Голова ОДА Сергій Борзов хоче перевезти медиків «швидкої» в будівлю на Арабея

Голова ОДА Сергій Борзов хоче перевезти медиків «швидкої» в будівлю на Арабея
  • Розголос жахливих умов праці дав шанс медикам «швидкої» зі станції на Пугачова отримати кращі приміщення. 
  • Комунальне підприємство, яким опікується Вінницька обласна рада, планують перевезти в триповерхівку на Арабея. 
  • Звісно, якщо вінницька мерія дасть на це добро.

Перше відділення екстреної медичної допомоги, що у Вінниці на Пугачова, на минулому тижні прогриміло на всю Україну. Працівниця закладу повідомила анонімно, що в їхньому відділенні стався спалах на ковід — хворіють 74 людини з 224 працівників. А усе через те, що їх невчасно тестують та ще й тому, що приміщення «екстренки» не придатні для постійного перебування 30-35 людей на зміні. 

Спроби вирішити проблему на місцевому рівні нічого не дали: обласний департамент охорони здоров’я не дав відповідь, керівництво відділення «розводить руками», а на урядовій лінії та в Офісі президента говорили, що потрібно дізнатися відповідь від обласної влади.

Відео дня

У свій перший робочий день, 22 червня, новий голова Вінницької ОДА Сергій Борзов перевірив стану закладу. І те, що керівник області побачив на власні очі, його шокувало. Адже у приміщенні протікає дах, стіни та стелю обсів грибок, санвузли, кімнати для відпочинку працівників відділення — у жахливому стані, повідомляють на сайті ОДА.

Заступник директора Вінницького обласного центру екстреної меддопомоги Вінницької обласної ради Анатолій Пірникоза розказав, що медики «швидкої» у цьому приміщенні розміщуються з 1991 року. І з того часу виконувалися лише поточні ремонти, оскільки приміщення знаходиться в оренди та є власністю Вінницької міської ради.

Керівниця обласного департаменту охорони здоров’я Людмила Грабович розповіла, що вартість капремонту чимала, а от ці гроші область виділити не може — будівля на балансі міста. Тож, найкраще буде, якщо медики переберуться в інше приміщення, що на Генерала Арабея.

— Ми там були, минулого літа, дивились. Там триповерхове приміщення з цокольним поверхом, є гаражі. Ми пішли в комунальне майно міста, нам сказали, що його віддали товариству «ЖЕО», — каже Людмила Грабович.

На це губернатор Сергій Борзов відповів:

— Будемо звертатися до влади міста, щоб та передала будівлю на Генерала Арабея, бо медики зараз на першому плані й вони повинні працювати у належних умовах.

Минулого тижня, нагадаємо, також стало відомо, що 74 медика у цьому відділенні «екстренки» захворіли на коронавірус: 50 людей лікуються вдома, 24 — у інфекційній лікарні.


Читайте також:

Допомога тим, хто цього справді потребує. Як медреформа змінює «швидку»

Дякуємо лікарям! ТОП-6 історій про медиків, опублікованих на 20minut.ua

Перша міська лікарня має ІФА-аналізатор для діагностування на COVID-19

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Sergey Belozor

    Жах, як таке можливо в европейському місті-красунчику  ,Вінниця !?
  • Sasha Sinelnikv

    Видимость работы. Не знали 30 лет что всё валится и рушится и тут такой сЮрприз. Это как зимой негаданно нежданно выпал снег - нежданчик такой.

    Nom reply Sasha Sinelnikv

    И ещё 30 лет никто ничего не знал бы если бы не аноним!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up