Два вбивства за 10 днів в одному районі Вінниці. Не стало двох молодих чоловіків

Два вбивства за 10 днів в одному районі Вінниці.  Не стало двох молодих чоловіків
  • У під’їзді будинку на Острозькій 15 травня знайшли 33-річного Михайла Ярового з черепно-мозковою травмою. Він помер в реанімації.
  • Вночі 25 травня на перехресті вулиць Шмідта і Брацлавська підрізали 28-річного нацгвардійця Андрія Карася. Від ножових поранень і втрати крові помер в реанімації.
  • І це ще не всі убивства у місті. Читачі просять звернутися до влади: чим викликано те, що криміналітет підняв голову?

— Після похорону Міші сусіди говорили про вбивство такого само молодого хлопця, — повідомила в розмові з журналістом мама вбитого Михайла Ярового Ольга Михайлівна. — Кажуть, був високий, зростом під два метри.

Чула ще одну інформацію. Нібито діє група бандитів. Під приводом пропозиції надати роботу викликають людей на співбесіду. Потім грабують або вбивають. Принаймні так було з її сином. Він пішов на співбесіду влаштовуватися на роботу.

Люди до влади: «Вінничани важливі»

Про обидва вбивства 20minut.ua повідомили читачі. Вони просять звернутися до влади з конкретними питаннями: «Що коїться у місті?», «Чим викликано те, що кримінал підняв голови?».

Відео дня

Одна з пропозицій — заслухати поліцейських і надати інформацію містянам, аби вони не користувалися чутками, що поширюються після вбивств. Створювати вигляд, що не відбувається нічого особливого, — неправильно. 

Влада проголосила девіз «Вінничани важливі». Хоча він стосується іншої ситуації — протидії коронавірусу, але злочинність не менш страшне явище.

Пішов влаштовуватися на роботу

У четвер, 14 травня, Михайло Яровий пішов на співбесіду з працевлаштування. Приблизно о 13-й йому зателефонували. Хлопець став збиратися. Мамі сказав, що йде до «Урожаю». Ненадовго. Через годину-півтори повернеться. Пояснив, що йдеться про можливу роботу. Треба поговорити з тими, хто її пропонує.

Михайло закінчив технічний коледж, три роки навчався у технічному університеті. Працював на одній з продуктових баз. Відповідав за доставку товарів у райони області.

— Син хотів іншу роботу, — каже його мама. — Я знала про це. Попросила не затримуватися. Бо ж епідемія, чого довго ходити між людьми.

Накрапав дощ, і вона подала Михайлові парасолю.

— Мамо, ти ж знаєш, що мені не подобається ходити з парасолькою, — відповів він.

— Він у двері, а мене, ніби магнітом поманило за ним, — схлипує жінка. — Відчула щось недобре. Так і пішла за ним аж на вулицю. Наша квартира на першому поверсі. Будинок біля зупинки «Академіка Ющенка». Подивилася вслід і повернулася з парасолькою у руках. Казав, йде на годину, а пішов назавжди.

Брат подарував новий телефон

Перед тим старший брат Михайла подарував йому новий телефон. Старий вкрали. Приблизно через дві години мама подзвонила синові.

— Мамо, ми ще розмовляємо, — почула у відповідь.

Жінка каже, що було чути чоловічі голоси. У синових словах не вловила ніякої тривоги, не відчувалося, що він випив спиртного. Уточнює, що Михайло взагалі був байдужий до випивки. Мін пригубити хіба що у дні свят чи з іншої нагоди, а так…

Спливав час, день хилився до вечора, а син не повертався додому. Матір не це хвилювало. Вона не могла зрозуміти, чим викликана її незрозуміла тривога. Жінка працює в реанімації однієї з лікарень Вінниці. Щодня стикається з різними людьми, різними обставинами. А тут не знаходила пояснення своєму душевному стану.

— Я ще раз зателефонувала Михайлові, — говорить вона. — Як і під час попереднього дзвінка, він відповів одразу. Знову повторив ті само слова: «Мамо, ми ще розмовляємо». І знову на фоні його голосу було чути інші голоси. Чоловічі голоси.

Приблизно об 11-й мати набрала номер старшого сина. Розповіла йому про ситуацію. Попросила, щоб той подзвонив. Стала чекати.

— Старшому брату Михайло відповів тими само словами, що й мені, мовляв, ми тут розмовляємо про мою роботу, — каже жінка. — Той запитав його, то ти вже завтра виходиш на нове місце. У відповідь почув, що ні, ще буде думати.

Абонент поза зоною досяжності

Наступного дня о 9-й ранку мама знову зателефонувала синові. «Абонент поза зоною досяжності» — почула у відповідь. Через деякий час набирала ще і ще… Відповідь чула ту само.

Старший син сказав, що в Михайла, мабуть, розрядилася батарея. Він же не взяв з собою зарядний пристрій. Заспокоїв маму. Прийде він додому. Він же не дитина — йому вже 33 роки.

Не прийшов він ні в п’ятницю, ні в суботу.

А в неділю 17 травня у її двері подзвонила поліція.

— Михайло Яровий ваш син? — запитали. — Він помер.

У матері в очах потемніло. Жінка мало не знепритомніла. Вона слухала голоси поліцейських і все міцніше чіплялася за одвірок, аби не впасти.

Його знайшли у під’їзді на Острозького

У другому під’їзді між четвертим і п'ятим поверхом одного з будинків по вулиці Острозького, поруч з педагогічним університетом, хтось з сусідів побачив на сходах молодого чоловіка. Він лежав непорушно. На голові було видно кров. На ногах не було взуття, а на тілі — верхнього одягу.

Мати говорила, що Михайло виходив з дому у гарних кросівках, одягнув нову куртку. Телефону, подарованого братом, при ньому не було.

Одразу викликали швидку допомогу. Поки медики приїхали, хлопець з останніх сил назвав адресу проживання. Його доставили в лікарню на Київській. В реанімації оперували.

Жінка не розуміє, чому одразу про це її не повідомили. Адже знали адресу. Поліцейські прийшли тільки тоді, коли хлопець помер в реанімації.

Сорок днів перед тим померла дружина

Похорони Михайла Ярового припали на сороковий день смерті його цивільної дружини. Він проживав з жінкою на ім’я Альона. Вона померла раптово. Сталося це у присутності Михайла і її мами.

На час карантину Михайло переїхав з Альоною до її мами у Сосонку.

Одного разу після вечері Альона сказала, що недобре себе почуває. Пішла прилягти. Зрозуміло, її мама і Михайло підійшли до неї. Невдовзі жінка якось дивно зітхнула кілька разів і її очі закрилися, а серце зупинилося.

Так про це розповідав мамі Михайло.

— Така раптова несподівана смерть дуже налякала сина, — говорить мама. — Він взагалі боявся медичних процедур. Коли брали кров з вени, міг втратити свідомість. Дуже вразливий був у мене син. Нема вже його.

Михайло навчався у школі №16. Один з його однокласників розповів про нього, як про дуже спокійну людину.

— Яким був Міша, та він мухи не образить, — говорить колишній однокласник. — Підозрювати, що він міг влізти у якусь бійку чи розбори — це марна справа. Це не його. Дуже шкода, що так сталося. Хороший був хлопець.

Висловлюємо щирі співчуття матері, братові, рідним, друзям Михайла Ярового. Вони зберігатимуть про нього світлу пам'ять.

Гвардієць помер від втрати крові  

У ніч на 25 травня вбили старшого солдата в/ч 3008 Нацгвардії України старшого солдата Андрія Карася. 28-річний військовий чотири роки служив у частині. Неодноразово їздив у зону АТО/ООС на виконання бойових завдань.

Був єдиним сином у матері. У нього залишилася 11-місячна донечка.

Зі смутком у голосі переповіла новину журналісту 20minut.ua прес-офіцер частини Анна Лазуренко.

Напередодні у свій вихідний він допомагав комусь з товаришів ремонтувати машину. Об 11-й вечора його підвезли додому.

Загиблий родом з Бару. Квартиру винаймав недалеко від частини по вулиці Шмідта. Саме там його знайшли патрульні під час об’їзду міста. Він був непритомний. Лежав у крові.

За словами співрозмовниці, при ньому був мобільний телефон, невелика сума грошей, посвідчення. Саме за цим документом патрульні встановили особу.

— Поліцейські одразу викликали швидку, повідомили черговому у частину, уточнили, чи дійсно такий чоловік служить у нас, — продовжує співрозмовниця. — У лікарні його ще встигли прооперувати. Але він втратив багато крові. Відомо, що на тілі були чисельні ножові поранення в черевну порожнину.

Спиртного в крові не виявили

Загиблий військовий був єдиним сином у мами. Його батько передчасно пішов з життя.

Припускають, що він міг вийти з дому за цигарками або щось купити. Бо був одягнений у домашній одяг. О якій годин це сталося, невідомо. Додому його підвезли об 11-й вечора. Поліцейські виявили о другій ночі. Саме в цьому проміжку часу його підрізали ножем.

Поліція і військові шукають очевидців

У прес-службі обласної поліції уточнили місце виявлення пораненого чоловіка — перехрестя вулиці Шмідта і Брацлавська.

Наразі поліція встановлює обставини злочину та осіб, причетних нього. Поліцейські встановлюють та допитують осіб, з якими спілкувався загиблий. Слідство розпочало кримінальне провадження за частиною другою статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого). За такий злочин передбачено до 10-ти років позбавлення волі. 

Поліцейські і військові звертаються до можливих очевидців трагічної події з проханням повідомити про це у поліцію.

Командування частини 3008 висловлює щирі співчуття з приводу смерті військовослужбовця, старшого солдата, який служив на посаді водія, матері, дружині, рідним, побратимам. Поділяють з ними велике горе. Вірять, що поліція встановить винних і вони понесуть суворе покарання.

З 23 убивств розкрито 21

Анна Олійник, керівник відділу комунікації обласної поліції:

—У Вінниці з початку року поліцейські  розкрили чотири вбивства з шести. Загалом в області за цей період вчинено 23 убивства, з них 21 розкрито. Торік за цей час було 31 вбивство.

Спочатку про вбивства у Вінниці. Встановлено, хто позбавив життя 33-річного чоловіка з Липовецького району. Його тіло виявили з ознаками насильницької смерті у покинутому приміщенні по вулиці Нечуя-Левицького. Затримано 43-річного раніше засудженого вінничанина.

Розкрито замах на вбивство 29-річного вінничанина. Йому завдано проникаюче ножове поранення. Затримано 32-річного чоловіка, мешканця Вінниці, який уже відбував покарання.

У лютому поліцейські розкрили ще два вбивства. 17 лютого приблизно о першій ночі до поліції надійшло повідомлення від жінки  з вулиці Стельмаха. У квартирі свого знайомого вона виявила його мертвим. Протягом кількох годин оперативники карного розшуку обласної поліції спільно з колегами Вишенського відділення затримали у Тульчинському районі підозрюваного. Ним виявився 25-річний сусід вбитого. Він уже відбував покарання за грабіж. Рік перед тим звільнився з місць позбавлення волі.

22 лютого було оперативно затримано підозрюваного у вбивстві 19-річного жителя Мурованокуриловецького району. Хлопцеві завдали ножових поранень, а потім викинули з вікна квартири на 7-му поверсі у будинку по вулиці Литвиненка.

З початку нинішнього року в області вчинено 23 убивства, у 2019-му за такий самий період було 31.

Нині розкрито 21 вбивство.

З п’яти тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками розкрито чотири.

Нерозкритими залишаються убивство у мікрорайоні Академічний та напад на двох сестер поважного віку, цей злочин кваліфікують як замах на вбивство.

Нині правоохоронці працюють над розкриттям ще двох злочинів — умисного нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті 28-річного військовослужбовця в/ч 3008 та обставин загибелі 33-річного вінничанина, якого знайшли у під’їзді будинку на вулиці Острозького.

Відкрито кримінальне провадження за ст..115 КК України («Умисне вбивство»), в рамках якого слідство встановлює, що стало причиною смерті чоловіка — чиїсь умисні дії, чи нещасний випадок. Ці два випадки жодним чином не пов’язані між собою. Найближчим часом обов’язково поінформуємо про хід розслідування цих злочинів.


Читайте також:

Пропадають майже щодня: як у Вінниці шукають зниклих дітей

Відео моменту ДТП на Київському мосту зняли камери з двох ракурсів 
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (42)
  • Лариса Кравченко

    ось цим і повинні займатися наші правоохоронні органи,це їх обов.язок і робота, а не ловити тих, хто продає  укроп чи цибулю і т.п.
  • Валера Зеленый

    Поліція робить свою роботу з 23 вбивств за виключенням двох останніх всі розкритті. На рахунок профілактики можливо є сенс поліцейським не тільки їздити по центральним вулицям а й пішки походити по дворам. Сім'ям загиблих мої співчуття.
  • Николай Панчук

    Нашим ментам бандитов ловить страшно, вдруг побьют или поцарапают.
  • Наталия Неизвестная

    Очень жаль ребят ..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up