«Хлопчик вислизнув з ковдри на асфальт». Деталі вбивства 3-місячної дитини доглядальницею

«Хлопчик вислизнув з ковдри на асфальт». Деталі вбивства 3-місячної дитини доглядальницею
Фото ілюстративне
  • Слідчі оголосили підозру у вбивстві через необережність жінці, яка впустила 3-місячне немовля та не звернулась за медичною допомогою.
  • Чому батьки дали дитину на догляд знайомій і за яких обставин загинуло немовля — дізнались наші журналісти.

Після Великодніх свят Вінницю облетіла трагічна новина: 33-річна жінка випадково вбuлa тримісячну дитину своїх знайомих. Вона взяла до себе немовля, щоб кілька днів приглянути за ним, а повернула його тіло за день після загибелі. Журналісти «20 хвилин» дізналися деталі трагедії.

Захотіла приглянути за хлопчиком

17 квітня 2023 року 33-річна мешканка Вінниці сама прийшла до помешкання своїх сусідів, з якими була знайомою, та сама запропонувала батькам тимчасово приглянути за їхнім сином. Сімейна пара була не проти, оскільки їм випала нагода провести час вдвох, без свого 3-місячного малюка. 

Як повідомила начальник відділу комунікації Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Заріна Маєвська, жінка не була батькам дитини ні родичкою, ні близькою подругою, ні нянею, а просто знайомою.

Відео дня

— Сім’я, яка віддала немовля на догляд знайомій, на обліку в соцслужбах чи поліції не перебувала. — говорить Заріна Маєвська. — Подружжю по 35 років і це перша їхня дитина. Батьки хлопчика на момент трагічних подій перебували в місті.

П'яною випустила немовля з рук

За словами представників поліції, жінка забрала дитину сцсідів до власного дому та цілу ніч розпивала там спиртні напої зі співмешканцем та подругою. 

Зранку наступного дня жінка забрала із собою немовля та у компанії друзів по чарці поїхала до співмешканця своєї подруги, де вони продовжили випивати.

Вінничанка поверталась додому громадським транспортом у стані сильного сп'яніння. На зупинці вона не втримала немовля та впустила його на землю.

— Хлопчик був загорнений в ковдру і просто вислизнув з рук на асфальт. Доглядальниця його підняла і повернулася додому, — розповіла начальниця відділу комунікації. — Підозрювана  не звернулася до лікарні, інакше б можна було хлопчика врятувати. Навпаки, намагалася приховати вчинений злочин. Внаслідок отриманих травм хлопчик загинув.

Повернула тіло дитини

Жінка повернула батькам тіло дитини на наступний день, 19 квітня, коли вже протверезіла. При цьому змовчала про цей випадок, намагаючись приховати злочин.

— 19 квітня до поліції надійшло  повідомлення від 35-річної жительки міста Вінниці про те, що померло її немовля, — зазначила Заріна Маєвська. — Судово-медична експертиза встановила насильницьку смерть дитини. Коли жінка випустила немовля з рук, то перебувала в стані алкогольного сп’яніння. Це довела токсикологічна експертиза.  

Намагалась втекти

20 квітня працівники Відділу поліції № 2 Вінницького районного управління поліції затримали 33-річну жительку обласного центру за підозрою в причетності до смерті 3-місячної дитини її знайомої.

До підозрюваної застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави, повідомили в генпрокуратурі.

Колегія суддів Вінницького апеляційного суду залишила під вартою підозрювану у вбивстві немовляти через необережність. Зважили зокрема, на ризик втечі: після скоєного жінка намагалася виїхати до іншого міста.

Правоохоронці Вінниччини проводять досудове розслідування. 

Опікунці загиблого немовля загрожує позбавлення волі від 3 до 5 років. Наразі допитують всіх учасників трагедії та очевидців. Дії батьків дитини також оцінять. Врахують всі обставини та фактори. Незабаром слідчі мають повідомити, яке покарання їм загрожує.

 

Читайте також:

Чотири місяці рідні шукали тіло. У Вінницю на щиті повернувся Герой Юрій Колот

Померла 16-річна Олександра Горпинюк. Дівчина, разом з мамою і братом, отруїлася чадним газом

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Анжела Кучеренко

    Огиду викликають такі істоти, гірше вже не буває
  • Ольга Затишок

    Пздц
  • Ольга Петренко-Кравчук

    В 35 р.народити вперше і через три місяці відати випиваючій знайомі...яке їхало- таке здибало...дитинку жалко.
  • Ксюша Горлій

    В першу чергу потрібно мати судити, яка нормальна людина віддасть дитину комась .

keyboard_arrow_up