До Вінниці привезли черговий швейцарський трамвай

До Вінниці привезли черговий швейцарський трамвай
  • Уже 27-й вагон моделі Tram 2000 прибув до нашого міста зі швейцарського Цюриха. 
  • Трамвай не новий, але був капітально відремонтований. Незабаром розпочнеться його адаптація до українського дорожнього законодавства та стандартів Вінниці.
  • Зазначимо, що у місті по коліях уже курсують 16 трамваїв цієї модифікації.

Трамвай розвантажили на території депо 27 листопада, повідомили на сайті Вінницької міськради.

Невдовзі фахівці «Вінницької транспортної компанії» обладнають його валідаторами для оплати проїзду; а також передніми, задніми поворотами, стоп-сигналами, дзеркалами заднього виду, інформаційною системою.

По завершенню адаптації та сертифікації, трамвай випустять на маршрути.

Відео дня

У 2023-му Вінниця отримала чергову партію вживаних трамваїв з Цюриха — це 16 вагонів «Tram 2000», які уже їздять на маршрутах.

У цих трамваях м'які сидіння, що відчутно покращує комфорт під час поїздки. Якщо в усіх інших вінницьких трамваях внутрішня обшивка салону має непримітний колір, то в цьому випадку вона тепліша, персикового кольору.

В нових трамваях візуально більші вікна. Відкриваються вони також дещо інакше, аніж в попередніх версіях. А ось що не змінилося, так це улюблене місце для сидіння вінничан — бортик в кінці вагона — в Tram-2000 він також є. Довжину ці вагони мають 21,4 метра, 2,2 метра ширину, 50 сидячих і 54 стоячих місця.

Трамваї мають хорошу систему вентиляції, сучаснішу систему керування, і є ощадними у споживанні електрики (мають два двигуни, а не чотири, як у попередніх моделей). Також завдяки м'якій підвісці «трами» мають більш плавний хід.

Швейцарія має намір передати загалом 35 трамваїв Tram-2000 вже до кінця 2023 року. 

Співпраця Вінниці зі Швейцарською Конфедерацією триває ще з 2006 року. У рамках першого етапу проєкту «Цюрихські трамваї» (2006-2011 роки) наше місто отримало 116 трамвайних вагонів.

Шукають водіїв та водійок

На сайті Вінницької міськради нагадують, що «Вінницька транспортна компанія» запрошує до себе на роботу майбутніх водіїв та водійок громадського транспорту. 

На підприємстві гарантують офіційне працевлаштування, своєчасну виплату заробітної платні та усі види соціальних відпусток. Також там додають, що готові прийняти у свій колектив як професійних водіїв, так і тих, хто бажає з нуля навчитись кермувати громадським транспортом.

За більш детальною інформацією можна звернутись у відділ кадрів КП «Вінницька транспортна компанія», який знаходиться за адресою Хмельницьке шосе, 29. Особисті зустрічі з громадянами проводять з 8.00 до 13.00 та з 14.00 до 17.00. Також для консультації можна звернутись за номером (0432)67-10-22.

 

Читайте також:

Від «німців» до «швейцарців». Як вінницький трамвай прожив свої 110 років

Подробиці смертельної автотрощі у Жмеринському районі: четверо людей загинуло, двоє у лікарні

Новий потяг через Вінницю та зміни в розкладі популярних маршрутів — «Укрзалізниця

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Борис Кост

    Особисто дякую усім, хто вирішив питання з швейцарськими трамваями.
    Це - родзинка нашого міста.

keyboard_arrow_up