Дорослі забирають речі в дітей на вулицях Вінниці. «Хочеш повернути, йди зі мною»

Дорослі забирають речі в дітей на вулицях Вінниці. «Хочеш повернути, йди зі мною»
  • Заяву на чоловіка, який зняв з його сина шапку і манив йти за ним, написав Віталій Павловський.
  • Про схожу історію, що трапилася з іншим хлопчиком, він почув від знайомої: якийсь чоловік забрав у школяра рюкзак і теж казав «якщо хочеш забрати, іди за мною».
  • Як відреагують правоохоронці на чіпляння до дітей? Знов полюватимуть на педофіла?

Про випадок, що стався вчора, 18 лютого, з його 8-річним сином, написав пост в Фейсбуку голова громадської організації «Ревізія влади» Віталій Павловський. Він розповів, що до хлопчика о шостій вечора в людному місці вчепився незнайомець приблизно 45-ти років. Це було на розвороті 10-го тролейбуса біля «Грошу». До малого підійшли два чоловіки, один з них зняв з дитини шапку, відійшов на кілька метрів і сказав: «Якщо хочеш повернути шапку, то пішли зі мною».     

«Сьогодні мого сина намагалися «заманити», знявши з нього шапку і обіцяючи повернути, якщо він піде за незнайомцем!», — написав в пості з поміткою «у нестямі від злості» Віталій Павловський.

За його словами, із допомогою охорони «Грошу» та нацгвардійців, які першими прибули на виклик, намагалися спіймати кривдника дитини, але безуспішно. Одного чоловіка затримали, як підозрюваного, та згодом виявилося, що це не він зірвав шапку і кликав за собою. Затриманий підходив до хлопчика вже після випадку, щоб сказати, що не варто стояти на проїжджій частині.

Відео дня

Цей чоловік, як потім сказали батькові поліцейські, числиться у розшуку за якісь давнішні правопорушення, тож його вже не відпустили з райвідділу. А того 45-річного дядька, який зняв шапку і під таким приводом манив за собою, ще мають розшукати.

— Це сталося, коли малий вийшов з тролейбуса, — розказує Віталій Павловський. — Він мені дзвонив по телефону на руці, а я його скинув, бо вже під’їжджав до нього. Потім він мене ще раз набрав. Каже: «Папа, в мене тільки-що шапку вкрали якісь дяді». Я кинув машину, підбіг до Нікіти. Він показав, куди побігли ті чоловіки. Один був нібито в жовтій куртці, а другий в бушлаті і з невеликою бородою...

Батько кинувся в той бік, але не знайшов втікачів. Коли повертався назад, то знайшов на землі кинуту шапку.

— Син мені розказав, що чоловік в бушлаті зірвав з нього шапку, відійшов на два метри, розвернувся та сказав: «Хочеш шапку повернути, то пішли зі мною», — говорить Віталій Павловський. — Малий оторопів від такого. Каже, язика проковтнув і став, як вкопаний. Тоді якісь люди, які були там, почали обурюватися. «Що це таке?!», «Що ти робиш?!». І той кинув шапку й подівся.

В поясненні, даному поліцейським, хлопчик докладно описав незнайомців, які підійшли до нього, щойно вийшов з тролейбуса. А батько написав заяву про чіпляння до його дитини.

— Я до останнього моменту надіявся, що це дурний жарт, але якщо під приводом вкраденої речі кликав із собою, то це ненормальна ситуація, — каже Віталій Павловський. — Це неадекватна поведінка дорослого по відношенню до дитини. Нездорова ситуація.  

Про схожий випадок з іншим хлопчиком батькові 8-річного третьокласника розповіла його знайома волонтерка.

— Поки ми дізнавалися, чи можна побачити відео в «Гроші», Олена розказала, як її чоловік на Тяжилові чекав тролейбус і спостерігав, що якийсь чоловік забалакував хлопчика зі шкільним рюкзаком на зупинці. «Пішли, я допоможу тобі рюкзак пронести, а потім віддам тобі його. Якщо хочеш забрати рюкзак, то пішли зі мною», — переказує історію Віталій Павловський. — Чоловік Олени спитав у дитини, чи він знає того дядька. Він: «Ні, я його вперше бачу, він в мене рюкзак забрав». Далі було вже звертання до дорослого: «Ти що офігів!!!». Той чоловік кидає рюкзак і тікає.

Віталій Павловський каже, що написав пост про випадок зі своїм сином, щоб попередити інших батьків.  

— Я написав, щоб люди були уважніші і обережніші, — говорить голова «Ревізії влади».   

 

Як правоохоронці кваліфікують випадок і чи будуть шукати дивної поведінки чоловіків? В секторі зв’язків з громадськістю обласного лавку Нацполіції 20minut.ua сказали, що розслідують провадження, відкрите за статтею «хуліганство». Чи є відео з учасниками злочину проти дитини, не розголошують.   

Приблизно рік тому, нагадаємо, у Вінниці розшукували ще одного бородатого чоловіка. Тоді також на Лівобережжі батьки заявляли про злочини проти дітей шкільного віку — розбещення дівчаток. За кілька місяців із допомогою спостережливих містян правоохоронці спіймали вінничанина, який чіплявся до неповнолітніх в громадських місцях. Експертиза показала, що чоловік мав психічні розлади, тому замість ув’язнення йому присудили курс лікування.

Як розповісти дитині про небезпечних дорослих та яких правил варто навчити в першу чергу, читайте в коментарі психолога у статті «Одні панікують, інші заспокоюють. Як правильно розказати дитині про маніяка».


Читайте також:

Щоб їх спіймати, не вистачає одного дзвінка. ТОП-10 з кримінального розшуку

Перебігти дорогу перед машинами. Вінничани поширюють інформацію про нову суїцидальну гру

Лейтенантку, яка публічно звинуватила командира в сексуальних домаганнях, оштрафували

Куди жалітися на поліцейського чи прокурора? Зібрали всі адреси та телефони для скарг

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ирина Ковальчуе

    Пояснити дiтям,  як треба поводитися у такiй  ситуацii,  ппросто  негайно!
  • Tatiana Tatiana

    Хто знае, до конкретно хот1ли чолов1ки? Але це, напевно, мав бути тяжкий злочин, або педоф1ли, або вбити дитину на органи! От шакали!  Треба на нелюдей, смертну кару!
  • Любовь Мазур

    Батьки говоріть з дітками , а то виродків побільшало .
  • З.А.Глядач

    Чергове "полювання на відьом"?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят 19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам 18:07 Дванадцять класів та три роки профільної освіти: як зміниться навчання у вінницьких школах 17:46 Додому «на щиті» повертається Андрій Коценко, який понад рік вважався безвісти зниклим 17:44 Моделі морських дронів і корвету «Вінниця». Фінішував чемпіонат з судномодельного спорту photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up