Буде новий судовий розгляд. Дрифтера з Молдови залишили під вартою

Буде новий судовий розгляд. Дрифтера з Молдови залишили під вартою
  • Сьогодні Вінницький апеляційний суд виготовив повний тест рішення, прийнятого 9 лютого, стосовно 23-річного молдовського дрифтера.
  • Юнак і надалі перебуватиме під вартою, але питання його тимчасового арешту будуть розглядати ще раз у міському суді.

Іон Гарашков, якого арештували за хуліганство, оскаржує у суді своє затримання і арешт. Його апеляційну скаргу частково задовольнили 9 лютого. Сьогодні, 11 лютого, пресслужба Вінницького апеляційного суду пояснила прийняте рішення.

Зазначають, що адвокат іноземця просив у суді скасувати та відхилити клопотання прокурора про застосування до Іона Гарашкова тимчасового арешту. Також під час судового засідання з'ясовувалися певні порушення Кримінального процесуального кодексу України та був призначений новий судовий розгляд у суді першої інстанції. 

«До мене не можуть знову застосувати тимчасовий арешт. На сайті Інтерполу моє прізвище відсутнє, — сказав заарештований в апеляційному суді. — Прокурор Генеральної прокуратури повідомив, що я – знятий з міжнародного розшуку».

Відео дня

Адвокат затриманого каже, що після того, як минув максимальний строк арешту за тих же підстав, тимчасовий арешт – не припустимий. Це суперечить положенням КПК України та Європейської конвенції про видачу правопорушників.

— Колегія суддів установила, що слідчий суддя не роз’яснив йому, зокрема, право надати згоду на екстрадицію для застосування процедури видачі у спрощеному порядку, а також право на відмову від застосування спеціального правила щодо меж кримінальної відповідальності у разі надання згоди на видачу та не з’ясував бажання Гарашкова скористатися цими правами, — кажуть в апеляційному суді. — Відомостей про проведення таких процесуальних дій в матеріалах кримінального провадження немає. На думку апеляційного суду, це є істотним порушенням статті 583 КПК України та підставою скасувати ухвалу суду першої інстанції. А під час нового судового розгляду слід перевірити, зокрема, інформацію про відсутність Гарашкова в базі розшуку Інтерполу, його бажання добровільно повернутися до Молдови, інші доводи адвоката й прокурора, яким не дав належну оцінку суд першої інстанції.

У Вінниці 18 січня біля Вежі, нагадаємо, дрифт влаштував автомобіль Ford Fusion без номерів. За кермом був громадянин Молдови Гарашков, якого шукав Інтерпол. Чоловік спочатку на позитиві викладав ролики в Інстаграм, потім плакав у сторіз та був заарештований поліцією.

Деталі цієї історії читайте у матеріалі: Нові дані про дрифтера з Молдови. Гарашков має інвалідність та стоїть на обліку у психіатра

 

Читайте також:

До неба здіймався стовп чорного диму. В Якушинцях горіла електропідстанція

Все за сучасними стандартами. Показали, як виглядає новий корпус садочку «Бджілка»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

  • Жора

    Пиздец блять законы!

keyboard_arrow_up