Героїчний бій у небі: два українські літаки пішли проти 12-ти російських

Героїчний бій у небі: два українські літаки пішли проти 12-ти російських
  • Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат дав пресбрифінг та розповів, що останнім часом противник не залітає на територію України, яка контролюється нашими військовими, а також економить на ракетах. Пускають 900 кілограмові старі, які не потрапляють туди, куди її направили, але несуть для нас великі руйнування.
  • Також Юрій Ігнат розказав про героїчну боротьбу, дух військових та важкі й нерівні бої у небі. Ці бойові історії вражають.

Юрій Ігнат зазначає, що військові були готові до будь-яких сценаріїв. Готувалися з 2014 року. За понад сотню днів війни зенітні ракетні війська Повітряних сил збили вже 500 повітряних цілей: крилаті ракети, БПЛА, літаки та вертольоти противника.

— Два місяці противник не залітає на контрольовану нашими Збройними силами територію України. Це великий показник, — каже Ігнат. — На тимчасово окупованій території противник залітає і застосовує там вертольоти і ударну авіацію.

Речник відзначає, що росія має велику кількість літальних апаратів та має змогу постійно їх кількість поповнювати. Проте, Повітряні сили України наразі тримають під контролем повітряний простір на території, яку контролюють Збройні сили.

Відео дня

— Ситуація така, що сьогодні противник застосовує свою авіацію дистанційно — з території білорусі, Чорного моря та росії. Передусім, це стратегічні бомбардувальники «ТУ-160» та «ТУ-95», які випускають по нашій території високотехнологічні ракети. Які дуже дорогі, коштують мільйони, так само як і ракети «Калібр» морського базування, вони теж коштують чимало, — каже Ігнат. — Втім останнім часом зберігається тенденція, щодо економії цих високоточних дорогих ракет. Противник все частіше застосовує радянські типи крилатих ракет — «Х-59» та «Х-22». Це одна з найбільш руйнівних, які запускає противник. Її бойової частини становить 900 кілограмів, вона залишає сильні руйнування, але ця ракета має один суттєвий недолік — вона летить не в ціль. Не завжди вона потрапляє туди, куди її направили, і дуже часто об’єктами руйнувань стають цивільні об’єкті інфраструктури.

Ігнат розповів, що противник переважав. Сили були не рівні, але бойовий дух наших військових перемагає сили противника.

Речник пригадав бій у небі біля Києва. Тоді два наших літаки пішли проти 12 літаків окупантів. Один український пілот загинув. Військові розуміли, що сили не рівні, але все одно пішли в атаку, аби захистити свою землю.

Про повітряні бої, втрати та героїчну оборону послухайте детальніше у наступному відео:

 

Читайте також:

Як діяти та куди звертатися. У Вінниці розробили «Дорожню карту біженця»

Пам’ятка для батьків. Як допомогти дитині під час війни, щоб вберегти її емоційний стан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Сергей Пилипенко

    А реклама здесь зачем нужна ?
  • Надежда Антонюк

    🙏🙏🙏🙏🙏💙💛
  • Юля

    Какие молодци пусть хранит вас бог
  • Сергей Васильевич

    Безтолкове командування,2 проти 12

keyboard_arrow_up