«Хто б не переміг, пригощатиме картоплею по-уланівськи». За кого голосуватимуть в Уланові?

«Хто б не переміг, пригощатиме картоплею по-уланівськи». За кого голосуватимуть в Уланові?
В Уланові є Дошка пошани з портретами Почесних громадян
  • У неділю 31 жовтня обиратимуть голову Уланівської територіальної громади.
  • Рік тому, у жовтні 2020-го, вже були вибори голови, а в січні 2021-го повторно голосували за керівника громади.
  • Нині на посаду голови претендують четверо осіб, п’ятий зняв свою кандидатуру.
  • Хто може стати головою громади, в яку входить понад 30-ть населених пунктів?

З виборчих перегонів зійшов Юрій Фаринюк. До червня нинішнього року працював заступником голови громади. 9 червня на сесії сільради його звільнили з посади. Перед тим 8 числа достроково припинили повноваження се крутаря сільської ради Лариси Задорожної, на її місце образу ж обрали Олександра Гоцуляка, який став виконувати обов’язки голови, посада якого залишалася вакантною. Попередній керівник громади Олександр Крученюк  помер від корона вірусу у квітні нинішнього року.

Двоє не подали декларації

Нині Олександр Гоцуляк один з найбільш ймовірних претендентів на посаду голови громади. За інформацією NEWS Хмільника з посиланням на сайт Суспільне, йому 31 рік, він кандидат від партії  «Українська стратегія Гройсмана», родом з Тульчина, проживає у Стрижавці Вінницького району. Освіта вища. Він задекларував будинок площею 173 кв метри. Має дві земельні ділянки: одну у селі Гавришівка (2500 кв.м) та у селі Михаййлівка Тульчинського району (20000 кв.м). У його власності легковий автомобіль Honda Accord 2015 року випуску.

Ще один кандидат — Петро Гладкий, 49 років, народився і проживає у селі Рогинці Хмільницького району. У нього вища освіта. У біографії зазначено, що чоловік безпартійний. На вибори йде само висуванцем. «Тимчасово не працює», — написано у документах, одночасно сказано, що за основним місцем роботи у 2020 році заробив 276747 гривень, ще 20000 грн. за надання в лізинг майна. Задекларував у Рогинцях дві земельні ділянки площею 57200 кв.м та 19100 кв.м, квартиру у Вінниці (48,4 кв.м), вантажний автомобіль «Опель» 2014 року випуску.

Відео дня

Претенденту на голову Уланівської громади Михайлові Грамарчуку 51 рік, народився і проживає у селі Рибчинці Хмільницького району, здобув середню спеціальну освіту. Не працює. Безпартійний. Самовисуванець. Декларації немає.

Четвертим у списку йде 64-річний Леонід Мироненко. Він народився у селі Ступник Хммільницького району. Проживає у селі Кустівці. Освіта вища. Пенсіонер. Безпартійний. Самовисуванець. Декларація про майно і доходи відсутня.

Уланову вже 659 років

В Уланові втомилися від частих виборів. Кажуть, хто б не переміг цього разу, все одно пригощатиме картоплею по-уланівськи. Фірменна страва, визнана у свій час не тільки в Уланові, Вінниці і Києві, а й за межами України.

Вибори відбуватимуться у понад 30-ти населених пунктах, що входять до складу Уланівської громади. Загалом у них проживає 14600 жителів. Об’єднану територіальну громаду створено 25 жовтня 2020 року. До речі, Уланову, за «паспортом», уже 659 років. Упродовж понад шести століть село бачило багатьох керівників. У неділю, 31 жовтня, обиратиме ще одного.

Читайте також:

«Цей камінь світиться на Великдень». Допоможіть обладнати підхід до ритуальної скелі

«Це досліди на дітях». Як вінничани ставляться до щеплень від COVID-19?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • vik n

    як  хто перемиже  ?,КОВЫД19 . и пропоную  уланив  переименувати в  Улан-Уде ковыд ти  дэ?

keyboard_arrow_up