Холодні палати, нестача ліків та обладнання. Прокурори перевірили, як лікують засуджених

Холодні палати, нестача ліків та обладнання. Прокурори перевірили, як лікують засуджених
  • У в'язницях для хворих засуджених не створені належні санітарні умови. Також керівництво не ефективно проводило заходи із запобігання занесенню і поширенню коронавірусу. Детально про всі порушення розповіли у прокуратурі.

Прокуратура перевірила чотири заклади: Стрижавську виправну колонію №81, Вінницьку виправну колонію №86, Літинську виправну колонію №123 та Вінницьку установу виконання покарань №1.

— Для хворих засуджених не створені належні санітарні умови, в палатах не дотримувався температурний режим, — розповідає прокурор окружної прокуратури Олег Чайка. — В приміщеннях медичних частин експлуатувались оголені та пошкоджені проводи і кабелі, засуджені користувались пошкодженими розетками, вимикачами та іншими електровиробами.

Інші результати перевірки: 

Відео дня
  • В медичній частині №123 майже рік не відновлюють роботу рентген-апарату та флюорографа. Через це засуджені не забезпечені своєчасним проведенням необхідного флюорографічного обстеження.
  • В офтальмологічному відділенні Стрижавської багатопрофільної лікарні №81 з 2020 року не проводились оперативні втручання в зв’язку з тим, що не працює операційний мікроскоп, 1979 року випуску, в лікарні відсутній ізолятор для перебування хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19.
  • Вінницька міська медична частина № 1 не забезпечена необхідними препаратами для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19), які централізовано не закуповувалися та відсутні в аптеці медичної частини. 

— З метою усунення виявлених порушень окружною прокуратурою начальнику філії Державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби» у Вінницькій області внесені документи прокурорського реагування, — зазначає Чайка.

 

Читайте також:

Повідомили про мінування вінницьких шкіл та садочків. Дітей евакуюють

Буде новий судовий розгляд. Дрифтера з Молдови залишили під вартою

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Anna Rita

    Бедненькие! Как же так то? Они ж на курорт приехали, а тут такое… Ай ай ай
  • Ольга Морозенко

    Оце біда
  • Анатолий Волянский

    Там половина за люки сидит и 5 гр шмали
  • Natali Humenna

    Бідняжки.....

keyboard_arrow_up