За що керівник Виконавчої служби у Жмеринці Юрій Сокуренко вимагав у жінки 250 тисяч? ОНОВЛЕНО

За що керівник Виконавчої служби у Жмеринці Юрій Сокуренко вимагав у жінки 250 тисяч? ОНОВЛЕНО
  • Працівники ДБР повідомили про підозру Юрію Сокуренку, керівнику Державної виконавчої служби у Жмеринському районі на Вінниччині.
  • Він за хабарі знімав арешти з майна боржників.
  • Що відомо про Юрія та чи це перше його затримання? Детальніше  в матеріалі.

Юрій Сокуренко налагодив злочинну схему заробітку на охочих повернути законно арештоване майно. Зазвичай, вартість таких «послуг» становила половину суми від загальної вартості майна.

ДБР вдалося задокументувати вимагання та одержання посадовцем хабаря від жінки, яка заборгувала банку понад 1 мільйон гривень. У межах виконавчого провадження заарештували її будинок площею 150 кв. м, земельну ділянку під ним, два паї розміром у 5,5 га та кошти на рахунках. Загальна вартість майна становила близько 500 тисяч гривень.

Чиновник під час особистої зустрічі з жінкою запевнив, що за 250 тисяч владнає її «майнові питання». При цьому, згідно з чинним законодавством, аби арешт був знятий, жінка б мала закрити суму заборгованості за кредитом.

Відео дня

Посадовець встиг отримати першу частину хабаря у сумі 100 тисяч гривень. Гроші знайшли в його будинку під час обшуку.

Сокуренка підозрюють в одержанні неправомірної вигоди, поєднаному з вимаганням (частина третя статті 368 Кримінального кодексу України). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10-ти років з конфіскацією майна.

Що відомо про Юрія Сокуренка?

Чотири роки тому, в березні 2020-го чиновник опинився в клітці Апеляційного суду.

На той час Сокуренко, депутат жмеринської міської ради, підозрюється у нанесенні тілесних ушкоджень ніжкою від стільця одному із бійців Національної дружини. Юрій є держслужбовцем п'ятого рангу, має вищу юридичну освіту і очолює райвідділ у виконавчій службі. Тоді посадовець просто вийшов з зали. Судді задовольнили скаргу адвокатів і чиновнику призначили покарання: бути під вартою з 22.00 до 7.00 ранку на 60 діб з моменту затримання. Детальніше про цю історію, що передувало затриманню та як відбувався суд, читайте в матеріалі:

Минуло кілька років і в лютому минулого року Юрій Сокуренко знову потрапляє до скандалу. До редакції «20 хвилин» звернулася жмеринчанка Надія Філярчук. Річ у тім, що жінка 23 лютого 2023 року на Kia Joice, рухаючись заднім ходом з парковки на вулиці Центральній, зіткнулася з автомобілем Nissan Altima. Останнім керував Юрій Сокуренко, головний державний виконавець відділу державної виконавчої служби Жмеринського міськрайонного управління юстиції. Внаслідок ДТП автівки отримали механічні пошкодження, ніхто з водіїв не постраждав.

То в чому ж проблема, скажете, якщо крім автівок ніхто не постраждав, а виплати за пошкодження авто відшкодує страхова?

Справа в тому, що Юрій Сокуренко вимагав у жінки 35 тисяч гривень за «компенсацію неабияких душевних переживань», пояснюючи це тим, що він страшенно страждав, пересуваючись на таксі та позичаючи машини у друзів, так як його автівка була в ремонті.

Одразу ж на цю ситуацію відреагував головний редактор «20 хвилин» Вадим Павлов і в своєму дописі на Фейсбук запитав у Сокуренка, як же він справляється на такій складній роботі, якщо навіть незначне ДТП так б'є по психологічному стані? Як він працює виконавцем? Як керує підлеглими? Також Вадим попередив «місцевих князів» Жмеринки про негайну відповідь за спробу тиску на Надію Філярчук.

Як розвивалися події в цьому конфлікті, читайте в матеріалі:

І ось сьогодні Державне бюро розслідувань інформує про повідомлення підозри в одержанні службовою особою неправомірної вигоди за вчинення нею дій з використанням наданої їй влади, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди. І хто ж ця особа? Так, знову Юрій Сокуренко. Ми не могли не відреагувати.

 

Читайте також:

«Афера на хлібі»: керівництво підприємства на Вінниччині обікрало державу на понад 5 млн грн

Посадовці установи Міноборони у Вінниці присвоїли 4,3 мільйона, виділених на забезпечення армії

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Vitold

    Невже цього душевного страждальця закриють?
    Було б правильно.
  • Надя

    Борг банку,а сама взятку дає,якось дивно.

    Дарья reply Надя

    Так це підстава була і це всі прекрасно знають
    А інші роблять піар з цього і плітки пускають брудні
  • Світлана Тимошенко

    І не вилопають як мильні бульки
  • Дарья

    А як депутати крадуть , то нічого ??? Зараз кожний живе як може!!

    ольга reply Дарья

    Чомусь поєднують депутати та чиновники  . Чому би це ?

    Дарья reply ольга

    А вам більше всіх треба ?

keyboard_arrow_up