«Досить ділити наші гроші!» Чому під мерією протестують молодики в масках

«Досить ділити наші гроші!» Чому під мерією протестують молодики в масках
  • Майже від самого ранку під стінами Вінницької міськради зібралося близько сотні мітингувальників. Переважна більшість — молоді люди, на вигляд до 20 років. Вони прийшли з плакатами, димовими шашками та намагалися палити шини. 

  • Причиною мітингу стало привласнення коштів вінничан, які є вкладниками кількох житлових комплексів. 

  • Паралельно у міській раді проходила зустріч народного депутата, мера та постраждалих від дій забудовника інвесторів.

Приблизно з 11.30 до редакції почали надходити повідомлення про мітинг, що проходить під міською радою. Коли на місце прибув журналіст, на плитці вже були розкидані фальшиві долари, використані димові шашки та кілька автомобільних шин. 

За кількадесят метрів від входу до міськвиконкому у кілька рядів вишукувалися протестувальники. Їх було близько сотні. Більшість з них — це хлопці, приблизно, 16-20-річного віку. Також серед них були дівчата. Деякі прикривали обличчя медичними масками, балаклавами або копюшонами. 

Кілька десятків людей тримали плакати з різноманітними написами: «Досить ховатись від людей», «Моргунов схаменись», «Вінниця не місто для корупції», «Скільки ще потрібно Олександру Дану?» (депутат Вінницької міської ради), «Вишенське озеро — людям, а не депутатам!» тощо.

Організаторів серед присутніх не було помітно. Чоловік з гучномовцем, єдиний, хто візуально міг здатися ініціатором дійства, від організації відхрестився:

— Я не знаю, хто ці молоді люді і які їхні вимоги, але можу сказати за себе. Я серед тих, хто прийшов добиватися своїх квартир, які вже не один рік простоюють недобудованими, — розповідає чоловік з гучномовцем, який назвався Миколою. — Я переселенець з Донецька, залишав передоплату за квартиру, але грошей назад мені ніхто не повернув. Підтримую людей, які також потрапили в ганебну ситуацію. 

Журналіст підходив до кількох молодих хлопців, щоб спитати, хто вони, де навчаються і чим саме незадоволені, але жоден з них не надав чіткої відповіді на питання: «А ви хто?» «Скинеш фото?» «Скільки береш за фотографії?» — вигукували молодики.

— Ми проти корупції, — кричав журналісту хлопець у балаклаві. — У нас вільний рух. Ми хочемо позбавити Україну і місто Вінницю корупції… Ми проти корупції... Ось читайте, що написано на нашому плакаті… Досить ділити наші гроші!

— Ви записали те, що вам було потрібно? — запитував інший молодик. — Дивіться на плакат, там все написано. 

Майже безупинно протест супроводжувався вигуками: «Ганьба!», звуками футбольних дудок та скаргами на те, що мер Моргунов до них не виходить. 

На місці було кілька екіпажів патрульної поліції, які слідкували за правопорядком. В присутності журналіста, один раз, коли молодики хотіли підпалити шини, «копи» втрутилися і не дозволили їм цього зробити. 



Паралельно з вуличним пікетом у міській раді проходила зустріч народного депутата від «Слуги Народу» Максима Пашковського, міського голови Сергія Моргунова та вінничан, які постраждали від дій забудовників, зокрема, «Європейського кварталу». Детальніше про це ми писали у матеріалі: «Вкладники «Європейського кварталу» залишилися ні з чим».

На сьогоднішній день до поліції подано близько 150 заяв від вкладників, які раніше купували квартири у цих забудовників, але до цих пір не отримали своє житло. Відкрито кримінальне провадження за статтями 190 (шахрайство) та частиною п'ятою статті 191 (розкрадання чужого майна).

Перед зустріччю, що її ініціював нардеп, журналіст «33 каналу» Роман Ковальський запитав Пашковського, хто ті люди, які мітингують на вулиці, адже на вкладників вони не схожі. Пашковський відповів, що вони запрошували вінничан з усіх житлових кварталів, що в них наразі є проблеми, а чиї вони представляють інтереси — краще спитати у самих протестувальників.

Читайте також:

Шумно потренувалися. Бунт у тюрмі виявився антитерористичним навчанням силовиків

Боротьба за дорогу. Маневри двох водіїв на Соборній ледь не стали причиною ДТП 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • З.А.Глядач

    "Більшість з них — це хлопці, приблизно, 16-20-річного віку"

    Якраз такі,що "вкладали кошти" у будівництво.
  • Alexey Shytov

    Зеленое чмо пытается влезть в городской совет. Представляю что дальше будут творить эти  "протестувальники"
  • Дмитро

    За цими малолєтками стирчать вуха Вікторії Галицької.
  • Юрий Бондарук

    А воєнком куди дивиться? От де повєстки роздавати!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up