«Афера на хлібі»: керівництво підприємства на Вінниччині обікрало державу на понад 5 млн грн

«Афера на хлібі»: керівництво підприємства на Вінниччині обікрало державу на понад 5 млн грн
  • Правоохоронці викрили групу посадовців, які завдали державі збитків на понад 5 мільйонів гривень, продаючи зерно за заниженими цінами.
  • Затриманим загрожує від 8-ми до 12-ти років ув'язнення.

— У січні 2023-го директор одного з державних підприємств Національної академії аграрних наук України разом з бухгалтером організували схему продажу зібраного урожаю за заниженою ціною, — повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

У серпні того ж року директора звільнили з посади та призначили головним інженером. Тоді екскерівник, вже не маючи можливості самостійно розпоряджатись майном підприємства, залучив до оборудки нового в.о. директора.

Ексдиректор, який і був керівником організованої групи, підшуковував покупців. А в.о. директора разом з бухгалтером готували договори постачання/купівлі-продажу, специфікації, видаткові накладні, у яких умисно занижували вартість зерна. Таким чином вони продали понад 1,5 тисячі тонн урожаю.

Відео дня

За висновками судово-економічних та товарознавчих експертиз вартість збитків, завданих державному бюджету, становить понад 5 мільйонів гривень.

Слідчі слідчого управління ГУНП у Вінницькій області повідомили про підозру ексдиректору та бухгалтеру у вчиненні злочину, передбаченого частиною четвертою статті 191, частиною п'ятою статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, за що їм загрожує позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Злочинні дії в.о. директора кваліфіковані за частиною п'ятою цієї ж статті. Йому загрожує покарання до 12-ти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

Читайте також:

Посадовці установи Міноборони у Вінниці присвоїли 4,3 мільйона, виділених на забезпечення армії

Жителя Хмільницького району судитимуть за держзраду

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (24)
  • Иван Бондарович

    Тепер прийдеться поділитися (відкупитися) і все буде добре
  • Bogdan Smirnov

    Як свідомі українці могли так вчинити зі своєю ненькою та хлібом??????😂😆👏👏👏👏

    Светлана Яновская reply Bogdan Smirnov

    Bogdan Smirnov Ботяра!

    Bogdan Smirnov reply Bogdan Smirnov

    Світлана Яновська опа каструльо голове прокинулось

    Светлана Яновская reply Bogdan Smirnov

    Bogdan Smirnov Стули рота бот!
  • PaulinA

    Та я не саме про це,згодна це пошук.Не особисто до вас притензiя,а в загальному прикладi.
    Але,чому закритi фейси тих хто вже порушник,злочинець,вже визнаний.Чому ?Заборено законодавством 🤷‍♀
    Лице "героя" мають люди знати.До прикладу,щоб потiм цього,депутата,держслужбовця i т.п. не обрали бiльше люди i не перевели в iнший район полiцейського наприклад,щоб вiдсидiвся поки все затихне.

    Alex Fergus reply PaulinA

    Так ви не знаєте всіх фактів і пишете таку єресь. Це фабула, а не справа. Чому лиця закриті? Бо поки вина не доведена, лице вважається невинним
  • Group

    Як його будуть розшукувати, якщо не видно буде обличчя? А заблюрені лиця дає поліція відповідно до певного законодавства, а не ми так захотіли

    Alex Fergus reply Group

    Кого розшукувати?

keyboard_arrow_up