Експрес-меню: вісім закусок, які врятують святковий стіл

- Ви уже напевно складаєте меню до нового року. Страви до святкового столу мають бути смачними та швидкими в приготуванні.
- Розповідаємо про вісім закусок та бутербродів, які можна зробити за 20 хвилин.
Наведені рецепти допоможуть швидко накрити стіл та зберегти час для себе. Також вони вишукані, здувають ваших гостей та і вас порадують.
Прогляньте наступні варіанти, оберіть щось для себе та закупіть завчасно для страв продукти.
Бутерброди на святковий стіл
З крабовими паличками, вершковим сиром і ківі
- Сир вершковий — 150 г
- Крабові палички — 110 г
- Ківі — 1-1,5 шт
- Багет — 1 шт
- Кріп свіжий — 10 г
- Петрушка свіжа — 10 г
- Часник — 1 зубчик
Подрібнити зелень, часник, палички та змішати з сиром. Нарізати багет та намастити готовою помазкою.
Зверху прикрашаємо шматочками ківі. Форму обирайте самі.
З тунцем, яйцями і маринованими огірками
- Тунець консервований — 1 банка
- Огірки мариновані або солоні — 2 шт
- Яйця — 2 шт.
- Майонез — 1 ст. л
- Хліб білий тостовий — 150 г (6 шматочків)
- Цибуля зелена — 20 г
- Сіль — за смаком
- Перець чорний мелений — за смаком
Розпочати приготування варто з варки яєць. Поки вони варяться подрібнити усі інгредієнти, згодом їх усі змішати. Не забуваючи про готові яйця. Заправляємо все майонезом, знову перемішуємо і мастимо на хліб. Зелень можна додавати, як у помазку, так і нею прикрасити бутерброд зверху.
З червоною рибою, яєчною пастою і лимоном
- Риба червона солона — 100 г
- Багет
- Одне яйце
- Пів лимону
- Майонез — 1 ст. л
- Гірчиця готова — 1 ч. л
Відварюємо яйце, тремо на терці та змішуємо з іншими інгредієнтами. Рибу та багет нарізаємо. Спочатку багет, мастимо його помазкою, а зверху викладаємо рибу.
Закуска з сиру і шпинату
- Сир 18% — 300 г
- Шпинат
- Хліб чорний або багет
- Сіль — за смаком
- Перець чорний мелений — за смаком
Нарізаємо хліб чи багет. Мастимо збитим у блендері шпинатом із сиром та спеціями. Зверху прикрашаємо відвареною морквою, ікрою та маслинами.
За бажання можна викласти зелену помазку у формі ялинки, а прикрасами імітувати новорічні іграшки.
Закуски в тарталетках
З куркою і грибами
- Тарталетки —15-20 шт.
- Філе куряче — 500 г
- Печериці — 300 г
- Яйця (відварені) — 3 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Майонез — 3 ст. л
- Масло рослинне — 2 ст. л
- Сіль — за смаком
- Суміш мелених перців — за смаком
Курячу грудку помити, запекти, відварити або обсмажити на сковороді. Печериці дрібно нарізати, подрібнити цибулю. Викласти гриби та цибулю на сковороду, обсмажити до готовності.
В кінці посолити, поперчити та дати охолонути. Курку дрібно нарізати, так само вчинити з яйцями. У великій місткості змішати філе, яйця, гриби та цибулю, заправити майонезом і перемішати. Заповнити тарталетки начинкою, прикрасити листям петрушки й маслинами.
З крабовими паличками, кукурудзою та авокадо
- Тарталетки з пісочного тіста — 16 шт.
- Авокадо — 210 г
- Крабові палички — 6 шт. (100 г)
- Кукурудза консервована — 70 г
- Майонез — 20 г
- Петрушка свіжа — 3-4 гілочки
- Сіль— 2 щіпки
Всі інгредієнти порізати, заправити майонезом та закласти їх у тарталетки.
З сиром, яйцями, червоною рибою та ікрою
- Тарталетки пісочні (великі) — 6 шт
- Сир твердий — 100 г
- Риба червона малосольна — 80 г
- Ікра червона — 25 г
- Яйця — 2 шт.
- Майонез — 1 ст. л
- Сіль — за смаком
- Перець чорний мелений — за смаком
Відварені моркву і яйця, а також сир натерти на тертці. Червону рибу нарізати невеликими шматочками. Все змішати, додати спеції та майонез.
Оселедець під шубою
- Оселедець (філе) — 250 г
- Буряк відварний — 200 г
- Сир вершковий — 150 г
- Морква відварна — 100 г
- Цибуля ріпчаста червона — 50 г
- Хліб чорний — 9 шматків
- Сіль — за смаком
Морква, буряк і вершковий сир скласти в чашу блендера, посолити і подрібнити. Перекласти суміш в кондитерський мішок і прибрати в холодильник.
Приготувати тарталетки: хліб нарізати скибочками, зрізати скоринки, розігріти духовку до 200°С. Дно форми для кексів змастити маслом, викласти хліб, запікати 10 хвилин. Цибулю нарізати півкільцями або дрібними кубиками, філе оселедця також подрібнити. У готові тарталетки з хліба викласти цибулю і оселедець, зверху зробити «трояндочки» з бурякового мусу. За бажанням прикрасити вареними яйцями та зеленою цибулею.
Читайте також:
З 1 грудня на Вінниччині діятиме заборона на вилов річкових раків
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.