Гвардійці несли синю частину прапора, а учні — жовту, потім їх об’єднали. Акція до Дня Соборності у Вінниці

Гвардійці несли синю частину прапора, а учні — жовту, потім їх об’єднали. Акція до Дня Соборності у Вінниці
На згадку про акцію "Живий ланцюг єднання" сфотрафувалися її учасники - учні школи №26 і гвардійці в/ч 3028
  • Акцію «Живий ланцюг єднання» на честь Дня Соборності України провели військовослужбовці частини 3028 Національної гвардії України спільно зі своїми підшефними — учнями Вінницької загальноосвітньої школи №26.
  • Хто її ініціював і як і де все відбувалося?

20minut.ua спілкувався з одним з її організаторів,і учасників - офіцером по роботі з особовим складом в/ч 3028 капітаном Віталієм Олендрою.

—Це була ініціатива наших підшефних, педагогічного й учнівського колективу Вінницької школи №26, — каже Віталій Олендра. — До нас звернулася директор школи Сніжана Резнік і запропонувала доєднатися до акції. Командування частини охоче підтримало такий патріотичний захід.

Коли на загальному шикуванні гвардійцям запропонували взяти участь у «Живому ланцюгу єднання», охочих виявилося у декілька разів більше, ніж про це домовилися організатори. За словами співрозмовника, відібрали 20 контрактників. Стільки ж було учнів школи.

Відео дня

Акція відбувалася на Центральному мосту через річку Південний Буг.

—Військові йшли з лівого берега річки, а учні з протилежного, — продовжує розповідь капітан Олендра. — Ми несли синю частину прапора, довжиною 20 метрів, а вони — жовту. На середині переправи зупинилися і вишикувалися таким чином, щоб наша частина полотнища і їхня з’єдналися в одне-єдине. Так утворили синьо-жовтий прапор. І далі єдиною колоною повернулися на лівий берег річки».

За словами співрозмовника, хвилюючою стала ще одна мить акції. Під час зустрічі на середині мосту військові і учні разом виконали Державний Гімн України.

—Треба було бачити в цей час вираз обличчя дітей, — каже офіцер Олендра. — Словами не можу передати, якими вони були! Діти поруч з військовими, діти, які відчували надійний захист, і військові, які готові, без перебільшення, у разі необхідності, життя віддати за таких хлопчиків і дівчаток — все це стало патріотично-хвилюючим моментом.

Гвардійці не приховували, що такі акції підвищують бойовий дух, тому для них вони важливі.

Як пояснив співрозмовник, зустрічі військових зі своїми підшефними відбувають традиційно під час відзначення Дня в/ч 3028. На святкування запрошують учнів і вчителів. Окрім того, вони бувають у розташуванні гвардійців, коли проводиться День відкритих дверей частини. Військові організовують заняття з учнями. І не тільки у класі. Значно цікавіше діти сприймають «уроки» на території частини або полігоні, коли роль учителів виконують люди в одностроях.

Читайте також:

Водія, який скоїв смертельний наїзд у Кирнасівці і втік, випустили з-під варти

У Вінниці шукають аферистку, яка «обміняла» 325 тисяч пенсіонерки на сувеніри

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up