До 500 гривень щомісяця будуть платити вінничанам з міського бюджету. Які є нюанси

До 500 гривень щомісяця будуть платити вінничанам з міського бюджету. Які є нюанси
Виплати будуть отримувати люди, що мають прописку у Вінниці чи Десні / Фото з архіву «20хв»
  • Пенсіонери, які отримують менше ніж 2000 гривень, люди з інвалідністю, непрацюючі вінничани, яким призначена державна допомога — всі вони мають право на щомісячну допомогу з бюджету Вінниці.
  • Уже 9 тисяч людей оформили цю допомогу і протягом цього місяця отримають перші виплати. Програма діятиме до кінця 2020 року.
  • До того ж оформити муніципальну доплату тепер можна і без відвідування «Прозорого офісу» — копії документів можна надіслати поштою. 

Від сьогодні почнуть виплачувати муніципальну доплату в рамках антикризової програми «Вінничани важливі».

До 300 гривень щомісяця зможуть отримати пенсіонери, які мають менше ніж 2000 грн пенсії; люди з інвалідністю та ті, хто доглядають за важкохворою дитиною. По 500 гривень нарахують людям, які виховують неповнолітніх дітей з інвалідністю підгрупи «А».

Відео дня

У мерії порахували, що право на таку допомогу мають близько 14 тисяч вінничан, а станом на кінець червня її оформили дев’ять тисяч людей.

Заяву надсилайте поштою

Однак є й нюанси. Муніципальну доплату, яку виплачують з бюджету міста, даватимуть тільки людям з пропискою у Вінниці чи Десні (Вінницька міська ОТГ). При цьому призначена виплата впливатиме й на розмір субсидії, оскільки муніципальну доплату зараховують до сукупного доходу.

А ще потрібно подати до «Прозорого офісу» заяву на призначення виплати та копії документів. Хоча тепер це можна зробити без відвідування «Прозорого офісу» — на минулій сесії міськради внесли зміни в механізм призначення виплат, за яким пакет документів можна надіслати поштою.

— Ті вінничани, які обслуговуються в управлінні соцзахисту «Лівобережне», можуть надсилати на адресу: 21001, вулиця Замостянська, 7. А ті, хто Правобережним управлінням — на адресу: 21021, проспект Космонавтів,30, — зазначила перший заступник директора департаменту соцполітики міської ради Наталія Паламарчук.

Втім, вінничани нарікають, що попри таке рішення їм все одно доводиться ходити на прийом в «Прозорі офіси».

«Чи відомо цим депутатам, що для того щоб отримати «довідку про розмір пенсійної виплати» пенсіонер(!) повинен приїхати до Прозорого офісу, вистояти чергу до Пенсійного фонду (на 1-му поверсі), отримати цю довідку, піднятись на другий поверх, вистояти чергу, щоб віддати цю довідку. А скажіть, будь ласка, Вінницьке управління соцзахисту та Вінницький Пенсійний фонд не вміють користуватися комп'ютерами, чи в них і далі все на папері, як в минулому столітті? Чи може вони посварились і тепер «не дружать» і не розмовляють між собою?», — пише користувач Віктор Олексин.

Перелік документів

Для отримання щомісячної муніципальної доплати отримувачам до Управлінь соціального захисту населення потрібно подати заяву на ім'я міського голови встановленої форми (подається у 2020 році одноразово) Заява.docxЗаява.docx. І також копії наступних документів:

Оригінали зазначених документів надаються у разі особистого звернення. Вінничани, які подадуть заяву на призначення допомоги в липні, в серпні отримають виплати одразу за два місяці: за липень і серпень.

Така програма виплат, нагадаємо, діятиме до кінця 2020 року.

 

Читайте також:

До 500 гривень щомісяця. Через карантин місто буде платити вінничанам

З 1 липня збільшаться пенсії, соцвиплати та тарифи

«Дожити до зарплати», або як і навіщо вести особистий бюджет

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Петро Штахета

    Вибори скоро, починають чухатись. В 2012 році моя бабуся отримувала в перерахунку 400$, а зараз 100$. Зробіть індексацію відповідно до інфляції, людина пропрацювала 40 років на виробництві. свої 500 рублів всуньте Селгію в дупу..
  • Ирина Гончарук

    Капец а мамочкам значить не нужно помощь
  • Снежана Александровна

    Дуже багато
  • Igor Brinzak

    Підари.... То за гречку купують, тепер 300 грн..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? Від читача 21:16 Журналіст знайшов причину, чому справа Шабуніна про ухиляння від армії не розслідується 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким play_circle_filled photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up