Іноземець викрав і вивіз сина за кордон? Про скандал, який обговорює пів Вінниці

Іноземець викрав і вивіз сина за кордон? Про скандал, який обговорює пів Вінниці
Маленького Саміра розшукує мама
  • Минулого тижня соцмережі облетіла новина: громадянин Індії Акхілеш Гупта викрав власного сина у матері-вінничанки, і, користуючись військовим станом вивіз його за кордон.
  • Про це сповістила екс-дружина іноземця та мати хлопчика Сніжана Гупта.

Журналісти інформаційного сайту «20 хвилин» зв'язалися з жінкою, коли та вже виїхала до столиці Румунії Бухаресту. Сніжана Гупта повідомила, що поїхала по слідах свого колишнього чоловіка, який, користуючись військовим станом викрав 3-річного сина Саміра і вивіз його за кордон.

Сніжана з сином та донькою

— З чоловіком ми познайомилися ще в юності,— розповідає Сніжана початок історії.— В нас народилася старша донька Віка та менший синочок Самір. Більшість часу Акхілеш знаходився на батьківщині в Індії. Кілька останніх років він мешкав з нами в Вінниці, працював тут водієм таксі. Згодом стосунки почали псуватися, навіть мало місце домашнє насилля з його боку. Тому ми минулого року розлучилися. Суд вирішив, що 3-річний синочок має лишитися з мамою і визначили дні і години, коли бувшому чоловіку дозволяється відвідувати сина. 

Синочок Самір

За словами вінничанки, з початком війни в Україні, вона була проти того, щоб екс зустрічався з сином — боялася, щоб той не викрав Саміра.

Відео дня

— Коли я йому відмовила у побаченні з сином, одразу ж подзвонила адвокат чоловіка, яка пригрозила, що викличе поліцію, оскільки, за законом, він має право зустрічатися з Саміром. Я з важким серцем дозволила, щоб колишній провів з сином кілька годин.

Коли прийшов час повертати сина матері, ввечері 23 березня батько Акхілеш перестав виходити на зв'язок.

Акхілеш Гупта

— Я зверталася в Вінницьку поліцію, та мені повідомили, що чоловіка в області вже немає,— говорить мама Сніжана. — Потім я опублікувала допис в соцмережах з фотографіями чоловіка та сина, контактними телефонами, де просила небайдужих, які бачили чи знають щось — одразу мене поінформувати. Очевидці незабаром повідомили, що бувший вивіз Синочка на машині з найманим водієм до Могилів-Подільського. Тамтешні прикордонники сказали, що чоловік мав з собою документ, який дозволяє вивіз Саміра через кордон з Молдовою. Звісно, цей дозвіл був підробкою, до того ж Акхілеш прикордонній службі повідомив, що він тікає від війни з сином до дружини індуски, яка його чекає в Румунії.

Почувши таке Сніжана Гупта одразу ж попрямувала в Бухарест на пошуки сина. Днями вона була переконана, що знайде бувшого чоловіка разом з 3-річним синочком в столиці Румунії, оскільки без паспорта на дитину, він не вилетить з Європи в Індію. Сьогодні жінка говорить — що її син, скоріш за все вже в Індії.

— Бувший чоловік підробив паспорт, згідно якого син — громадянин Індії. Таким чином вони потрапили з Румунії в Індію, — переконана Сніжана Гупта.

Журналісти інформаційного сайту «20 хвилин» звернулися до поліції Вінниччини, аби внести ясність в дану ситуацію. Вадим Кобзар, головний спеціаліст відділу комунікації ГУНП у Вінницькій області повідомив, що заяви стосовно викрадення дитини Саміра Гупти у відділку зареєстровано не було. В Могилів Подільському теж.

— До поліції Могилів-Подільського, так, як і до Вінницького управління по цьому факту  ніхто не звертався, — відповів прес-офіцер. — Неповнолітню дитину, без офіційного дозволу матері, батько-іноземець за межі України вивезти не може, навіть у військовий час, тим більше, коли подружжя розлучене.

Мати зниклого хлопчика Сніжана Гупта переконує, що «заява в поліцію була і суд зобов'язав внести справу в ЄРДР».

Журналісти «20 хвилин» взяли коментар в адвоката Акхілеша Гупти, Тетяни Геращенко.

— Наразі мені невідомо місцеперебування Акхілеша Гупти, — переконує адвокат.— Дійсно, йому було дозволено зустрічатися з сином кілька разів на тиждень у визначені години: з 18.30 до 20.30. Про історію з викраденням я дізналася від матері Сніжани Гупти. Намагалася зв'язатися з Акхілешем, але безуспішно. Якщо він дійсно вирішив утекти з дитиною, то перетнути кордон, як біженцю, йому не складало проблем, адже він не є громадянином України. Щоб вивези дитину за кордон, за законами військового часу, достатньо представити свідоцтво про народження.

Всім, кому відома інформація де зараз перебувають Акхілеш Гупта і маленький Самір —  звертайтеся в редакцію «20 хвилин», або телефонуйте за номером 102. 

 

Читайте також:

Українські біженці з дітьми у Польщі отримають фінансову допомогу

Як отримати меддопомогу сімейного лікаря, терапевта або педіатра у воєнний час? Роз'яснення НСЗУ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Юрій Паранюк

    4ернильница  заслуживает этого
  • Юрій Паранюк

    4ернільнила  заслуживает этого
  • валерій цесар

    Ось і  паростки хаосу в перші дні

keyboard_arrow_up