Фільм «Ядерне чаювання» режисера з Тульчина — у чвертьфіналі конкурсу у Нью-Йорку. Коли назвуть переможців?

Фільм «Ядерне чаювання» режисера з Тульчина — у чвертьфіналі конкурсу у Нью-Йорку. Коли назвуть переможців?
Фрагмент з трейлеру фільму "Ядерне чаювання" - картина змушує задуматися над тим, що нинішня війна може мати ще страшніший розвиток.
  • Режисер і сценарист з Тульчина Дмитро  Масіброда поділився з «20 хвилин» гарною новиною — його стрічка «Ядерне чаювання» увійшла до чвертьфіналу конкурсу Oniros Film Awards у Нью-Йорку.
  • Чому саме на цей конкурс надіслали картину? Коли чекати оголошення переможців?.

Дмитро Масіброда з дитинства і дотепер мріє побувати у Нью-Йорку.  «Ось вам і відповідь, чому саме на цей конкурс ми надіслали свою роботу», — каже він.

Сьогодні, 1 березня, після обіду Дмитро отримав повідомлення від журі конкурсу. Творців картини привітали з тим, що стрічка увійшла до чвертьфіналу. В умовах конкурсу зазначено, що чвертьфіналісти будуть відзначені організаторами творчого змагання.

Відео дня

«Для нас, тих, хто живе і знімає фільми у провінційному містечку, ким є Тульчин, це вже велика удача», — не приховує задоволення співрозмовник.

Завтрашній день для творців стрічки буде особливий: 2 березня журі назве картини, які увійдуть до півфіналу. Далі 4 березня стануть відомі фіналісти, а 6 числа оголосять переможців.

Перед тим, як відправити стрічку на конкурс, довелося ще виконати немалий шмат роботи. Обов’язковою умовою конкурсу є наявність титрів англійською мовою.

«Три дні зранку й до вечора працювали над перекладом і накладенням субтитрів, — каже Дмитро Масіброда. — Нам дуже допомогли в цьому земляки, які нині живуть і працюють у Вінниці і добре знають англійську. Це Ірина Кулікова і Сергій Михайловський. Вдячні їм за допомогу. А накладав англійський текст оператор Сергій Качмар».

Дотепер переклад на англійську був тільки у трилері фільму.

Перед відправленням стрічки на конкурс зіткнулися зі ще однією проблемою.

«В умовах зазначено, що короткометражні фільмі мають тривати 35 хвилин, а наш фільм йде 40 хвилин, — розповідає Дмитро Масіброда. — Довго не вдавалося узгодити це питання з організаторами. Нарешті вони порадили, як вийти з ситуації. Сказали, що можу надіслати фільм на іншу номінацію. Я обрав трилер».

Вітаємо тульчинських митців з відзнакою їхньої роботи «Ядерне чаювання! Тримаймо кулаки, аби журі конкурсу належно оцінило короткометражку, зняту у Тульчині.

Oniros Film Awards — це міжнародний кваліфікаційний конкурс IMDb із публічним показом фільмів і кінематографістів з усього світу, що проводиться в Нью-Йорку кожні три місяці. Організатори ставлять за мету відкривати високоякісні та амбітні фільми, популяризувати роботи кінематографістів і сприяти наступним кроком у їхній кар’єрі. Нагорода Oniros Film Awards присвячена мріям (ὄνειρος = oneiros, давньогрецькою мовою «Мрія»). Організатори радять завжди мріяти про великі досягнення. Девізом конкурсу є слова: «Мрійники для мрійників».

До речі, кожні три місяці журі обирає деякі з найкращих короткометражних фільмів для публічного показу в кінотеатрі  Producer's Club, у самому серці Манхеттена у Нью-Йорку.

Читайте також:

«Чекала його на танку, що звільнить окупований Крим». Написала книгу на спомин про чоловіка

На Вінниччині посадовець Виконавчої служби за хабарі знімав арешти з майна боржників

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up