Командир взводу нагороджений «Золотим хрестом». Ігор Кахно з перших днів захищав країну

Командир взводу нагороджений «Золотим хрестом». Ігор Кахно з перших днів захищав країну
Лицар відзнаки "Золотий хрест" Ігор Кахно служив у славетній 59-й мотопіхотній бригаді, до лав ЗСУ приєднався з перших днів великої війни.
  • Про нагородження «Золотим хрестом» Ігоря Кахна повідомили на сайті Вінницької районної адміністрації.
  • Хто він, лицар високої відзнаки?

 

Ігор Кахно у званні старшого сержанта служив у славетній 59-й окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка. Підрозділ входить до складу оперативного командування «Південь» Сухопутних військ ЗСУ. Був командиром мінометного взводу мінометної батареї 11-го батальйону.

Відео дня

Нагороди удостоєний за особисту мужність і самовідданість, проявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності держави та успішне виконання завдань під час бою. Так записано у повідомленні.

Зазначається також, що до лав ЗСУ Ігор Кахно приєднався з перших днів повномасштабного вторгнення російських агресорів на територію нашої держави. Він родом з села Ковалівки Немирівської територіальної громади. 

До речі, нагрудним знаком «Золотий хрест» нагороджені недавно ще двоє наших земляків — Павло Юзва з Липовця та військовий медик Артем Маслюк з Турбова.

«Золотий хрест» — це нагорода Головнокомандувача ЗСУ, яким нині є Валерій Залужний.

Кого нагороджують Золотим хрестом

Нагрудним знаком "Золотий хрест" нагороджуються особи рядового і сержантського (старшинського) складу Збройних сил України за:

  • успішне виконання бойових завдань під час проведення об’єднаних, антитерористичних операцій;
  • успішне виконання операцій з підтримання миру та безпеки;
  • високі показники у бойовій підготовці;
  • бездоганне несення бойового чергування, вартової (внутрішньої) служби у повсякденній діяльності.

Золотим хрестом можуть нагороджуватися повторно, але загальна кількість нагороджень не повинна перевищувати три рази.

У разі повторного нагородження особі вручається металеве зображення золотого кольору Гілка дубового листя, яке розміщується на стрічці нагрудного знака.

Зазвичай нагрудним знаком нагороджуються особи, які раніше отримували знак Сталевий хрест, або у випадку здійснення військовим визначного вчинку.

Золотий хрест отримують також військові, які за відсутності офіцера взяли на себе командування діями бойового підрозділу.

Історія нагород у формі хреста походить з часів козацтва. Хрест здавна був важливим елементом козацької символіки. У буремні часи української революції на початку XX століття (1917-1921 роки) саме хрест став головним символом для відзнак військових. В УНР запровадили єдину нагороду – Залізний хрест за зимовий похід і бої.

Читайте також:

Кошти за загибель сина віддає на Центр реабілітації військових, але є проблема. Хто підтримає Іщенка?

Вінниця прощається із Захисником: у бою за Україну загинув наш земляк Сергій Бовсун

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Людмила

    Вітаємо з заслуженою нагородою! Бажаємо здоров'я,бажаємо пройти це жахіття війни залишитись неушкодженим.Ви наша гордість ми ждем вас з Перемогою.
    Слава нашим мужнім і відважним воїнам!
    Слава Україні!

keyboard_arrow_up