Хто сповіщає про повітряну тривогу у Вінниці? Зібрали адреси таких сторінок, а також корисні Telegram-боти

Хто сповіщає про повітряну тривогу у Вінниці? Зібрали адреси таких сторінок, а також  корисні Telegram-боти
  • Про повітряну тривогу нас сповіщає сирена. Якщо ви з якихось причин її не чуєте, це обов'язково потрібно виправити. Допоможуть у цьому кілька офіційних сторінок у соцмережах та застосунків.

Повітряна тривога означає, що сили ППО сповіщають про рух ворожих літаків у напрямку області або є підтвердження запуску балістичних ракет.

Повітряна тривога оголошуватиметься стільки разів, скільки цього вимагатиме ситуація. Точне місце, куди може влучити ракета, чи який населений пункт атакує літак, визначити важко.

Будь ласка, після таких сигналів негайно переміщайтесь в укриття! Усі повітряні тривоги наші збройні сили відпрацьовують, аби рятувати наші життя.

Відео дня

Важливо! Сирени лунають двічі — на початок повітряної тривоги і на відбій. Якщо лунає довгий сигнал сирени тривалістю до 1 хвилини, це означає — «Повітряна тривога». Після сирени має бути мовне повідомлення «Повітряна тривога». Потім — інформація про те, що мешканці мають терміново йти до найближчого укриття.

Якщо лунає короткий сигнал сирени до 5-10 секунд, це означає відбій повітряної тривоги. Також після короткого сигналу сирени буде мовне повідомлення про відбій тривоги.

Окрім сирени, дізнатися про тривогу можна:

Також на смартфони можна встановити застосунок «Повітряна тривога: 

Застосунок не вимагає реєстрації, персональних даних та не використовує геолокацію. Також він працює у «сплячому» та беззвучному режимах смартфона.

Додамо, що раніше у виданні УНІАН склали добірку корисних Telegram-ботів для цивільного населення та наших захисників у протистоянні з окупантами. 

До уваги вінничан, які за кордоном: виходьте на мітинги проти компаній, що працюють в рф

Реальний шлях завершити війну — перемовини з росією. Так вважає понад половина українців

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Україна Зиновева

    Слава системи оповіщення населення України про тпивогу
  • Настуня Настуня

    А через інтернет?
  • Власенко Людмила

    Теж цікавить
  • Раиса Грищук

    Мене теж цікавить,коли відновиться телебачення?

keyboard_arrow_up