб не наразити себе на небезпеку

«Ковідні» вибори. Як проголосувати, щоб не наразити себе на небезпеку
  • Уже завтра, 25 жовтня, пройдуть місцеві вибори. В Україні щодня зростає кількість хворих на коронавірус і вірогідність заразитися більшає. Як правильно себе вести, щоб цього не сталося?

Не забувайте головне:

  • Не йдіть на дільницю, якщо захворіли та почуваєтеся погано — це перше й найголовніше правило. Маєте підозру на COVID-19 чи є контактною особою — тим паче. Ваше здоров’я та здоров’я людей навколо — передусім.
  • Спробуйте обрати час, коли буде найменше людей на дільниці — дільниці працюватимуть з 8 до 20 години. Зазвичай це одразу ж після відкриття. Якщо ви прийшли до дільниці і бачите, що на вході велике скупчення людей — краще зачекайте на вулиці або в автомобілі, якщо на ньому приїхали.

Прийшовши на дільницю для голосування дотримуйся наступних правил:

  • заходь у приміщення в захисній масці,
  • при вході оброби руки антисептиком,
  • тримай безпечну дистанцію,
  • принеси з собою ручку,
  • залиш дітей вдома.

Відео дня

У постанові ЦВК зазначено, що на усіх виборчих дільницях мають дотримуватися максимальних норм безпеки. У документі це детально перелічено:

  • проведення опитування щодо наявності симптомів респіраторних захворювань та температурний скринінг усім особам, які заходять до приміщень для голосування та приміщень виборчих комісій.
  • На вході до приміщення виборчої комісії, приміщення для голосування повинні знаходитися антисептики для рук. Також мають бути обладнанні місця для централізованого збору та утилізації засобів індивідуального захисту.
  • У приміщеннях буде нанесена розмітка, що вказує на дотримання дистанції не менше 1 метра. Потоки виборців, на вхід та на вихід, повинні бути розділені. Крім того, рекомендується у приміщенні одночасне перебування виборців з розрахунку не більше трьох осіб на один стіл для видачі бюлетенів.
  • Стільці, столи, меблі, які використовуються виборчої комісією повинні бути виготовлені з матеріалів, які можна продезінфікувати. Використання тканини на столах не дозволяється.
  • Члени виборчої комісії повинні дотримуватись фізичного дистанціювання. Тобто сидіти на відстані не менше 1 метра один від одного, або застосовувати фізичні бар’єри, наприклад, прозорі екрани.
  • Протирання дверних ручок, поручнів, сидіння тощо дезінфікуючими засобами потрібно проводити не рідше одного разу на 2 години, а вологе прибирання приміщення - не рідше одного разу на 4 години. Оброблювати окремі частини виборчих скриньок також можна, але потрібно не допустити потрапляння речовини та засобів дезінфекції усередину виборчої скриньки.

Дотримуватись протиепідемічних заходів мають і самі виборці. Прості поради ми написали вище.

— У документі також зазначено, що виборці, які перебувають на самоізоляції, можуть здійснювати голосування за місцем перебування. Засоби захисту повинні мати усі члени виборчої комісії, офіційні спостерігачі, поліцейські, працівники органів, закладів, установ, на території яких розміщені приміщення для голосування та приміщення виборчих комісій, — зазначають у постанові ЦВК. — У разі виявлення випадку COVID-19 в одного із членів виборчої комісії, всі інші члени виборчої комісії можуть продовжувати виконувати свої функції при відсутності симптомів респіраторних захворювань.

 

Читайте також:

День тиші напередодні голосування. Що варто знати виборцям і кандидатам?

Вибори-2020: про що треба знати перед голосуванням у Вінниці?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • ирина заяц

    Не ходити і все!
  • Светлана Асаула

    Нейти от і все
  • Igor Baroni

    Можно и не ходить . Тогда точно не заразишьсЯ
  • Олег Каськов

    А найголовніше правило-це не читати всілякої від 20 хвилин.

    Олег Каськов reply Олег Каськов

    Ivan  Zharyi,яка "інформація",така й реакція на неї. Точніше,не на саму інформацію,а на її подачу.

    Ivan Zharyi reply Олег Каськов

    Олег Каськов якби ж то правда, то би й не муляло, а так лиш малоумний срач з матами й необгрунтованими звинуваченнями в брехні під мало не кожним постом про ковід

    Олег Каськов reply Олег Каськов

    Ivan  Zharyi,маю право на свою думку. А вам це,напевне,муляє? Правда очі коле,так?

    Ivan Zharyi reply Олег Каськов

    Олег Каськов стало б, якби ще перестали срати в коментах

    Олег Каськов reply Олег Каськов

    Ivan  Zharyi,я не читаю,я коментую :)

    Ivan Zharyi reply Олег Каськов

    Олег Каськов то і не читали би, а то 'пристрасний фанат' =)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up