Посадовці установи Міноборони у Вінниці присвоїли 4,3 мільйона, виділених на забезпечення армії

Посадовці установи Міноборони у Вінниці присвоїли 4,3 мільйона, виділених на забезпечення армії
  • Служба безпеки України викрила масштабну схему розкрадання державних коштів, виділених на забезпечення українських військових.
  • За даними слідства, до оборудки причетний начальник установи Міноборони, яка здійснює оборонні закупки, та двоє його підлеглих.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області, 39-річний посадовець спільно з двома підлеглими закупив 2000 ліжок для військових за цінами, вищими ринкових. Для реалізації злочинної схеми у 2023 році він уклав угоду на закупівлю військового майна у приватної компанії на майже 11 мільйонів гривень.

— Фігуранти залучили місцеву торговельну компанію, щоб приховати «відкати». Зокрема, зловмисники внесли недостовірні відомості до звітної та фінансово-господарської документації для легалізації свого «прибутку», — інформує управління Служби безпеки України у Вінницькій області.

Відео дня

Внаслідок таких махінацій бюджетні гроші перевели на рахунки підприємства, яке не мало матеріальної бази і транспорту для виконання умов договору.

СБУ ініціювала ряд експертиз, які підтвердили факти злочинної діяльності та завдані збитки державі майже на 4,3 мільйона гривень.

Під час проведення обшуків за місцями роботи та проживання у фігурантів вилучили:

  • фінансово-господарську документацію та «чорнову» бухгалтерію,
  • близько мільйона гривень готівкою.

На підставі зібраних доказів організатору оборудки та двом спільникам (68-річному чоловіку та 44-річній жінці) повідомили про підозру за частиною п'ятою статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в складі організованої групи) Кримінального кодексу України.

На час досудового розслідування 39-річному підозрюваному обрали запобіжний захід — тримання під вартою, з можливістю внесення застави у розмірі 4 мільйони гривень. Його спільникам суд обрав запобіжний захід — цілодобовий домашній арешт.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисникам загрожує до 12-ти років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

Читайте також:

У Бершаді бійці КОРДу затримали 32-річного наркоторговця

Жителя Хмільницького району судитимуть за держзраду

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Валентина Васильковська

    Частіше перевіряйте цих пройдисвітів, які наживаються на людских бідах. Де це видано,щоб в Ізраілі під час війни крали? Або в інших європейських країнах. Тюрми мало для них. В штрафбат окопи копати на передку тій бабі. Сучара.!
  • Місцевий

    Це тільки ті кого виявили, а скільки таких керівників військових підрозділів, які крали, крадуть і будуть красти, бо їх ще НЕ піймали.

keyboard_arrow_up