«Це досліди на дітях». Як вінничани ставляться до щеплень від COVID-19?

«Це досліди на дітях». Як вінничани ставляться до щеплень від COVID-19?
Один з наших респондентів сказав, що трьох власних дітей вакцинувати не планує. Чому?
  • В Україні вже можна вакцинувати дітей від коронавірусу. Зокрема, у Вінницькій області щеплення отримали понад 400 неповнолітніх.
  • Як до цього ставляться вінничани та яку бачать альтернативу вакцинації — далі в матеріалі.

В Україні вже проводять щеплення дітей від коронавірусу. Таке рішення МОЗ ухвалило ще 13 жовтня, втім відомо про нього стало днями.

Варто зазначити, напередодні в Україні дозволили щеплення від COVID-19 дітям з групи ризику — йдеться про складні супутні захворювання, ослаблений імунітет та діток, які перенесли операції з трансплантації. Тим часом вакцинацію від коронавірусу дітям давно і активно проводять у США, країнах ЄС та Великій Британії.  

Станом на 26 жовтня, першою дозою від ковіду щепили 13,5 тисяч українських дітей віком 12-17 років. Щеплення двома дозами отримали 9000 дітей. Що стосується Вінницької області, то станом на 28 жовтня щеплені вже 485 дітей, розповіла заступниця департаменту охорони здоров'я та реабілітації ОДА Тетяна Бондаренко.

Відео дня

— Щеплення дітей рекомендують робити лише однією вакциною — це Pfizer. Згідно з рекомендаціями і враховуючи дані з безпеки та ефективності вакцини, дітей можна вакцинувати з 12 років. Щеплення дітей віком до 14 років мають проводити лише за згоди батьків і лише у їхній присутності. Підлітки від 14 років можуть приймати рішення щодо вакцинації самі, — говорить вона.

Про особливості вакцинації, організацію процедури щеплення раніше писала наша журналістка Лариса Олійник. Більше інформації ви зможете прочитати тут:

Ми також вирішили дізнатися думки вінничан про вакцинацію їх дітей. Спойлер: жоден з опитаних батьків та матерів не планують щеплювати власних дітей. Чому? Всі аргументи та можливу альтернативу вакцинації дивіться у відеосюжеті.

Читайте також:

«Знає, що дітей вакцинують пфайзером». У Калинівці отримав щеплення 16-річний юнак

Де та за скільки можна зробити ПЛР-тест у Вінниці (ІНФОГРАФІКА + МАПА)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Galina Karichenskaya-Nazarenko

    😡😡😡😡😡
  • Ирина Старинец

    Не розумні батьки🤷‍♀️спочатку стадо депутатів своїх нехай вакцинує,а ми поміркуєм чи потрібно....
  • Тетяна Карук-Джига

    По українські. Курви  ви курви свідомо вбиваєте молоде покоління українців.

    Елена Кравченко reply Тетяна Карук-Джига

    Тетяна Карук-Джига

keyboard_arrow_up