Карета бажань, дерево кохання, лавка примирення… У Жмеринці здивували ще й олівцями

Карета бажань, дерево кохання, лавка примирення… У Жмеринці здивували ще й олівцями
У Жмеринці долучитися до Буккросингу - всесвітнього руху обміну книгами можна у центрі міста у будиночку біля лави у формі кольорових олівців. Всі фото ЖмеринкаCity
  • У центрі Жмеринки встановили оригінальну лавку, на якій охоче фотографуються не тільки діти.
  • Лавка у формі кольорових олівців і будиночок для Буккросингу. .
  • Чим ще приємно дивує місто?

Кого нині здивуєш кольоровими олівцями? У Жмеринці здивували — у формі олівців виготовили лавку. На ній можна посидіти на площі Миру у центрі міста.

Про новий об’єкт, що вабить до себе охочих сфотографуватися, йдеться у повідомленні на сайті ЖмеринкаCity.

Виготовили її у місцевому підприємстві «Жмеринський лісгосп». Керівник лісівників Петро Бендера не відмовив активістам. Роботу виконав Анатолій Козенюк. Зробив все настільки оригінально, ніби олівці щойно дістали з коробки. Недарма дехто з дітей запитує, чи можна ними малювати…

Відео дня

«Ми давно мріяли, щоб у цьому місці поруч з фотозоною «Я люблю Жмеринку», було ще щось яскраве, — йдеться у повідомленні сайту. — Щоб об’єкт зробив площу більш яскравою…»

Поруч з лавкою спорудили невеликий будиночок. Не простий. Він передбачений для… книг. Жмеринка стала ще одним містом, на яке поширився всесвітній рух  під назвою Буккросинг. Його суть в тому, щоб обмінюватися книгами з незнайомими людьми. Приносиш книгу у визначене місце, залишаєш її, кого вона зацікавить, бере для прочитання, потім повертає.

Як саме це працюватиме у Жмеринці, поки що невідомо. Однак місцева дівчинка Арінка Шульган уже принесла свої книжечки. Однією з перших подала продемонструвала, що пропонує свої книги і сподівається, що хтось інший поділиться своїми.

На цій площі знаходиться ще одна оригінальна лавка. Напис на ній недвозначно промовляє, для кого саме вона призначена. «Лавка примирення»  — написано вгорі, а  по центру під текстом зображення палаючого серця, червоний колір так сприймається.

Найважливіше форма лавки. Її краї трохи при підняті вгору. Як би ті двоє тут не сіли, а все одно зсунуться до центру, поближче одне до одного. Сказано ж: лавка примирення.  

Для освідчення у коханні тут є інше місце. Під деревом. Місцеві назвали його «Дерево Кохання». Щоправда, це тільки інсталяція, яка у темну пору світиться вогнями. Форма конструкції нагадує дерево.

Загадувати бажання можна в іншому місці. Для цього на площі встановили ще одну локацію для відпочинку —  «Карета Попелюшки».

Всередині зручні лавочки на чотирьох людей. Сідаєш, і уявляєш, що їдеш на бал, як  це робила героїня з відомої казки.

Велопарковка у формі канцелярських скріпок це ще одна своєрідна «родзинка», яка звертає на себе увагу. Знаходиться вона біля Жмеринської міської школи №2. До речі, стіни школи пофарбували у декілька яскравих кольорів.

Виготовляли  «скрепки» місцеві майстри Михайло Чарагин та Євген Ткач. Завдяки умілим рукам Ткача жмеринчани мають фотозону «Я люблюЖмеринку».

Бути у Жмеринці і не заглянути на Привокзальну площу це неправильно. Потерти палець Великому Комбінатору на удачу — традиція, про яку знають не тільки місцеві. Деякі пасажири потягів, що зупиняються на станції, поспішають з вагона зробити те само. Ох, і затерли вже палець Остапу Бендеру. Пам’ятник для міста виготовив скульптор з Могилева-Подільського Микола Крижанівський.

Читайте також:

20 років тому Липовцю відновили статус міста, який відібрали більшовики. Що відомо з історії?

Від П'ятничан до Тульчина: вінничанка дослідила палацово-паркові комплекси і створила туристичні маршрути
 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up