Європарламент встав та вітає Зеленського аплодисментами. Пряма трансляція

Європарламент встав та вітає Зеленського аплодисментами. Пряма трансляція
  • Президент України Володимир Зеленський сьогодні виступає перед депутатами Європарламенту.
  • Європарламент встав та вітає звернення Зеленського аплодисментами.

Президент Європарламенту Роберта Метсола заявила, що ЄП визнає європейську перспективу України та запевнила, що ЄП «підтримує вас у вашій боротьбі за виживання у цей темний момент нашої історії».

«Коли ви дивитеся на Європейський парламент, ви знайдете союзника, простір для звернення до Європи та світу і завжди, завжди друга», — сказала Метсола.

«Останні дні, я не знаю, як усіх вітати. Я не можу говорити доброго ранку. Щодня цей день недобрий, а вечір останній. Я говорю зараз про громадян, які захищають свободу ціною свого життя. Я радію настрою, який я тут почув. Я радий, що ми об'єднали всіх вас, але якою ціною. Це трагедія, ця ціна дуже висока. Тисячі загиблих людей», — сказав Зеленський на початку виступу.

Відео дня

Процитуємо ще шматок виступу українського президента: 

«Є вираз — український вибір Європи. До чого ми йшли і йдемо, я хотів би, щоб сьогодні від вас до нас звучало — «вибір Європою України». Шановні присутні, у нас дуже мотивований народ, ми боремося за наші права, свободу і життя, а зараз — за виживання, і це наша головна мотивація, але ми боремося і за те, щоб бути рівноправними членами Європи. Я вважаю, що ми всім показуємо, що ми такі і є, що ви разом із нами, що ви нас не відпускаєте, доведіть, що ви справді європейці, тоді життя переможе смерть, а світло — темряву. Слава Україні».

 

Читайте також:

«Росія – держава терорист». Звернення Президента України Володимира Зеленського

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up