Судили учасників бійки у Жмеринці: трьох звільнили під домашній арешт, один залишився під вартою

Судили учасників бійки у Жмеринці: трьох звільнили під домашній арешт, один залишився під вартою
  • У клітці Апеляційного суду Вінниці четверо - серед них три депутати.
  • З нацдружинників на засіданні ніхто не з'явився.
  • Трьох з чотирьох обвинувачених відпустили під домашній арешт, представника Нацдружини залишили під вартою.

Безліч працівників поліції зі щитами та собаками - очевидно, очікують на Нацдружину, але їх немає. Суд проходить у напівпорожній залі. На засіданя затриманих доставив конвой. 

Засідання розглядається колегіально - у складі трьох суддів.

 

Відео дня

У ізоляторі четверо, серед них двоє депутатів жмеринської міської ради. Один з них — Юрій Сокуренко. Депутат підозрюється у нанесенні тілесних ушкоджень ніжкою від стільця одному із Національної дружини.

Сам Сокуренко є держслужбовцем п'ятого рангу, має вищу юридичну освіту і очолює райвідділ у виконавчій службі. До справи навіть долучити грамоти Юрія.

Сокуренко подав апеляцію щодо утримання під вартою — його адвокати просять зменшити покарання до обмеження пересування депутата у нічний час — з 22.00.

На початку засідання Сокуренко прикривав обличчя від камер, згодом припинив.

— Я знаходився в залі і приймав участь у голосуванні. До чого я до статті про хуліганські дії? — каже Сокуренко.

Депутат наголосив, шо в нього юридична освіта, посада, дружина і дитина.

— Я стояв при вході і говорив «Що ви робите?», — каже Сокуренко.

 

Після свідчень депутата виступає прокурор і повідомляє, що на відео, яке долучено як доказ, чітко видно вину Сокуренка.

— Навіть цілодобовий арешт Сокуренка не забезпечить того, що обвинувачений буде чинити тиск на свідків, — говорить прокурор.

Головуючий суддя на засіданні — Антон Рупак.

Почались судові дебати. Адвокати запитують на якому відео видно вину Сокуренка. Прокурор каже, що з тієї камери, що знаходиться над входом до міськради. Але він не впевнений.

— Троє поліцейських тримали постраждалого Туза, а обранець громади депутат Сокуренко бив його палицею! — виступив прокурор.

Відео зі спільноти Нацдружин у Фейсбук з Юрієм Сокуренко у день бйки.

Сокуренка звільнили з-під варти.

Він просто вийшов з зали. Судді задовольнили скаргу адвокатів. Сокуренко буде під вартою з 22.00 до 7.00 ранку. 60 діб з моменту затримання.

Сьогодні слухання ще по трьох учасниках заворушень під мерією Жмеринки.

Сергія Борщенка та Андрія Стемповського також звільнили під домашній арешт, але не з 22.00, а з 20.00.

Почався розгляд справи Костянтина Замрія із Едельвейсу.

— Замрій не судимий, характеризується лише позитивно, — говорить адвокат. — Я переглянув всі відео, долучені до справи. Там немає того, що йому інкремінують.

За словами обвинуваченого, він їхав на мирну акцію.

Костянтин Замрій

— Мені 18 років, я можу залишитись без освіти. Я нікого в Жмеринці не бив, — говорить Костянтин Замрій.

Хлопця з-під варти не випустили. Судді залишили рішення суду першої інстанції — Замрій буде під вартою.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Игор Матящук

    Ось і все правосуддя, бабло перемагає зло!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 20 травня відключатимуть послуги 09:30 Для військових на реабілітації у Вінниці влаштували спартакіаду 09:30 День відкритих дверей! Запрошуємо у Вінницькій національний технічний університет (Новини компаній) 09:21 Захисники українського неба знищили всі 29 дронів, якими ворог атакував країну Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 08:51 В останню путь вінничани проводжатимуть Дениса Слободянюка на псевдо «Еколог» 08:20 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 08:17 В Україні відзначають День банківських працівників. Історія, заборони та прикмети 20 травня 21:41 У благодійному матчі профі з «Чайки» подужали аматорів з «Універ-Динамо» 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 13 по 20 травня, які ви могли пропустити 20:11 Ювілей Барської організації незрячих відзначили змаганнями з інтелектуальних ігор 20:11 Олександр Князь отримав грошовий сертифікат від Головнокомандувача ЗСУ 19:45 Мандрівка в минуле: що стояло на місті апеляційного суду та які будівлі були поруч play_circle_filled photo_camera 19:02 Вінницький айтішник потрапив у рейтинг найвпливовіших акаунтів в українському LinkedIn 18:28 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну 17:15 У п'яти районах та Вінниці горів сухостій і очерет 16:47 Найвужчий готель на Соборній. Розповідаємо історію дому Райхера photo_camera 16:34 На Немирівському шосе Skoda перекинулася після зіткнення з Honda play_circle_filled photo_camera 16:32 «Це рівень дю Солей!» Вражаюче шоу «ALICE» 31 травня вперше у Вінниці play_circle_filled photo_camera 15:29 Чоловік з Вінниці вступив до армії рф та воював за окупантів. Його заочно засудили до 14-ти років
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up