Коли немає електрики та газу: рецепт «блекаут-хліба», печеного на чайних свічках

Коли немає електрики та газу: рецепт «блекаут-хліба», печеного на чайних свічках
  • Хліб потрібен усім. А чи вмієте ви його пекти самостійно та ще й без духової шафи?
  • Знайшли цікавий лайфхак, який може знадобитися у випадку надзвичайних ситуацій.

Користувач YouTube під ніком «Weltverborgen» показав відео про те, як спекти хліб за допомогою чайних свічок.

Що потрібно мати

Для цього потрібні чайні свічки, казанок та простий набір інгредієнтів.

Інгредієнти:

Відео дня
  • 450 г звичайного або хлібного борошна.
  • 1-2 столові ложки сухих дріжджів.
  • 1-1,5 чайні ложки солі.
  • 280 мл води.

Казанок або голландська піч

Орім чайних свічок, важливий чавунний горщик з кришкою. Саме він слугуватиме пічкою. Така тара тримає температуру. 

Готуємо тісто

Замішуємо сухі інгредієнти до однорідності. Вливаємо воду та ще раз перемішуємо.

Далі накриваємо миску рушником та даємо тісту відпочити. Коли тісто збільшиться вдвічі, викладіть тісто за допомогою лопатки до форми для торта. Форму і верх тіста — посипати мукою.

Збираємо піч

На поверхню викладаємо свічки. По сторонах ставимо будь-який посуд, який витримує температуру. На цю підставку тре класти решітку з духовки, а на неї — казан, а в казан — форму з тістом.

Важливо, щоб форма не торкалася дна казана, покладіть під неї щось металеве.

Після цього розпалюємо свічки.

Печемо хліб

Чекаємо три години. Протягом цього часу не варто відкривати кришку, аби не випустити тепло. Коли час закінчиться — дістаємо і перевертаємо буханець з формою догори дном. Ставимо ще на годину.

Детальніше, як все зробити дивіться у наступному відео:

 

Читайте також:

З чаєм, Starlink та обігрівачами. Як працюють «Пункти незламності» у Вінниці?

Вінницькі «пункти незламності» уже прийняли понад дві тисячі людей

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up