Художники світу малюватимуть Поділля і змагатимуться за звання кращого

Художники світу малюватимуть Поділля і змагатимуться за звання кращого
  • Сьогодні, 17 серпня, на Музейній площі у Вінниці відбулося відкриття IV Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник / The best artist»2020».

З танцями і музиками на Музейній площі у Вінниці відбулося урочисте відкриття IV Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник / The best artist»2020».

У солом'яному брилі зустрічав місцевих віпів та 12 художників з України, Китаю, США і Азербайджану, господар, організатор і натхненник свята, відомий вінницький меценат і колекціонер, народний художник України Володимир Козюк.

Відео дня

Загалом у цьогорічному конкурсі беруть участь 32 художники з різних куточків світу. Через карантин 16 учасників-іноземців долучаться до пленеру дистанційно. Серед них художники з Киргизстану, Узбекистану, Палестини, Іраку, Йорданії, Білорусі, Словакії, Грузії, Кореї, Польщі та Болгарії.

— Охочих взяти участь у пленері було більше півтисячі, відбір учасників проходив у два тури, — відзначає Володимир Козюк. — Якби не карантин, то Вінниця приймала би цього року художників з 15 країн світу. Особливість конкурсу в тому, що в ньому беруть участь не лише митці з різних країн, але й різні за віком та професійною майстерністю. Це дозволяє створити мікс культур і дасть новий поштовх для розвитку.

Проект «Кращий художник/The Best Artist» відбувся за підтримки Вінницької обласної державної адміністрації. Звісно, вінницький губернатор Сергій Борзов теж був на події.

Також на відкриття пленеру завітала депутат Вінницької облради Людмила Станіславенко, актор і шоумен Олександр Теренчук та інші друзі народного художника.

Як каже автор проекту Володимир Козюк, організатори взяли на себе всі витрати — від проживання до забезпечення фарбами та полотнами. І все для того, щоб підтримати творчість митців, надихнути їх на експерименти.

 

Впродовж двох тижнів художники відтворюватимуть на своїх полотнах  краєвиди, архітектурні і культурні пам'ятки Вінниці та області, інших міст України. 

— Наш пленер підтримує ініціативу Президента і Міністерства культури про збереження пам'яток архітектури і мистецтв, — розповідав організатор конкурсу, народний художник України Володимир Козюк. — Головна мета конкурсу «Кращий художник / The best artist» — формування культурного іміджу України як європейської держави, розвиток культурних відносин, підтримка та стимулювання до творчості художників в Україні та світі.

Оскільки у пропозиції Вінницької ОДА до вищезгаданого проекту подані такі об’єкти, як палац Потоцьких у Тульчині, музей фон Мекк у Браїлові, палац Грохольських-Можайського, палац Комарів у Мурованих Курилівцях, — усі вони теж включені до пленерної програми. Протягом конкурсу митці мають написати щонайменше по чотири роботи кожен.

У програмі цьогорічного пленеру також відбудуться творчі майстерні, виставки, майстер-класи, лекції й семінари з обміну досвідом, квести. 

Завершення Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник/The best artist – 2020» відбудеться 26 серпня. Твори митців оцінюватиме журі, до складу якого входять провідні українські та світові художники, мистецтвознавці, представники організаторів та партнерів пленеру. 

— За результатами пленеру видадуть каталог та відкриють художню виставку учасників конкурсу, — говорить Володимир Козюк. — Переможці отримають спеціальну відзнаку «Кращий художник/The best artist», виготовлену з коштовних металів. А їх роботи прикрашатимуть стіни нашого Художнього музею.

 

Читайте також:

Мистецтво без кордонів: у Вінниці стартує міжнародний проект «Кращий художник»

Чотири прем'єри з вересня. Вінницький театр готується до нового сезону

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up