Фільм «20 днів у Маріуполі», який отримав Оскар, показують у кінотеатрах Вінниці

Фільм «20 днів у Маріуполі», який отримав Оскар, показують у кінотеатрах Вінниці
  • У Вінниці відбувся показ документального фільму Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі».
  • Це перший український фільм, який отримав «Оскар».
  • Розповідаємо, де можна подивитися прем'єру. На це є ще тиждень.

Відеожурналіст Associated Press Мстислав Чернов разом зі своїми колегами Василиною Степаненко та фотографом Євгеном Малолєткою спостерігали за початком повномасштабного вторгнення в Маріуполі. Люди не були готові до такого розвитку подій, незважаючи на всі чутки та спекуляції. Журналісти пережили шок від жорстокості, з якою росіяни руйнували будинки та долі багатьох людей у Маріуполі. На двадцять перший день вторгнення їм вдалося вибратися через гуманітарний коридор. У Маріуполі відтоді не було жодного журналіста.

Фільм «20 днів у Маріуполі» був створений у співпраці з Associated Press та американськими документалістами Frontline. Під час перших днів облоги Маріуполя було відзнято матеріал для фільму. Близько десяти відсотків фотографій і відео було відправлено з однієї точки в місті, де був сигнал мобільного зв’язку. Відео було вивезено гуманітарним коридором протягом приблизно тридцяти годин. 

І ось нещодавно стрічка отримала свій Оскар.

Відео дня

Де дивитися фільм у Вінниці

Показ «20 днів в Маріуполі» триватиме до кінця березня. У кінотеатрі «Родина» початок сеансу — о 17.00 (вул. М. Оводова, 47).

Також вінничани та гості міста зможуть переглянути фільм в кінотеатрі «Сinema Сiti», на їхньому сайті вже опублікували афішу.

Глядачі, які уже відвідали прем'єру, відзначили потужну емоційну навантаженість стрічки та її важливий внесок у відображення подій сучасної історії України.

 

Читайте також:

У Вінницю їдуть легенди, що створюють «Золотий фонд» держави

Вінничан запрошують на перший весняний ретро-тур «Гайворонський експрес»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Валентина Гальчинська

    Важкий  фільм.Тяжко було прокручувати ті всі моменти ,що вже бачили.:дівчинку,яку не змогли врятувати  лікарі,дворічного Кіріла,новонароджених діток ,які валялись у підвалі,яким не судилось жити ...дуже,дуже боляче

    Иришка Мураховская reply Валентина Гальчинська

    Валентина Гальчинська я на цих епізодах плачу до сих пір..
    Дивилися дома то просто виходила з кімнати. Це дуже важко.
    Але його варто передивитися всім
  • Дзюбенко

    Вже потрібно показувати, як його відстроїли

keyboard_arrow_up