Експрес-меню: вісім закусок, які врятують святковий стіл

Експрес-меню: вісім закусок, які врятують святковий стіл
  • Ви уже напевно складаєте меню до нового року. Страви до святкового столу мають бути смачними та швидкими в приготуванні.
  • Розповідаємо про вісім закусок та бутербродів, які можна зробити за 20 хвилин.

Наведені рецепти допоможуть швидко накрити стіл та зберегти час для себе. Також вони вишукані, здувають ваших гостей та і вас порадують.

Прогляньте наступні варіанти, оберіть щось для себе та закупіть завчасно для страв продукти.

Бутерброди на святковий стіл

Відео дня

З крабовими паличками, вершковим сиром і ківі

  • Сир вершковий — 150 г
  • Крабові палички — 110 г
  • Ківі — 1-1,5 шт
  • Багет — 1 шт
  • Кріп свіжий — 10 г
  • Петрушка свіжа — 10 г
  • Часник — 1 зубчик

Подрібнити зелень, часник, палички та змішати з сиром. Нарізати багет та намастити готовою помазкою. 

Зверху прикрашаємо шматочками ківі. Форму обирайте самі.

З тунцем, яйцями і маринованими огірками

  • Тунець консервований — 1 банка
  • Огірки мариновані або солоні — 2 шт
  • Яйця — 2 шт.
  • Майонез — 1 ст. л
  • Хліб білий тостовий — 150 г (6 шматочків)
  • Цибуля зелена — 20 г
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком

Розпочати приготування варто з варки яєць. Поки вони варяться подрібнити усі інгредієнти, згодом їх усі змішати. Не забуваючи про готові яйця. Заправляємо все майонезом, знову перемішуємо і мастимо на хліб. Зелень можна додавати, як у помазку, так і нею прикрасити бутерброд зверху.

З червоною рибою, яєчною пастою і лимоном

  • Риба червона солона — 100 г
  • Багет
  • Одне яйце
  • Пів лимону
  • Майонез — 1 ст. л
  • Гірчиця готова — 1 ч. л

Відварюємо яйце, тремо на терці та змішуємо з іншими інгредієнтами. Рибу  та багет нарізаємо. Спочатку багет, мастимо його помазкою, а зверху викладаємо рибу.

Закуска з сиру і шпинату

  • Сир 18% — 300 г
  • Шпинат
  • Хліб чорний або багет
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком

Нарізаємо хліб чи багет. Мастимо збитим у блендері шпинатом із сиром та спеціями. Зверху прикрашаємо відвареною морквою, ікрою та маслинами.

За бажання можна викласти зелену помазку у формі ялинки, а прикрасами імітувати новорічні іграшки.

Закуски в тарталетках

З куркою і грибами

  • Тарталетки —15-20 шт.
  • Філе куряче — 500 г
  • Печериці — 300 г
  • Яйця (відварені) — 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Майонез — 3 ст. л
  • Масло рослинне — 2 ст. л
  • Сіль — за смаком
  • Суміш мелених перців — за смаком

Курячу грудку помити, запекти, відварити або обсмажити на сковороді. Печериці дрібно нарізати, подрібнити цибулю. Викласти гриби та цибулю на сковороду, обсмажити до готовності.

В кінці посолити, поперчити та дати охолонути. Курку дрібно нарізати, так само вчинити з яйцями. У великій місткості змішати філе, яйця, гриби та цибулю, заправити майонезом і перемішати. Заповнити тарталетки начинкою, прикрасити листям петрушки й маслинами.

З крабовими паличками, кукурудзою та авокадо

  • Тарталетки з пісочного тіста — 16 шт.
  • Авокадо — 210 г
  • Крабові палички — 6 шт. (100 г)
  • Кукурудза консервована — 70 г
  • Майонез — 20 г
  • Петрушка свіжа — 3-4 гілочки
  • Сіль— 2 щіпки

Всі інгредієнти порізати, заправити майонезом та закласти їх у тарталетки.

З сиром, яйцями, червоною рибою та ікрою

  • Тарталетки пісочні (великі) — 6 шт
  • Сир твердий — 100 г
  • Риба червона малосольна — 80 г
  • Ікра червона — 25 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Майонез — 1 ст. л
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком

Відварені моркву і яйця, а також сир натерти на тертці.  Червону рибу нарізати невеликими шматочками. Все змішати, додати спеції та майонез.

Оселедець під шубою 

  • Оселедець (філе) — 250 г
  • Буряк відварний — 200 г
  • Сир вершковий — 150 г
  • Морква відварна — 100 г
  • Цибуля ріпчаста червона — 50 г
  • Хліб чорний — 9 шматків
  • Сіль — за смаком

Морква, буряк і вершковий сир скласти в чашу блендера, посолити і подрібнити. Перекласти суміш в кондитерський мішок і прибрати в холодильник.

Приготувати тарталетки: хліб нарізати скибочками, зрізати скоринки, розігріти духовку до 200°С. Дно форми для кексів змастити маслом, викласти хліб, запікати 10 хвилин. Цибулю нарізати півкільцями або дрібними кубиками, філе оселедця також подрібнити. У готові тарталетки з хліба викласти цибулю і оселедець, зверху зробити «трояндочки» з бурякового мусу. За бажанням прикрасити вареними яйцями та зеленою цибулею.

 

Читайте також:

З 1 грудня на Вінниччині діятиме заборона на вилов річкових раків

До 1 січня військовим дозволили повернутися із СЗЧ без кримінальних наслідків. Президент підписав закон

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up