«Для участі доведіть авторство». Володимир Козюк оголосив старт пленеру «Кращий художник — 2021».

«Для участі доведіть авторство». Володимир Козюк оголосив старт пленеру «Кращий художник — 2021».
  • Під час закриття виставки минулорічного проекту, народний художник України Володимир Козюк оголосив старт ювілейного Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник/The Best artist — 2021».
  • Якими будуть умови участі в цьогорічному літньому конкурсі — організатори розповіли на заході.

За п'ять років існування мистецький проект «Кращий художник/The Best artist», що народився у Вінниці, набув розголосу в усіх куточках світу. Родзинка в тому, що участь у ньому беруть митці з усіх усюд, а на картинах зображують красу нашого Поділля, тим самим прославляючи культуру і традиції нашого регіону. В рамках закриття виставки минулорічного проекту, було оголошено старт ювілейного Міжнародного мистецького пленеру. 

 Адміністратори вже почали приймати заявки на ювілейний літній пленер «Кращий художник — 2021». Організатор і ідейний натхненник проекту Народний художник україни Володимир Козюк розповідає, що для того, аби взяти участь у ювілейному Міжнародному мистецькому пленері, всім бажаючим художникам потрібно на пошту конкурсу прислати не лише заявку, як було раніше. Крім резюме, організатори пленеру чекають від учасників фото від п'яти до десяти власних робіт, а також картину, написану з натури, з обовязковим підтвердженням авторства.

Відео дня

 — Цьогоріч ми ввели таке правило, що митці мають показати свою роботу в процесі. Бо дуже багато охочих попасти в проект, видають чужі роботи за свої, а потім бачимо, що художник не такий вправний,— говорить Володимир Козюк.— Якщо ми будемо сумніватися, ми попросимо художника намалювати будь яку роботу, і відзняти процес, бо інколи не впевнені, чи авторство належить саме цьому митцю. Такі вимоги, бо конкурс престижний. Минулого року із 780 заявок відібрали тридцять.

 Відповідно до умов конкурсу, для участі в пленері професійні художники (віком від 16 років) з 15 січня до 4 березня 2021 року мають подати заявку на електронну адресу [email protected].

Після того, як конкурсанти отримають підтвердження своєї участі у проекті, розпочнеться другий тур. Він проходитиме з 5 березня по 20 березня 2021 року. На основі надісланих заявок журі обиратиме 20-30 художників, які братимуть участь у пленері. Журі залишає за собою право збільшити кількість учасників пленеру, враховуючи фактичну кількість заявок та рівень майстерності поданих робіт.

На сьогодні представники мистецької еліти таких країн як: США, Китай, Польща, В’єтнам, Індія, ОАЕ, Грузія, Молдова, Франція, Вірменія,Таджикистан та інших вже зголосилися на участь у проекті.

Нагадаємо, що на минулорічний пленер із 16 заявлених країн через епідемію і карантин у Вінницю прибули лише представники Китаю, Азербайджану і США. Решту брали участь у конкурсі онлайн. Всі інші малювали Вінниччину на пленерах проекту.

— Малювати копії картин одне, або в майстерні, коли є вільний час. Зовсім інше, коли художник малює на пленері. Це складно, подекуди неможливо, — додає організатор проекту. —  Більшість вставали о пятій ранку, і за чотири години створювали повноцінну роботу. Деякі митці за пленер писали по десять робіт, форматом 60 на 80, то щось неймовірне. Але для цього потрібно бути професійно підкованим, щоб проявити себе.

В кінці березня журі, до складу якого входять провідні українські та світові художники, мистецтвознавці, представники організаторів та партнерів пленеру оберуть нових конкурсантів проекту «Кращий художник/The Best artist — 2021», який відбудеться в серпні на Вінниччині. Цьогоріч прийматиме конкурс не місто, а область. 

— Вінниця не проявляє таку ініціативу,— каже Володимир Козюк,— Також за 18 років місто не проявило ініціативу надати приміщення для музею ікон, колекцію для якого я хотів передати.

Попередньо, в залежності від пандемічних обставин, пленер проходитиме з 12 по 26 серпня у Києві, на Вінниччині та Житомирщині. Об’єктами мистецького натхнення для учасників конкурсу стануть міські пейзажі, визначні історичні місця та об’єкти культурної спадщини Вінниччини, Житомира та інших міст і регіонів. Під час проведення пленеру будуть організовано творчі майстерні, майстер-класи, лекції з обміну досвідом та семінари.

За результатами минулого літнього пленеру вже створили каталог, де можна познайомитися з конкурсантами і переможцями конкурсу, їх біографіями та репродукціями творчих робіт.


Читайте також:

У цьому році Вінницькому парку виповниться 85. Розповідаємо його історію в фактах і знімках

«Родина та діти роблять нас по-справжньому щасливими». Історії кохання знаних вінничан
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ольга Чернишова

    Доведіть
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up